Buna göre, bir çubuk makarna her iki ucundan eşit bir şekilde eğildiğinde en kavisli olduğu merkeze yakın bir yerden kırılır. Bu ilk kırılma ise bir geri tepme etkisi oluşturarak çubuk makarnanın daha fazla parçaya ayrılmasına neden olan bir titreşimi tetikler.
Tencere her tarafı aynı anda pişecek kadar genişse olur tabi. Ama öbür türlü kırarak yapmanı tavsiye ederim. Kırmadan atarsan yarısı dışarda kalır ama makarna su kaynamışsa 2-3 dk. içinde yumşar ve tahta kaşıkla bastırdığın zaman kırılmadan suyun altına tamamen girecek hale gelir.
Sonuç: En ideal spagetti kırma tekniği nedir? Spagettileri tutup iki ucunu bir araya getirmek için bükerken, onları 270 derecelik bir açıyla döndürün. Yavaş hareket etmenizi hareketi yaparken duraksamamanız çok önemli. Islak bir bezi sıkarmış gibi hareket edin, etkilerini göreceksiniz.
5- Spagettileri ya da diğer uzun makarnaları kırmayın
Spagettiyi çatalın etrafına sardığınızda sosu daha rahat tutmanızı sağlar. Spagettinizi suya olduğu gibi koyup yavaşça bastırarak tamamının tencereye girmesini sağlayın.
İlgili 44 soru bulundu
Makarnayı tencereye koyduktan sonra, ilk birkaç dakika 3-5 sefer karıştırırsanız, makarnanın birbirine yapışmasını da önlersiniz, çubuk makarna yapıyorsanız 7-8 defa karıştırmanız daha uygun olur, böylece çubuklar pişerken birbirine dolanıp yapışmaz.
Tencerenin kapağı kapatılmamalı, metal kaşık kullanılmamalıdır.Genelde pişirme süresi 10-12 dakikadır. Italyan usulü pişirmede, makarnaların diri olması için 9-10 dakika haşlamak yeterlidir. Pişen makarna süzülerek, ılık suyla yıkanır.
Spagetti bölünür mü? Ses ve titreşimi izole eder düşüncesiyle makarnayı suyun içinde kırmayı da denerler. Ama sonuç yine aynıdır. Spagetti mümkünü yok iki parçaya ayrılmamaktadır.
9- Makarnayı suyu tamamen akana kadar süzmek gerekir
Tam aksine makarnayı süzerken biraz sulu bırakmak gerekir. Özellikle de sonrasında sosla karıştıracaksanız. Zira makarna suyundaki nişasta sayesinde hem sosun kıvamı artar hem de sosla makarnanın bağlanması kolaylaşır.
Makarna suyuna tuz koyarken suya erkenden ilave etmeyin. Su kaynarken tuz ilave etmek hem kaynama süresini stabil kılar hem de tadı makarnaya daha kısa sürede karışır. Su iyice kaynamadan makarnaları suya koyarsanız makarnanız daha hamur bir forma girer bu da makarnanın lezzetini bozar.
Ses ve titreşimi izole eder düşüncesiyle makarnayı suyun içinde kırmayı da denerler. Ama sonuç yine aynıdır. Spagetti mümkünü yok iki parçaya ayrılmamaktadır.
Makarnayı başlangıç tabağı veya yan yemek olarak sunacaksanız, genellikle bir porsiyon 60 gram (pişmiş) makarna olarak kabul edilir. Eğer makarna tek yemekse, bir porsiyon 90-110 gram arasına çıkartılabilir.
Makarnayı yapacağınız tencere uygun büyüklükte olmalıdır. Suyun yüksekliğinin tencerenin 3/4'ünü geçmemesine dikkat etmelisiniz. Makarnayı bol tuzlu suda haşlamalısınız. Kaynama noktasını yükselterek süreyi uzatmamak için tuzu, su kaynadıktan sonra 5 litre suya 1 yemek kaşığı olacak kadar ekleyebilirsiniz.
Bu yöntemde ilk versiyonun aksine makarna süzgeci tencere ile birlikte kullanılır. Makarna süzme aşamasında süzgeç, tencerenin üzerine koyulur. Süzgeç tencerenin içerisine oturtulduktan sonra tencerenin içerisindeki su lavaboya boşaltılır. Böylece hem makarna tencerenin içerisinde kalmış hem de su boşaltılmış olur.
Kaynayan suya atılan makarnalar, suyunu çekene kadar demlendirilerek pişirilir. Makarnaların birbirlerine yapışmasını önlemek için, suya atılmasından itibaren ara sıra tahta bir kaşıkla karıştırılması gerekmektedir. Tencerenin kapağı kapatılmamalı, metal kaşık kullanılmamalıdır.
Haşlanacak makarnanın miktarına göre, 8-10 misli su kullanılır. Yapışmayı önlemek için 500 gramlık bir paket makarnaya, en az bir çorba kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin eklenir.
Çünkü makarna suyundaki birçok vitamini de böylelikle ziyan ediyorsunuz. Şöyle açıklayalım; makarnanın içerdiği tiamin, riboflavin, niasin, pridoksin, folik asit gibi vitaminler suda çözülebiliyor ve makarnayı haşladığınız suyu döktüğünüz anda aslında bu sağlık deposunu da boşa harcamış olabiliyorsunuz.
Cevabınız suyunu dökmek için süzgeçten geçirmek ise şu an usta İtalyan şefler tarafından kınanıyorsunuz. O bulanık, nişastalı suyu lavaboya dökerek altın bir fırsatı kaçırdığınızı biliyor muydunuz? Makarnalarınızın lezzetini bir üst seviyeye taşımak için makarna suyunu sakın lavaboya dökmeyin.
Öncelikle uzun makarnaları ortadan ikiye kıralım. Kaynar su ve tuz koyduğum tencereye boşaltalım ve 2 yemek kaşığı yağ da koyalım 5 dk bir karıştırın birbirine makarnalar yapışmasın. Yaklaşık 10 dk iyice pişene kadar pişirelim.
Makarnayı suya çok erken atıyorsunuz
Günün sonunda tabaklara koyduğunuz makarna eğer yapış yapış ve pişmemişse bunun tek bir sebebi var: Sabırsız olup makarnayı henüz tam olarak kaynamamış suya atmanız. Dolayısıyla makarnayı eklemeden önce suyun kaynama noktasına ulaştığından ve fokurdamaya başladığından emin olun.
tencerenin kapağını açık bırakınca küflenmeyen makarna çeşidi. eğer hemen temizlenmek istenirse ana ağlatır, amına koydurur.. yapılması gereken tencereyi ağzına kadar suyla doldurup 2-3 saat bekletmektir, daha sonra yapışmış makarnalar su ile birlikte kendiliğinden akıp gideceklerdir...
Evet doğru parçasıdır. Başı ve bitişi bellidir.
Makarnayı pişirirken, haşlama suyuna tuz atınız, çünkü makarna tuzu sever. Tuzu, makarnanın suyu kaynadıktan sonra atmalısınız. Tuzun erimesine fırsat verdikten sonra makarnanın hepsini aynı anda atınız.
Makarna süzülür mü? Makarna pişer pişmez bekletmeden küçük delikli ve ayaklı bir süzgeçle süzülmelidir. Makarna kesinlikle yıkanmamalıdır. Makarnanın pişme derecesine göre yüzeyinde bir miktar nişasta kalır ve bu nişasta makarnanın az sonra karışacağı sosu yüzeyinde tutmasına da yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri