Bağırsak hareketlerini destekleyici özelliği ve yüksek oranda lif içeriği sayesinde kabızlık yaşayan kişilerce tüketilmesi önerilebilir. Keçiboynuzu Potasyum, kalsiyum, fosfor, sodyum, selenyum, bakır gibi mineral içeriği çok zengin bir meyvedir.
Keçiboynuzu pekmezi, içerdiği selülozla hem bağırsak hem de gastrite faydalıdır. Kabızlık ve ishalin geçmesini sağlarken bağırsak gazları ve midenin şişmesini önler.
Keçiboynuzu: Keçiboynuzunu sabah akşam elinizde kemirin diyor Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu. Bu şekilde tüketilen keçiboynuzu sindirim kabızlık ve gaz problemlerini tedavi ediyor.
Kabızlığı önler
İçeriğinde bulunan çözünmez posa, bağırsak ve sindirim sistemine de olumlu etkiler sağlar.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, "Sertleşme sorunu ve iktidarsızlığa karşı adeta mucize çözüm keçiboynuzudur.
İlgili 42 soru bulundu
İçindeki etken madde hemen hemen hiçbir besinde bulunmamaktadır. Ciddi afrodizyak etkisi mevcuttur. Keçiboynuzuna başladıktan bir iki gün sonra balgam söktürücü etkisi ortaya çıkar.
Keçiboynuzu pekmezi günde ne kadar tüketilmeli? Keçiboynuzun günde 1-2 tatlı kaşığı tüketilmesi önerilmektedir. Bu miktar ile günlük kalsiyum ve fosfor ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. İnsan vücuduna sayısız faydaları olan keçiboynuzu fazla tüketildiğinde çeşitli yan etkilere neden olabilmektedir.
Üzüm pekmezi mideyi, bağırsakları güçlendirir. Sindirim sisteminin hızlı çalışmasını sağlayarak kabızlık ve hazımsızlık sorunlarına iyi gelir. Dut, keçiboynuzu pekmezleri de sindirimi destekler.
Bağırsak ve sindirim sistemine de olumlu etkiler sağlar, kabızlığı önler. Bağırsak kurdu, bağırsak paraziti gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkili olur. İçerdiği lifler dolayısı ile genel anlamda sindirim sistemini koruyucu özelliği vardır ve zengin lif içeriği ile kilo vermeye yardımcı olduğu bilinmektedir.
Hurma pekmezi: Dengeli şeker oranına sahiptir. Hurma meyvesi suda çözünebilir lif içeriği yüksek olduğu için sindirim sistemi rahatsızlıklarını (kabızlık, gaz, hazımsızlık vb) önlemeye ve gidermeye yardımcı olur. Ayrıca demir ve magnezyumdan zengindir.
Kabızlık en çabuk ne geçirir? Bol lif içeren meyve, sebze, erik suyu, kuru kayısı ve tahıl gibi gıdaları tüketmek kabızlığı en hızlı geçiren yöntemler arasında yer alır.
Kuru veya yaş incir, kayısı hurma, erik gibi lifli gıdaların tüketilmesi, Yeterli miktarda sebze, meyve ve kepekli ürünlerin tüketilmesi, Düzenli yürüyüş ve egzersiz yapılması kabızlığa iyi gelir ve kabızlığın önlenmesine yardımcı olur.
Kuru erik, elma, armut, kivi, incir, turunçgiller (portakal, greyfurt, mandalina), ıspanak, Brüksel lahanası, brokoli, enginar, bezelye, fasulye, mercimek, chia tohumu, keten tohumu, tam tahıllı çavdar ekmeği, kefir gibi besinler kabızlıkta oldukça faydalıdır.
Şeker pekmezi
İçeriğindeki zengin miktardaki demir, enerji depolanmasına yardımcı olduğundan ve kabızlığı önleme gibi faydalarından dolayı tüketilmesi gereken besinlerin başında gelir. Yatmadan önce bir çorba kaşığı pekmez kabızlığınızı hafifletir.
Keçiboynuzu pekmezi bir şekerli gıdadır. Bundan dolayı diyabet hastaları keçiboynuzu pekmezi tüketirken mutlaka doktorlarına danışması gerekir. Keçiboynuzu pekmezi diyabet hastalarının belirtilerini arttırabilir.
Fazla miktarda tüketilen keçiboynuzu özü midede rahatsızlık hissine neden olabilir ve mide bulantısına yol açabilir. Hiçbir besin tek başına bir hastalığı önleyici ya da tedavi edici değildir. Lif yönünden zengin olduğu için aşırı tüketiminde ishale de neden olabilir.
Keçiboynuzu kürünü denedikten 1-2 gün sonra hemen sonuç beklemeyin. En kısa sürede vücudunuz küre yanıt verecek ve amacınıza ulaşabileceksiniz. Kür, belirli bir süre sonra etkilerini gösterir. Üreme, bağışıklık, sindirim sistemi keçiboynuzu kürü sayesinde düzenlenir.
Hergün sabah kahvaltısı arasında ve akşam yemeğinden önce bir çay bardağı içilir. Yaklaşık yarım litre olarak hazırladığınız keçiboynuzu suyu üç gün buzdolabında bozulmadan korunabilir. Her üç günde bir, taze olarak hazırlamanız gerekecektir. Hiç ara vermeden 20 gün uygulayınız.
KABIZLIĞA NE İYİ GELİR? Kuru meyveler: Sabah kahvaltısından önce kuru kayısı, incir, erik ile mürdüm eriği yemek ve üzerine ılık su içmek bağırsakları çalıştırır. Özellikle sabahları aç karnına tüketildiği zaman daha etkilidirler. Ayrıca komposto olarak da tercih edilebilir.
-Her sabah tükettiğiniz 1 yemek kaşığı dut pekmezi, kansızlığın reçetesi olacaktır. Kansızlığın yanı sıra - Aç karnına tüketildiğinde vücudun enerji ihtiyacını karşılar. -Düzenli tüketildiğinde kolesterolü düşürür ve kalbi güçlendirir.
Aynı zamanda cinsel bölgedeki kan akışını hızlandırıp ereksiyon kalitesini artırır.
Bu soruyu ile ilgili en ideal cevap yetişkinler için sabahları aç karnına tüketimidir. Aç karnına keçiboynuzu tüketerek gün içinde ihtiyaç duyduğunuz enerji desteğini alabilirsiniz. Aynı zamanda demir ve fosfor ihtiyacını da karşılar. Sabahları aç karnına tüketmek boğazdaki balgamı da temizleyici etkiye sahiptir.
Keçiboynuzu pekmezi, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve hastalıklara karşı vücut direncinin artmasında oldukça önemli bir yere sahiptir. alternatif tıp tedavisinin en etkili besinlerinden biri olan keçiboynuzu pekmezi, sabahları ılık su ile karıştırıp içildiğinde boğaz ağrılarını büyük oranda iyileştirmektedir.
Pekmez hem demirden hem de kalsiyumdan zengindir, çok az demir içerir. Bir bardak süt-yoğurda katılacak bir kaşık pekmezle bu olumsuz etkileşim fazla önem taşımaz. Bunun yanında, kansızlık tedavisi için demir hapı alınıyorsa, bu hap süt veya ayranla içilmemeli, mümkünse yemek aralarında su ile içilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri