KBS Maaş Modülü, personelin özlük haklarına ilişkin kimlik ve maaş bilgilerinin saklanması ile her türlü maaş hesaplama ve raporlama işleminin yapılması işlevini yerine getirmektedir.
Emniyet Genel Müdürlüğünce geliştirilen Kimlik Bildirim Sistemi (KBS) 18.04.2017 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlamıştır. KBS ile sistemin kullanıcısı olan konaklama tesisi sorumlu işleticileri, konaklayan ve çalışanların kimlik bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğüne elektronik ortamda anlık bildirebileceklerdir.
Memur Maaş İşlemleri<Yeni Maaş Bilgi Girişi menüsünde bulunan “Maaş Bilgi Girişi” formuna tıklanır. Açılan Sorgu Ekranında Personel Arama kriterlerinden herhangi biri girilip “Kişi Sorgula” butonuna basılarak Maaş Hata Kontrol Raporlarında çıkan personel ekrana getirilir.
Genel ve özel bütçeli kurumlarda çalışan ve maaşları KBS üzerinden hesaplanan personelin maaş bordroları her ayın 14' ü sabahından itibaren e-Bordro uygulaması üzerinden alınabilmektedir. Önceki aylara ait maaş bordroları ise her zaman alınabilmektedir.
http://kbs.muhasebat.gov.tr/index.html linkine tıklanır. Açılan sayfada KBS GİRİŞ butonuna tıklanır. Ekrana gelen Giriş Formunda T.C. Kimlik No ve Şifre alanlarına kullanıcı bilgileri girilir.
İlgili 23 soru bulundu
KBS, kamu harcama ve muhasebe bilişim sistemi açılımı harcalamaların ve gelirlerin belirli bir düzen içerisinde oturması için kullanılan sistemlerden biridir. Bu portal aracılıyla kişiler muhasebe kayıtlarına daha hızlı ve güvenli şekilde ulaşmaktadır.
İnternet tarayıcısından https://kbs.egm.gov.tr adresine girilir. Karşınıza gelen sayfada kullanıcı bilgileri girilerek Giriş butonuna tıklanır. Sayfanın ekran görüntüsü aşağıdadır. Kullanıcı sistemde kayıtlıysa tek kullanımlık parola girme ekranı gelir.
Sisteme girebilmek için Muhasebe Birimi tarafından verilen şifreler ile http://kbs.muhasebat.gov.tr/gen/login.htm adresinden giriş yapılır.
Bu işlemi ilgili harcama biriminin harcama yetkilisi tarafından kendi şifresi ile yapılması gerekmektedir. Bu şifre ile yapılacak yetkilendirmelerin sorumluluğu yine kendilerine aittir.
(2) Birimlerce, Ocak-Mart dönemi, Ocak-Haziran dönemi ve Ocak-Eylül dönemi kümülatif verileri söz konusu dönemi takip eden ayın 7 nci günü sonuna kadar; yılın tamamına ait (Ocak-Aralık dönemi) kümülatif veriler ise en geç takip eden yılın Ocak ayının 15 inci günü sonuna kadar KBS'ye girilir.
Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi.
KBS Maaş Modülü, personelin özlük haklarına ilişkin kimlik ve maaş bilgilerinin saklanması ile her türlü maaş hesaplama ve raporlama işleminin yapılması işlevini yerine getirmektedir.
Açılımı, Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi olan KBS, kamu kurumlarının tüm muhasebe işlemlerine ulaşılmasını sağlar. Devletin gelirleri, giderleri, borçları, banka hesapları bu sistem sayesinde kayıtlara geçer.
1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'nun kapsamına göre işletme ve konaklama yerlerinde çalışan personel ve konaklayan kişilerin kimlik bilgileri, jandarma veya polis gibi kolluk kuvvetlerine bildirilir. Bu işleme kimlik bildirimi, bu amaçla kullanılan uygulamaya ise Kimlik Bildirimi Sistemi adı verilir.
KBS Maaş Bilgi Ekranında yapılan değişikliklerin takip edilmesine imkan sağlayan form olup, değişikliği yapan, bilgilerinde değişiklik yapılan personel ve bu personelin hangi bilgilerinde değişiklik yapıldığını, yapılan değişikliklerin tarihini raporlamaktadır.
KBS - Kamu Hesapları Bilgi Sistemi.
Cevap:Kontrol belgesi sistemine giriş yapamıyor iseniz Firmanızın SGK da yetkilisi olarak tanımlı olup olmadığınızın kontrol edilmesi gerekmektedir. Eğer tanımlı iseniz firmanızın NACE kodlarının doğru olup olmadığına bakılması gerekmektedir. Bu bilgilerin güncellenmesi gerekmektedir.
Uygulama Destek Hattı (https://destek.kbs.gov.tr/login.xhtml) üzerinden merkeze çağrı açılacaktır.
SGB Taşınır Kullanıcısı rolü kurumların taşınır mal yönetiminin belli bir standarda kavuşturulması amacıyla oluşturulmuştur. Kamu idareleri kendilerine bağlı tüm harcama birimlerinde aynı standartlarda mal tanımlaması yapabilmeleri için bir merkezden detay ve özelliklerin belirlenmesi gerekmektedir.
Kümülatif vergi matrahını e-devlet üzerinden dakikalar içerisinde sorgulayabilirsiniz. Bunun için; e-Devlet hesabınıza girin ve aramalara “e-vergi levhası sorgulama” yazın. Forma, vergi kimlik numarası, TC kimlik numarası, il ve vergi dairesi bilgilerini girin ve sorgulama işlemini yapın.
Gelir vergisinin matrahı = Brüt ücret – (SSK işçi payı + işsizlik sigorta işçi payı) Gelir vergisi miktarı = Gelir vergisi matrahı x %15. Damga vergisi miktarı = Brüt ücret x 0,00759.
Kümülatif vergi matrahı nereden alınır? Eğer merak ediyorsanız, e-Devlet üzerinden “e-vergi levhası sorgulama” bölümünden kümülatif vergi matrahı belgenizi kontrol edebilirsiniz. Bir iş değişikliği durumunda işe yeni başlayacağınız şirket sizden kümülatif vergi matrahı dokümanınızı isteyebilir.
İnternet tarayıcısından https://kbs.egm.gov.tr adresine girilir. Karşınıza gelen sayfada kullanıcı bilgileri girilerek Giriş butonuna tıklanır. ikincil parola kısmına girer ve sisteme giriş yapar. Eğer kullanıcı hesabına tanımlı EGMSEC mobil uygulaması mevcut değilse karşısına kayıt yenileme ekranı gelecektir.
Güncel eklenti kurulumunu yaptıktan sonra; İlk olarak ElektraWeb'e login olmalıyız, daha sonra yan sekmede egm.kbs.gov.tr kayıt ekranına giriş yapmalıyız. Kayıt güncelle butonuna tıkladığımız an Kullanıcı adı şifre bilgileri otomatik olarak doldurulur.
Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.) peşin maaş ve 14 günlük kısıt maaş hak eder. çalışmadığı günlere ilişkin olarak hak edilmeyen ücretler için kişi borcu işlemi yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri