80 kg. az yağlı sığır eti, 20 kg. sığır içyağı, 2 kg. toz halinde tatlı kırmızı biber 1 kg. toz halinde acı kırmızı biber (İsteğe göre acı kırmızı biber artırılır veya eksiltilir.) 2 kg. sofralık tuz (iyotlu veya iyotsuz farketmez) 0,5 kg. karabiber, 4 kg. yenibahar, 2,5 kg. sarımsak.
Karışık Baharat 7 Çeşit 200 Gr | Dayı Yeğen Pastırmacılık , Kayseri Pastırma Sucuk, Şahin Sucuk Bayi, Kayseri Pastırma, Pastırma,şarkuteri, Kayseri Mantısı Karabiber, tarçın, kimyon, toz biber, yenibahar, karanfil gibi baharatların birleşiminden ortaya çıkan müthiş tat.
Sucuk baharatı içeriğinde; karabiber, tuz, kimyon, sarımsak, kırmızı biber, yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil, tuz, zeytinyağı, şeker bulunuyor. Bulunan her malzemenin bir amacı oluyor. Bazıları lezzet bazıları da koruyuculuk bakımından sucuk baharatı karışımlarında yer alıyor.
Sucuk yapmak için bu kıymaya sarımsak, kırmızı biber, kimyon, tuz, karabiber mutlaka katılmalıdır. Üreticilerin taleplerine göre yenibahar, çemen, tarçın da katılabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Kayseri'ye ait olan bu enfes lezzetin yapımı da düşünülenin aksine oldukça pratik. Geçmiş yıllarda 'irişkik' adıyla yapılan sucuk içi, büyükbaş hayvanın kaburga etinden çekilen kıymanın baharatla buluşmasının ardından kavrularak sofralara gelen bir ara sıcak yemeği.
Bu sucuğun pişerken dağılmamasını sağlıyor. ⭐Sucuk baharatını aktarlardan temin edebilirsiniz. Normalde 1 kg et için 70-80 gr sucuk baharatı yeterli geliyor.
20 gram tuz, 20 gram kimyon, 20 gram toz kırmızı biber, 10 gram karabiber, 10 gram yenibahar, 1 baş dövülmüş sarımsaktan bir kilo kıyma için yeterlidir. Bu karışıma sucuk baharatı da denilir.
Sarımsağı toz sarımsak olarak kullanacak iseniz 30 gr. sarımsak tozuna ihtiyacınız var bunuda mağazamızdan edinebilirsiniz fakat tavsiyemiz sarımsağı taze alıp dövmenizdir bununla uğraşmak istemezseniz toz sarımsak ilede ilerleyebilirsiniz kendiniz dövecek iseniz her 1 kg kıyma için 1 baş(6-7 diş) sarımsak dövünüz.
İyi sucuk yapımında kıyılmış, olgunlaştırılmış, belirli pH değerine ulaştırılmış etlerin özel baharatlarla harmanlanması mutlak bir zorunluluktur. Katkı maddeleri ve özel sucuk baharatı ile harmanlanan etler özel kılıflara doldurularak olgunlaşmaya bırakılmakta ve akabinde iyi sucuk elde edilmektedir.
Teflon tavaya çok az miktarda sıvı yağ koyalım.(sucuk yağını salıyor.) dilimlediğimiz sucukları da dizelim. Hafif kısık ateşte pişirmeye başlayalım. bir yüzü pişip diğer yüzünü çevirince baharatlarımızı serpelim. pişince ocaktan alalım. Afiyet olsun…
İçerisinde; Nane, Çemen, Kekik, Toz biber, Poy, Sumak, Kişniş ve Pul biber bulunan Yedi Türlü, köfte baharatı olarak da bilinir.
Bu karışımın farklı versiyonları da bulunur. Muskat, kimyon, yenibahar, karabiber, karanfil, tarçın ya da kişnişten oluşan yedi türlü baharat ya da kişniş, kekik, kimyon, yenibahar, kırmızı tatlı toz biber, acı toz biber veya nane şeklinde karışımlar da tercih edilebilir.
Gereğinden fazla ya da az kullanılan baharat sucuğun tadını doğrudan etkiler. 10 kg ete 750 gram kırmızı biber 200 gram karışık baharat (kimyon, yenibahar, tarçın, zerdeçal, karanfil, karabiber) 200 gram tuz ve 1 kg sarımsak kullanmanız önerilir. Sarımsak ve tuz sevmiyorsanız oranı azaltabilirsiniz.
Evde sucuk yapımı malzemeler eksiksiz olursa ve kurutma işlemi de iyi bir şekilde yapılabilirse iyi sonuç alınacak bir yöntemdir. Ortalama 1 haftada evde kurutma tamamlanır. Fabrikasyon sürecinde ise bu işlem 1 aya kadar uzatılabilmektedir.
İyi bir sucukta yağ oranı yaklaşık %30 olmalıdır. Nem miktarı %40 , tuz oranı %5 ve ph değeri de 5.4-5.8 arası olmalıdır. Fermente üretilmiş ürünler tercih edilmeli, sucuk ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Eğer sucuğun üzerinde içerikleri belirtilmemişse, tercih edilmemelidir.
Sarımsağı toz sarımsak olarak kullanacak iseniz 30 gr. sarımsak tozuna ihtiyacınız var bunuda mağazamızdan edinebilirsiniz fakat tavsiyemiz sarımsağı taze alıp dövmenizdir bununla uğraşmak istemezseniz toz sarımsak ilede ilerleyebilirsiniz kendiniz dövecek iseniz her 1 kg kıyma için 1 baş(6-7 diş) sarımsak dövünüz.
Bağırsağı 2-3 saat bol sirkeli suda bekletin. İçlerinde hiç yağ kalmaması gerekmektedir hijyen açısından. Dana ve kuzu kaburganın yağlarını zarından ayırın.(800 gr. ette 200 gr. yağ oranı olması gerekiyor.Bu sucuğun lezzetini dengeleyen ve mangalda pişerken yağ salmasını sağlayan püf noktasıdır.)
pH 5,4-5,8 arası olmalıdır. %10-20 arası yağ katılmalıdır.
2 baş Sarımsak. Aktardan alınmış Kuru bağırsak. 1 kg kıymaya 1 metre bağırsak şeklinde ayarlanabilir.
Sucuk, zaten yapısı gereği kendi yağına sahip bir yiyecektir. Fakat sucuğu bol yağlı yemeyi tercih ederseniz tavaya bir miktar yağ ekleyebilirsiniz. Ancak yine de yağsız pişirmenin daha sağlıklı olduğunu belirtmekte fayda var. Sucukları tavaya yerleştirdikten sonra ateşi uygun bir derecede ayarlamanız gerekir.
En lezzetli sucuk hangi marka? 1 Cumhuriyet Sucukları Türkiye'nin en iyi sucukları listesinin bir numarası, Cumhuriyet sucukları. Cumhuriyet Sucukları Kasap Kara Mahmut tarafından, 1920'li yıllarda Afyonkarahisar ilinde kuruldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri