KAYSERİ'NİN DENİZİ KUŞÇU MARİNA, MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR
Bosna Hersekli Erasmus öğrencilerini önce General Emir Havacılık ve Uzay Bilimleri Teknoloji Merkezi'nde sonra ise İç Anadolu'nun sahil kenti olan Kuşçu Marina'da misafir eden Kocasinan Belediyesi, gençlere eşsiz bir gün yaşattı.
İzmir Marina' da yer alan Denizcilik Eğitimleri Merkezinde, yüzme eğitimlerinin yanı sıra, Tüm yaş gruplarına hitap edecek İzmirli sporcuların, denizciliği ve çeşitli deniz sporlarını, sportif tekneleri (Optimist, kürek, kano, yelken) öğrenme fırsatı buluyor.
Vatandaşlar, burada teknede gezinti yapıp, havuzda yüzüp, daha sonra seyir terasında eşsiz manzara eşliğinde yemek yeme imkanı bulabiliyor.
Kayseri, İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan bir şehirdir. İç Anadolu Bölgesi'nin tam kalbinde bulunmaktadır. Ayrıca İç Anadolu Bölgesi'nin Orta Kızılırmak Bölümü'nde yer almaktadır. Bu şehrin çevresinde bulunan iller ise; Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Niğde, Nevşehir ve Yozgat'tır.
İlgili 17 soru bulundu
Doğu ve kuzeydoğusu Sivas, kuzeyi Yozgat, batısı Nevşehir, güneybatısı Niğde, güneyi ise Adana ve Kahramanmaraş illeri ile çevrilidir. 1929 yılında yapılan Haydarpaşa - Kars demiryolu idari sınırlarından geçmektedir.
Kayseri ili, “Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası”na göre 3. Derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Kayseri ili ve çevresinde 1881-1986 yılları arasında meydana gelen Akpınar Depremi (6,6 şiddetinde) ve Sarıkaya depremi (6,2 şiddetinde) bölgede görülen en önemli depremleri oluşturmaktadır.
Kayseri, orman yönünden oldukça fakir durumdadır. Toplam 105.314 ha orman alanı mevcuttur. Orman ve fundalık alanlar il yüzölçümünün % 6,23'ünü oluşturmaktadır.
İç Anadolu Bölgesi'nde yer alması ile beraber Konya'da Deniz bulunmamaktadır. Ancak Göl açısından önemli bir şehir olduğunu ifade etmek gerekir. Yani bu doğrultuda Konya ve çevresinde göller olduğu söylenebilir. Bu sebepten dolayı değişik amaçlar altında Konya çevresindeki göller çok fazla ziyaretçi alır.
Kuşçu, Kayseri ilinin Kocasinan ilçesine bağlı bir mahalledir.
İstanbul – Büyükçekmece'de yer alan Güzelce Marina, 4 Metre derinliğe ve 40 metre boya kadar olan tekneleri kabul ediyor. Marina'nın denizde 250 ve karada 120 tekneyi barındıracak alanı bulunuyor.
Plaj içerisinde kafe, büfe, market ve restoran bulunmaktadır. Plaj soyunma kabinleri, şezlong, otopark ve duş hizmetleri vermektedir. Ölüdeniz Plajı çevresinde birden fazla kamp yeri bulunmaktadır.
Şehrin en eski adı olan Mazaka, Roma devrine kadar devam etmiş; Roma devrinde şehre imparator şehri anlamında Kaisareia adı verilmiş; bu isim Araplarca Kaysariya şeklinde kullanılmıştır.
Kayseri'ye haritadan baktığınızda denizi, hatta gölü bile olmadığını görebilirsiniz. Ancak Google haritalara bağlandıktan sonra yaklaştığınızda Kuşçu Baraj Gölü (Yamula Barajı) belirmeye başlıyor. İşte Kayseri Marina da bu baraj gölünün doğu tarafında yer alıyor.
Ayıini Mağarası, Orta Toroslar'ın (Tahtalı Dağları) kuzey yamaçlarında; Kayseri İli'nin Develi İlçesi'ne bağlı Küçükkünye Köyü'nün 2.5 km güneydoğusunda bulunur (Şekil: 1). Kayseri İli sınırları içerisinde kalmakla beraber mağaranın bulunduğu alan Akdeniz Bölgesi'ne dahildir.
İç Anadolu bölgemizde yer alan Nevşehir ilimizde deniz yoktur. Ve bir adet göl bulunmaktadır. Nevşehir'de Deniz ve Göl Var mı? Bu değerli turistik şehrimizin kıyıya alanı bulunmamaktadır.
Adana, yüzlerce kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir. Deniz turizmi pek gelişmemiştir. Dağlar pek çok bölgede deniz kenarından başlamaktadır. Adana'nın deniz turizmindeki bu geri kalışının sebeplerinden biri de budur.
Sivas'ın gölleri denizi aratmıyor Denize kıyısı bulunmayan Sivas, sahip olduğu göllerle denize hasret kalmıyor.
Kayseri'nin Yeşilhisar İlçesi'nde bulunan Soğanlı Mahallesi'ndeki Avla Kanyonu, görenleri kendine hayran bırakıyor.
Erciyes Dağı; bulutları delen zirvesi, tepesinden eksik olmayan karı ve insana ilahi duygular sunan azameti ile Kayseri'nin sembolüdür.
İlimiz toprakları genel olarak tarıma elverişli olup konveksiyonel tarım modeli benimsenmiştir. Modern tarım tekniklerinin uygulandığı İlimizde, ağırlıklı olarak, buğday, arpa, şekerpancarı, çerezlik ayçiçeği, çerezlik kabak, patates, baklagiller, yem bitkileri, elma, üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Türkiye Deprem riski haritasına göre Kayseri üçüncü derece riskli deprem bölgesinde yer alıyor.
Ülkemizin çoğu yerleşimleri gibi Kayseri de diri fay üzerinde yer alan ve deprem tehdidi altında yaşayan bir ilimizdir. Depremler yer sarsıntısı yarattıklarında çok uzak alanlarda bile yıkıma neden olabilmektedir.
Kayseri kentinin depremselliği bununla da sınırlı değildir. Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Yeşilhisar ilçe merkezleri ile yine Kayseri'ye bağlı eski köy/belde niteliğine sahip 18 mahallesi doğrudan fay zonu üstüne oturmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri