Üst üste sekiz (8) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
Bu durumda, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerimizin kayıtları 2021-2022 Öğretim Yılında silinecektir.
Kayıt yenilemeyen öğrencilerin AKSİS ve E- Devlet sisteminde öğrencilik statüsü "Kayıt Yenilemedi" olarak işlenir ve öğrenciliği pasif duruma geçer. Kayıt yenilenmeyen yıl/yarıyıllar azami öğrenim süresine dâhil edilir.
Öğrenciliğin sen sildirme talebinde bulunmadığın sürece silinmez. Kayıt yenilemediğin zaman o dönem içerisinde ders alamazsın sadece.Diğer dönemi bekleyip kayıt yenileyip öyle ders alırsın.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
İlgili 26 soru bulundu
HANGİ DURUMLARDA KAYIT SİLİNİR? Kesin kayıt işleminin usulüne uygun yapılmadığının veya kesin kayıt hakkı kazanılmadığının anlaşılması nedeniyle kayıt işleminin iptal edilmesi. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca Üniversiteden çıkarılma cezası alması.
Ders kaydını yapıp gitmezsen devamsızlıktan kalırsın sadece. Okulun uzar.
Kayıt sildirme başvuruları öğrenci işleri tarafından incelendikten sonra, başvuru sonucu öğrencilerin dilekçelerinde belirtmiş olduğu GSM numarasına SMS olarak bildirilmektedir.
Aktif öğrencinin ve kayıt yenileme hakkı olan öğrencinin internet hesabı silinmemektedir. Ancak öğrenci, internet hesabının silinmesini talep edebilir.
Üniversite kayıt tarihini unutan veya kaçıran öğrenciler için ilk adım, durumu açıklayıcı bir dilekçe ile rektörlüğe başvurmak olmalıdır. Dilekçe kabulü, üniversitenin inisiyatifindedir ve genellikle dilekçede belirttiğiniz mazerete bağlıdır. Bu nedenle dilekçenizi dikkatli bir şekilde hazırlamanızda fayda var.
Kayıt Yenileme İşlemini Yapmamak Açıköğretim sisteminde kayıt yenileme işlemi, her yarıyıl başında yapılır. Bu işlem, öğrencilerin öğrenimlerine devam edebilmeleri için gereklidir. Kayıt yenileme işlemini yapmayan öğrenciler, pasif öğrenci olarak kabul edilirler.
"Aktif, pasif veya dondurulmuş AÖF kaydınız olduğu için kaydınızı sildirmeden başvuruda bulunamazsınız." yazıyor. AÖF İkinci Üniversite programı ile geçen sene kayıt yaptırmıştım.
Kayıt yenileme nedir? - Kayıt ve Öğrenci İşleri Direktörlüğü Öğrenciler her akademik yarıyılın başında kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Yarıyıl kayıtlarının yapılabilmesi için o yarıyıla ait eğitim-öğretim ücretinin Akademik Takvim'de belirlenen tarihlerde ödenmiş olması gereklidir.
Üst üste sekiz (8) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
İlk kayıt ve kayıt yenileme sırasında öğrenim ücretini ödemeyen öğrencinin kaydı yapılmaz veya yenilenmez. Öğrenciler, her yarıyıl başında akademik takvimde belirlenen süre içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar.
Üniversite'ye ilk kayıt yaptırdığı yarıyılın başlangıç tarihini izleyen ilk yedi hafta içinde kayıt dondurma başvurusu yapan öğrenci, kayıt dondurma başvurusu yaptığı her yarıyıl başına yarıyıllık öğrenim bedelinin yarısını ödemekle yükümlüdür.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Kayıt sildirme başvurusu, herhangi bir sebeple fakültemizdeki öğrenimine son vermek isteyen öğrencilerimize yönelik hazırlanmıştır. Kayıt silme başvurusu geri döndürülemez bir işlem olduğu için başvuru yapmadan önce dikkatli karar verilmelidir.
Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Elektronik kayıt işlemi tamamlandıktan sonra kayıt olunan üniversitenin internet (web) sayfasındaki duyurular takip edilmelidir. Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adayların ayrıca üniversitelerine giderek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.
E-devlet kapısı (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir) üzerinden sayfanıza giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kurumuna giriniz. Ardından Öğrenci Belgesi Sorgulama sekmesine tıkladığınızda öğrencisi olduğunuz okul sayfada listelenecektir.
Okul Kamera Kayıtlarının Silinme Süresi Nedir? Okul kamera kayıtlarının silinmesi için belirlenen süre 12 aydır. Saklama için en az 1 yıllık süre boyunca kamera kayıtlarının muhafaza edilmesi ve korunması gerekir. Bu kayıtların silinmesi için günlük ya da haftalık işlemin yapılması çoğunlukla önerilmez.
öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.
Kayıt yaptırmayan adayların bir sonraki yıl ortaöğretim başarı puanları düşüyor. Uzmanlar "İstemediğiniz bölüme bile mutlaka kayıt yaptırın, yatay geçiş imkanınız var” diyor. Ortaöğretim Başarı Puanı sınav sıralamasını belirleyen önemli faktörlerden biri.
Mezuniyetini belgeleyememiş ve geçici kaydı silinmiş öğrencinin ortaöğretim başarı puanında herhangi bir değişiklik olmaz. Ancak mezuniyetini belgeleyen ve kaydını asıl hâle dönüştüren öğrencinin okula gitmemesi durumunda, bir sonraki sene gireceği üniversite sınavında OBP katsayıları yarıya düşürülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri