Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü bir lisans bölümüdür ve eğitim süresi de 4 yıldır. Bu 4 yıllık eğitim süresinde 8 yarıyıl bulunmaktadır.
Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.
Bu bölümde eğitim alan kişiler, belgelerin yönetimi, dijital arşivleme, bilgi yönetimi, kütüphane ve arşiv yönetimi gibi konuları araştırır ve uygularlar.
Kariyer Seçenekleri
Programdan mezun olan öğrenciler “Bilgi Yönetimi Meslek Elemanı” olarak kamuda bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, memur, vb. kadrolarla istihdam edilirler.
Buna göre, 2002/2003 öğretim yılından başlayarak Kütüphanecilik, Arşivcilik, Dokümantasyon ve Enformasyon Anabilim Dalları birleştirilerek, Kütüphanecilik Bölümü yeni bir programla "Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü" adı altında eğitim- öğretim etkinliklerine başlamıştır.
İlgili 42 soru bulundu
Kütüphane personeli olmak isteyenler üniversitelerin Fen Edebiyat Fakülteleri bünyesinde bulunan Bilgi ve Belge Yönetimi veya Dokümantasyon ve Enformasyon bölümlerinde eğitim alabilirler.
Bu Bölümü İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve özel bir üniversite olarak Başkent Üniversitesi içinde kurulan “Kütüphanecilik”, “Arşivcilik” daha sonra da Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümleri izler.
2023 yılı itibariyle, bir bilgi yönetimi uzmanı için ortalama maaş 15.000-50.000 TL arasında olabilir. Ancak, bu rakamlar genel bir ortalama olduğundan, belirli bir şirket veya sektördeki maaşların daha yüksek veya daha düşük olabileceği unutulmamalıdır.
Bilgi yönetimi mezunları için kariyer fırsatları oldukça geniş bir alana yayılmıştır. Bilgi yönetimi iş imkanları kapsamında bu bölüm mezunları, özel sektörde faaliyet gösteren birçok şirkette iş bulabilirler.
MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI - Lise veya dengi okul mezunu olmak, - Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) “Kütüphanecilik” lisans programı için yeterli “Sözel (SÖZ)” puanı almak, - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Tercih Bildirim Formunda “Kütüphanecilik” lisans programı ile ilgili en az bir yükseköğretim ...
Eşit ağırlık bölümleri arasında yer alan Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü, kütüphanecilik mesleğinin yanı sıra arşivcilik, dokümantasyon, enformasyon ve web tasarım gibi alanlarda da yetkinlik kazandırmaktadır.
b) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu; Kütüphaneci, Arkeolog, Müze Araştırmacısı, Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı için KPSSP3, Tekniker için KPSSP93, puan türünden asgari 70 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en ...
“Kütüphanecilik Bölümü hangi üniversitelerde var” sorusunun yanıtı aşağıdaki tablo sütunlarında gösterilmiştir. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 2023 taban puanları en düşük 212,02436, en yüksek 294,31214'tür.
Bilgi ve belge yönetim bölümünden mezun olan öğrenciler lisans diploması ile mezun olurlar. Bilgi ve veri işleme, analiz etme konusunda yetkin birer kişi olan bölüm mezunları başta kütüphane olmak üzere müzeler, arşivler ve bilgi merkezleri gibi alanlarda çalışma imkanına sahiptir.
Bilgi Yönetimi Bölümü Taban Puanları 2023
Bilgi Yönetimi bölümü, 2 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Bilgi Yönetimi bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
İşletme Yönetimi Önlisans Programı bir taraftan yeni bir işletmenin doğuş süreçlerini (girişimcilik) kapsarken diğer taraftan da hâlen piyasada faaliyetini sürdüren işletmelerde çalışanların daha inovatif ve girişimci (iç girişimcilik) olmalarını sağlamak amacıyla tasarlanan bir programıdır.
Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü, eşit ağırlık puan türü ile öğrenci almaktadır.
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü eşit ağırlık TM-1 alanında alım yapan bir lisans eğitim programıdır.
Bilgi Yönetimi bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Bilgi Yönetimi bölümü toplam 8 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir.
Kültür Bakanlığı personel alımı başvuru sayfası açıldı! Lise mezunu olmak yeterli.
Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmaları gerekmektedir.
Çalışma saatleri ise 24 saat açık kütüphanelerde vardiyalı olmak üzere değişmektedir. Fakat devlet memuru sayıldıklarından dolayı 09.00 ile 17.00 arası mesai yapmaktadırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri