Pektin, lif ve selüloz içeren kayısıdan günde 3-4 adet yemek, kabızlık ve farklı sindirim sorunlarına çözüm oluyor. Ayrıca kayısıyı yoğurt ya da kefirle tüketmek de ekstra yarar sağlıyor.
Kayısıların kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılır. Yoğurtla birlikte blenderdan geçirilir. İçerisine bal eklenip karıştırılır. ( 1 yaşından küçük bebeklere pekmezde konulabilir. ) Ruşeymi de ekleyin bebişlerinize afiyetle yedirin.
*Protein kaynağıdır. *Lezzetli bir ara öğün seçeneğidir. Kahvaltı ve ara öğünlerinizde zevkinize göre yulaf & meyveler ile birlikte tüketebilirsiniz. *Probiyotikler, sindirim ve bağışıklık sisteminin normal fonksiyonunu destekler.
Kuru kayısı lifli bir besin olduğu, tokluk hissi verdiği ve şeker ihtiyacını size çok fazla kalori yüklemeden karşıladığından dolayı diyet için uygun bir besindir.
Kayısı ve kirazları çekirdeklerini çıkartıp rondoya doğrayıp koyalım ve ezelim. Kaseye yoğurt ve meyveleri karıştırıp yoğurdumuzu hazırlayabiliriz. Şeker de atabilirsiniz ve meyve isteğe bağlıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Bu doğrultuda, Eker Kayısılı Probiyotik Yoğurt kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Eker Kayısılı Probiyotik Yoğurt, ortalama 308 kaloriye, 44 karbonhidrata, 14,80 proteine ve 7,60 yağ değerine sahiptir.
Kayısı içeriğinde lifler barındırmaktadır. Bu sayede kişilerin uzun süre tok kalmasına yardımcı olmaktadır. Kayısı kilo vermek isteyen kişiler için ideal meyvelerden birisidir. Sağlıklı kilo verilmesine yardımcı olan kayısı rahatlıkla tüketilebilir.
Kayısı: A vitamini ve potasyum bakımından çok zengindir. Fazla tüketildiğinde sindirim sisteminin hızla çalışmasına yardımcı olur. Kaslarla beynin daha düzenli çalışmasını ve daha az yorulmasını sağlar, cinsel gücü arttırır.
İçeriğinde bulunan selüloz ve pektik sayesinde bağırsakların çalışmasını ve metabolizmanın hız kazanmasını sağlayan kuru kayısı, kabızlık tedavisi için de uzmanların önerdiği bir besindir.
Hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin günde 5-6 tane, özellikle de sabahları aç karnına kayısı yemeleri gerekiyor. Lif içeriği yüksek olan kayısı sayesinde hem uzun süre tok kalmak hem de bağırsakları hızlıca çalıştırmak mümkün.
Tercihen gün içerisinde probiyotik içerikli gıdalar tüketilebileceği gibi, gece ara öğüne veya akşam yemeğine de dahil edilebilir. Son olarak; bağırsak sağlığını korumak adına probiyotik içerikli gıdaların tüketimine başlamak için ihtiyaç duymayı beklememek gerekiyor.
Yüksek besin değerine sahip olan kayısı; A, B, C, E vitaminleri içeriğinin yanı sıra aynı zamanda demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve lif deposu. Yaş ve kuru olarak tüketilebilen kayısı sindirimi kolaylaştırıyor, tokluk hissi sağlıyor, kilo kontrolüne yardımcı oluyor ve kabızlığa iyi geliyor.
İçinde bulunan yüksek miktarda kalsiyum, demir ve potasyum, yüksek miktarda lif ve az yağ ile birlikte, tek başına yenilmesini veya yoğurt, salata ve mısır gevrekleri üzerine konularak veya yoğurt, salata ve soslarla karıştırılarak günlük öğününüze dahil edilmesini sağlar.
örneğin vajina; kayısı ve şeftali'ye, penis; salatalık, muz ve patlıcan'a benzetilebiliyor bazı yörelerde.
Özellikle cinsel gücün artmasına yardımcı olan besinlerden; çikolata, somon, ananas, ahududu, böğürtlen, çilek, kiraz, yaban mersini, avokado, domates, kabuklu deniz ürünleri, acı pul biber, zencefil, kuruyemişler ve sarımsak gibi besinlere günlük beslenmenizde mutlaka yer vermelisiniz.
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Maydanoz, dereotu, tere, roka, taze nane, semiz otu, yeşil çay, ıhlamur, beyaz çay, hibiskus, karanfil gibi yağ yakıcı bitkiler sayesinde göbek eritmek, artık çok kolay. Çünkü bu bitkiler, vücuttaki fazla gaz, idrar, toksin ve suyu söktürüp karın şişkinliğini giderir, göbekteki fazla yağları yakar.
Özellikle kuru kayısı fazla yenirse bir takım yan etkiler doğabilir. Kuru kayısı bağırsaklar üzerinde çok etilidir ve kabızlık gibi sorunlarda çok olumlu etkiler sağlar. Ancak aşırı tüketimi de ishal gibi sorunlar yaşanmasına sebep olabilmektedir.
Yoğurt, taze meyveler ile birlikte tüketildiğinde meyvelerin içinde bulunan zararlı şeker miktarının dengelenmesini sağlayarak vücutta yağa dönüşmesini engeller. Böylece hem doyurucu hem de hafif bir öğünü gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.
Muz, kiraz ve vişne, kavun ve karpuz, ekşi meyveler, mayalı ekmekler, balık, et, yoğurtla birlikte tüketilmemelidir.
Yoğurt çoğu yemeğin yanında alternatif bir tamamlayıcı olarak tercih edilmektedir. Özellikle karnıyarık, kızartma gibi patlıcanlı yemeklerle veya makarna, pilav gibi bol karbonhidratlı yiyecekler ile yenilmektedir. Yoğurdun gece yatmadan önce tek başına yenmesi önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri