Kayseri'nin meşhur yemekleri arasında en başta gelen lezzet Kayseri mantısıdır. Pastırma, Pöç, Nevzine, Aside,
Kayseri, meşhur pastırması ve sucuğuyla Türkiye'nin şarküteri başkenti. Mantısı da ayrı meşhur. Bunların yanında daha az bilinen ama yemeden dönmeyin diyeceğimiz Develi cıvıklısı ve yağlama gibi yöresel yemekleri de var.
Nevzine Kayseri'nin Meşhur Tatlısı
Kayseri mutfağına genel olarak baktığımızda hamur işi ve et ürünlerinin hâkim olduğunu görüyoruz. Kayseri mutfağı; mantı, katmer, yağlama, gözleme, yağ mantısı, su böreği gibi hamur işleriyle ün salmış bir mutfaktır. Bugün, sarımsaklı yoğurt ve sumak ile servis edilen Kayseri Mantı'sının ünü tüm Anadolu'ya yayılmıştır.
İlgili 35 soru bulundu
İlk sıraya çok şaşıracaksınız çünkü... Listede Türkiye'den birbirinden güzel 5 lezzet yer alırken birinci sıraya İtalya'dan Margherita pizzanın yerleşti. İkinci sırayı ise en sevilen lezzetlerimizden Adana kebap aldı. Listede, üçüncü sırada ise Japonya'dan ramen (erişte) yer bulunuyor.
17 ülkeden 16 bin kişiyle yapılan araştırmaya göre makarna dünyanın en sevilen yemeği.
En çok mantısı ile meşhur olan Kayseri'de daha çok sayıda popüler yiyecek bulmak mümkündür. Bunun yanında Kayseri'nin merkezi ve ilçelerinde görülmeye değer çok güzel yerler vardır. Kayseri'ye ait olan yiyeceklerin birçoğu dünya çapında bir ünün sahibi olarak görülmektedir.
Kahvaltı dışında mantı, yağ mantısı, yağlama, bamya çorbası, kağıtta pastırma, tepsi mantısı ve tatlı olarak da meşhur nevzine tatlısını tercih edebilirsiniz.
Kayseri'nin meşhur meyvesi gilâburudur. Gilâburu çalıyı benzer ağaçlarda yetişen küçük kırmızı bir meyvedir. Tadı oldukça ekşi olan bu Gilâburu faydaları sebebiyle bölgede sıklıkla tercih edilen bir besindir.
Kayseri'nin meşhur yemekleri arasında en başta gelen lezzet Kayseri mantısıdır. Pastırma, Pöç, Nevzine, Aside, Yağlama, Kurşun Aşı, Kayseri Tiridi, Çiriş Yemeği, Cıvıklı, Örgülü Pilav, Tahinli Yaprak Sarması, Çemenli Ekmek, Kayseri Katmeri, Yoğurt tatlısı bunların arasında sayılmaktadır.
Kayseri Yağlaması yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, pazı çorbası, kayseri yağlaması, mevsim salatası ve nevzine tatlısı son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Kayseri gezisinde mutlaka görmeniz gereken doğal güzellikler arasında; Erciyes dağı, Kapuzbaşı şelalesi, Zamantı ırmağı, Sultan sazlığı kuş cenneti, Koramaz vadisi, Kültepe, Yeşilköy şelalesi, Derebağ şelalesi, Hacer ormanı, Yedigöller, Şeker gölü, Soğanlı vadisi ve son olarak da Derevenk vadisi yer almaktadır.
Kayseri iline bağlı 16 ilçe bulunmaktadır.
Kayseri gezilecek yerler listesi içerisinde bulunan Kültepe, Melikgazi Türbesi, Döner Kümbet, Kayseri Saat Kulesi, Yaman Dede Cami, Hunat Hatun Medresesi ve Külliyesi, Güpgüpoğlu Konağı Etnografya Müzesi gibi yerler bu bağlamda şehrin öne çıkan tarihi turistik mekanları olarak değerlendiriliyor.
Modern tarım tekniklerinin uygulandığı İlimizde, ağırlıklı olarak, buğday, arpa, şekerpancarı, çerezlik ayçiçeği, çerezlik kabak, patates, baklagiller, yem bitkileri, elma, üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır.
9. Kayseri Mantısı
Eski zamanlarda gelinlik kızların marifetini ölçmek için mantıyı nasıl yaptığına bakılır, bir kaşığa 40 mantı sığdıran kızın gelin olmaya hazır olduğu düşünülürdü. Günümüzde bu adet geride kalsa da mantının eşsiz tarifi nesilden nesile aktarılmayı sürdürüyora devam ediyor.
Kayseri'nin 2021 yılı toplam ihracat rakamı yaklaşık 3.609 Milyon dolardır. 2021 yılı ithalat rakamı ise yaklaşık 1.742 Milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Demiryolu ve karayolu ağının kavşak noktası olması sanayinin gelişmesinde önemli rol oynamıştır.
Taste Atlas (Lezzet Atlası) her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın en iyi mutfaklarını ve en iyi geleneksel yemeklerini sıraladı. Türk mutfağı sıralamada 7. olurken, Cağ kebabı, en iyi geleneksel yemekler listesinde 9. sırada yer aldı.
Çin, dünyanın en zengin mutfak kültürlerinden birine sahiptir. Çin mutfağında yemek, zenginlik, şans ve sağlık anlamına gelir. Bu mutfakta pirinç, hamur, sebze ve soya sosu ön plana çıkar. Ayrıca zeytinyağı yerine susam yağı kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri