İç parazit tedavisi beslenme, ortamdaki parazit durumuna göre 1-3 ayda bir tekrarlanmalıdır. Dış parazit tedavisi kullanılan ilaçlar, ortamdaki parazit durumu ve mevsime göre 1-3 ayda bir tekrarlanmalıdır.
Yapılmasını tavsiye ettiğimiz kedi aşıları: İç Parazit Uygulaması (1.5 aylıktan itibaren her 3 ayda bir tekrarlanır.) Dış Parazit Uygulaması (1.5 aylıktan itibaren her 3 ayda bir tekrarlanır.) Kedi Karma Aşısı (2-6 ay aralığında 2 kez, sonraki her yıl birer kez tekrarlanır.)
Parazit Aşısı Uygulama Sıklığı
Bazı kedi dış parazit aşılarının 2 ayda 1 uygulanması gerekir. Kediler için yapılacak aşı hangisi olursa olsun mutlaka veteriner hekim gözetiminde ve onayında yapılması gerektiği kesinlikle unutulmamalıdır.
6 haftalıktan itibaren her Minnak kediye, dış parazitlere karşı ilaç uygulanması gerekir. Uygulanan anti paraziter ilaçlar, Pire, Uyuz ve Kenelere karşı etkilidir. Hastanemizde Minnaklara yapılan ilk doz uygulamayı takiben (riskli ve şüpheli durumlarda tekrar sayısı 2 olabilir) 3 ayda 1 kez tekrarını önermekteyiz.
İç Parazit uygulaması yaptırmazsanız: kedinizin ve sizin iç parazitlerden korunmamanız anlamına gelir. İç parazitler bağırsak ve mide başta olmak üzere karaciğer, akciğer gibi hayati organlarda yaşar ve sayıca artması halinde hem sizde hem de kedinizde ciddi sağlık problemlerine yol açacaktır.
İlgili 19 soru bulundu
Evde yaşayan kedilerin izole bir hayatı ve günlük rutini olduğu düşünülse de aslında evde olmak demek kediler için sağlık sorunlarına neden olabilen dış parazitlerin yanı sıra kuduz, iç parazit, kedi lösemisi gibi sağlık sorunlarına karşı savunmasız kalabilme ihtimallerinin bulunduğunu unutmamak gerekir.
Kedime dış parazit aşısı yaptırmazsam ne olur? Yavru ya da yetişkin olmaları hiç fark etmez. Çünkü tüm evcil kediler dış parazit aşısı olmalıdır. Oldukça bulaşıcı olan dış parazitlerin önüne geçmek için aşılarının yapılması gereklidir.
İç parazit tedavisi beslenme, ortamdaki parazit durumuna göre 1-3 ayda bir tekrarlanmalıdır. Dış parazit tedavisi kullanılan ilaçlar, ortamdaki parazit durumu ve mevsime göre 1-3 ayda bir tekrarlanmalıdır.
Kedilerde tıpkı her canlı gibi hastalanabilir, psikolojik bunalıma girebilir ve parazitlenebilir. Bu olumsuz durumlarda tedavi amaçlı kullanılan kedi pire ilacı fiyatları, tüm eczanelerde, kokulu ve kokusuz formlarıyla satışa sunulur.
Köpeğim dış parazit için yapılan ense damlasını yalarsa ne olur? Kardeşinin ya da kendinin ense damlasını yaladığında yapılan ilaç sindirim yolu ile emilir ve bu durum istenmeyen belirtilere sebep olur. Ağızda salyalanma ilk 15dk normaldir.
Kedi Kuduz Aşısı: 750 TL. Kedi Karma Aşı: 900 TL. Kedi Lösemi Aşısı: 900 TL. Kedi İç Parazit İlaç Uygulaması (Oral): 240 TL.
Kedi iç parazit aşısı fiyatı(ilaç uygulaması) 490 TL şeklindedir. Kedi dış parazit aşısı fiyatı(ilaç uygulaması) 490 TL aralığındadır.
damla sadece yüzeyseldir, dış parazitler (pire,kene vs.) için kullanılır. hap ise kedinizin iç organlarında yaşayan (karaciğer,bağırsak vs.) iç parazitler için kullanılır, iç organlarda yaşayan parazitlerin döngülerini kırarak dışkı yolu ile dışarı atmasını sağlar.
Bizim veterinerimiz iç parazit için iğne vuruyor daha etkili diye, dış parazitte de damla olarak stronghold markası.
Kediye dış parazit damlası nasıl yapılır sorusuna en anlaşılır bir biçimde şu şekilde açıklama yapılabilir: Kedi dış parazit damlası, kedinin ense kısmına, iki kulak arasının biraz aşağıda olan bölümüne, kedinin kılları aralanıp doğrudan cilde etki edecek biçimde damlatılır. Kıla değmemesi gerekir.
Bir kedide parazit olup olmadığı dışkısında kan görülmesi, hırıltılı nefes alıp verme gibi semptomlar ile anlaşılır. Bunun yanı sıra anüs bölgesini ve çevresini sık temizlemesi de parazit varlığının sinyallerini verir. Kedinizde iç parazit olduğundan şüphelendiğiniz an bir veteriner hekime danışmayı ihmal etmeyiniz.
Pire tasması pireleri kovucu etkiye , pire damlası ise pireleri öldürücü etkiye sahiptir.Sadece pire tasması kullanıldığında köpeğiniz yine pirelenebilir.Dolayısıyla ikisini birlikte kullanmanızı öneriyoruz.
Bu hapları nerede bulabilirim?” gibi soruların olması oldukça normal ve mümkündür. Güvenilir yerler arasında eczaneler, çeşitli online alışveriş siteleri, petshoplar ve veteriner klinikleri örnek olarak verilebilir. Kedi iç parazit hapı Trendyol üzerinden de bulunabilmektedir.
Ancak ilk vurulan iç dış parazit aşısı sonrasında yaş fark etmeksizin her 2 ya da 3 ayda 1 defa bu aşının tekrarlanması gerekmektedir. Düzenli bir şekilde bu periyot devam ettirilmelidir.
Dış parazit ilaç uygulamaları ile pirelere karşı 3 ay kenelere karşı ise 1 aylık bir koruma sağlanabilir. İlaç piyasasında farklı formüllerde ilaçlar bulunsa bile geneli bu şekilde çalışmaktadır. Köpeklerinizin her 3 ayda 1 iç ve dış parazit uygulaması yapılması hayat boyu gerekmektedir.
Kedilerin mutlaka olması gereken üç ana aşı bulunmaktadır. Bunlar karma aşı, kuduz aşısı ve lösemi aşısıdır. Bu aşı uygulamalarından önce kedilere iç ve dış parazit uygulaması yaptırmak gerekmektedir. Veterineriniz gerekli kontrolleri ve parazit uygulamasını aşılardan önce hatırlatacaktır.
Aşının yapıldığı gün ve 3 gün sonrasına kadar yıkama yapılmamalıdır. Aşının yapıldığı gün ve 3 gün sonrasına kadar kedinizin ıslanmasına veya üşütmesine engel olmalısınız.
İğne de hap da aynı, sadece etken maddesine bakar. Birisi iğne yaptırıyor ama o iğnenin etken maddesi kedisinde var olan iç paraziti öldürmeyen türden oluyor, hap yutturuyor, kedi parazitleri dökünce hap daha iyi diyor.
Kedinizde pire olduğunun en belirgin işareti, sürekli kaşınması veya bazen aşırı yalanmasıdır, bu da tüylerinde seyrelmeler oluşmasına neden olabilir. Kedinizde pire alerjisi gelişirse cildinde kabuklar ve kırmızı, ağrılı alanlar da olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri