Pençeleri ile buldukları hayvanları öldürüp onları yiyebilirler. Kedilerin yılan yediğine de rastlanmıştır. Bu yüzden yılan da kedilerin yediği görülen hayvanlar arasında yerini alır. Ancak bu kedilerin her zaman yılanlarla uğraşacağı ve onları yemek isteyeceği anlamına gelmez.
Bunun arkasındaki sebep, kedilerin genetik olarak yılanlara yaklaşmamaya programlanmış olmasına dayanan bir hayatta kalma içgüdüsüdür. Yılanlar, kedilerin kraliyet ailesinin evcil hayvanları olduğu eski Mısır'a kadar uzanan uzun bir süredir kedilerin düşmanı olmuştur.
Zehirli bir yılan veya kertenkele tarafından ısırılan herhangi bir kedi, hastaneye yatırılmalı ve herhangi bir belirti göstermeyenler bile , çoğu kez envenomasyon belirtileri geciktiğinden , 24 saat boyunca gözlem altına alınmalıdır .
Yılanlar genellikle keskn kokulardan hoşlanmazlar bu nedenle bulunduğu bölgelere kükürt ve kireç koymak onları bulundukları ortamdan tamamen uzaklaştıracaktır. Ayrıca yılanı uzaklaştırmak için bulunduğu bölgeye naftalin koymakta bir diğer etkili yöntemdir.
Kirpiler yılanların en büyük düşmanlarıdır. Kirpilerin azalması ve göçmen kuşların da gecikmesi, yılanların daha fazla olmasına neden oldu.
İlgili 22 soru bulundu
Sıkıştırıldıklarında, yakalanmaya çalışıldığında ve üzerine basıldığı durumlarda saldırgan olabilirler fakat hiçbir zaman durup dururken yani tehlike hissetmedikleri durumda saldırgan davranışlar sergilemezler. Bu nedenle yılanla karşılaşılması durumunda yılanı rahatsız etmeden yolunuzu değiştirmeniz yeterlidir.”
Evinizin etrafında yumurtlayan tavuklarınız ve civcivleriniz varsa, tüm duyuları son derece gelişmiş olan yılanlar, onların kokusunu alır ve yiyecek bulmak için evinize yaklaşır. Aynı şekilde evinizin etrafında fare ve benzeri kemirgenlerin olması, yılanların yaşam alanlarınıza yaklaşmasına neden olur.
Dr. Mehmet Öz, "Zehirli yılanlar yüzde 99 gece çıkıyor. Gece saatlerinde plajlarda, dağlık alanlarda olanlar mutlaka ayakkabı giymeli'' uyarısında bulundu.
Ancak genel olarak yılanlar en çok kemirgen yemeyi severler. Bu nedenle en çok yedikleri canlı türü de kemirgenlerdir. Kemirgenler, kemirici olarak bilinen bir takımdır.
Mavi kapı ve pencerelerinin olma sebebi ise akrepten, yılandan, çıyandan ve birçok haşereden korumak amaçlı boyanıyor. Biz de evimizi her yıl beyaz ve maviye boyarız.
Yılan Isırması
Eğer mümkünse ısırılan bölgenin hemen üzerinden bir turnike uygulayarak zehirin dolaşıma girmesi önlenmeli ve acilen veteriner hekim aranarak yılan antiserumu temin edebilmek için zaman kazanılmalıdır.
Kedileri korkutmak orta ve uzun vadede fiziksel sağlıklarını riske atabilir, korkutan kişiye karşı güven duygularını zedeleyebilir ve öz güvenlerini yerle bir edebilir. Kedilerin avcı oldukları bilinse de doğal düzende besin zincirinin tepesinde yer almadıkları net bir şekilde ifade edilebilir.
Yılanın soktuğu kişi hemen yatırılmalıdır, yaralı bölgenin 8-10 cm kadar üzerini bir mendil ya da kravat ile bağlanmalıdır. Yaralı bölge soğuk su ile yıkandıktan sonra buz uygulanmalıdır ve sağlık kuruluşuna götürülmelidir.
Kedilerin genel anlamda yılan görünce temkinli davrandığı ancak kendini avından daha güçlü hissettiğinde ona saldırdığı bilinir. Yılanla oynayıp sıkıldıktan sonra kimi zaman yılanı yer kimi zaman ise yemez. Ancak bu kedilerin yılan yemesi gerektiği anlamına gelmez. Çünkü yılan kedilerin sağlığını tehdit eder.
Su: Birçok kedi ırkları, suyla temas etmekten asla hoşlanmaz. Su birikintileri, banyo yapma ya da yağmur gibi suyla ilişkili durumlar, kedilerde korku oluşturmaktadır. Arabalar: Kediler, hızlı hareket eden arabalardan ya da trafik gürültüsü onlarda korku yaratabilir.
Çoğu yılan türü, sığınak ararken veya avlanma esnasında duvarlara ve ağaçlara kolayca tırmanabilir. Bu, yılanların, saklanmak için yada kuşları veya sincapları kovalamak için mahremiyet veya gizlilik açısından yaptığı bir eylemdir.
Yılanlar çoğu zaman avlarını ısırırlar, ancak sık görülmese de, genellikle savunma amaçlı olarak insanları ısırdıkları da olur. Çoğu yılan zehirsizdir ve avlarını genellikle zehir kullanmadan boğarak öldürürler.
Yılanlar; böcekleri, kurbağa ve fareler ile diğer sürüngen ve kuş türlerinden bazılarını yemeyi severler. Ayrıca yılan besinleri yılanın boyutuna göre değişir. Yılan büyüdükçe besin de büyümelidir. Yılan besliyorsanız, onun ihtiyaç duyduğu an ulaşabileceği yakınlıkta temiz su bulundurmayı unutmayın.
Zehirli-Zehirsiz Yılan Ayrımı
2. Zehirli yılanlarda göz ile alt çene kenarı arasındaki pullar çok sıralı, zehirsiz yılanlarda ise bir sıralıdır. 3. Zehirli yılanlarda kuyruk ucu küt, zehirsiz yılanlarda uca doğru gittikçe incelir. 4. Zehirli yılanlarda vücut iri lekeli, zehirsiz yılanlarda ise lekesizdir.
Yılanların yiyecek bulmak için evlere girmek zorunda kaldığını anımsatan Şenay, "Hayvanlar aç kaldığı zaman karnını doyurmak için muhakkak bir yerlere girmek zorunda kalıyor. Yılanlar da şehir ortamına yakın yerde yaşıyorsa evlerin içerisine girebiliyor.
* Son günlerde sürüngenlerle ilgili birçok haber gelmekte; sürüngenler soğukkanlı hayvanlardır. Kış uykusuna yatarlar ve havaların ısınmasıyla özellikle nisan veya mayıs aylarında kış uykusundan çıkarlar.
Yılanı gördüklerinde müdahale etme konusunda çekiniyorlarsa hayvanın türünü bilmiyorlarsa o zaman itfaiyeden destek isteyebilirler. Özellikle evin içine girmiş yılansa en hızlı şekilde itfaiye aranmalı” diye konuştu.
Kükürt tozu, ardıç katranı yılanları kovucu etkiye sahip. Sarı kükürt tozları dökülerek yılanların bu kokulardan etkilenerek alana gelmemesi sağlanabilir. Yılan bu kokuları sevmez. Ne yapacaklar evlerin kenarlarına nohut ekebilirlerse nohut kokusu da yılanlar ister istemez uzaklaştıracaktır."
Yılanlar genellikle insanları elleri ve ayak bileklerinden; köpekleri de burunlarından ısırır. Aslında yılanlar doğal olarak saldırgan değildir; aksine geri çekilirler.
Yılanların yuvaları toprak altında ve genellikle toprağın yüzeyinde büyüklüğüne bağlı olarak yuvarlak delikler olarak karşımıza çıkar. Tabi bu deliklere çomak sokmamanız gerektiğini söylememe gerek yoktur sanırım!? Yılanlar insanı av olarak görmez, dolayısı ile korkacak birşey yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri