Kediler de selamlaşır İnsan sarılmasına benzer şekilde, kediler kuyruklarını birbirlerinin sırtına dolarlar.
Kediler adeta size gelip kafa atarcasına, kafasını toslar. Kulağa komik gelen bu davranışları aslında size ettiği bir teşekkürdür. Bazen gelip kafanıza, bazen bacağınıza veya kolunuza attığı kafalar birer sevgi belirtisidir. Kediler genellikle mutlu olduklarında yoğururlar.
Kediler de selamlaşır
İnsan sarılmasına benzer şekilde, kediler kuyruklarını birbirlerinin sırtına dolarlar. Bu davranış, birbirlerinden uzak kalma süreçleri bittikten sonra yeniden birleşme hareketi olarak icra edilir.
Örneğin miyav, mırrrnav olur. İki tanış kedi karşılaşınca burun buruna selamlaşma öncesi merhaba anlamına mrrrr derler. Kedi bunu sahiplendiği insan için de aynı anlamda kullanır. Uyuyan mutlu bir kediye dokunur ya da usulca seslenirseniz, o uykusunu açmadan mrrr diye yanıt verir.
Kediniz size güveniyorsa mutlaka yanınıza gelecektir. Bu da kedi yanımıza nasıl gelir sorusunun en net cevabıdır. Size güveniyorsa kediniz mutlaka yanınıza gelir. Kediler sahipleri ile yakın olmak, onlarla birlikte uyumak isterlerse bu güven duygusunun varlığını gösterir.
İlgili 16 soru bulundu
Sizin onu öpmenizle, onun size göz kırpması aynı aşk. Siz onu öpücüklere boğarken, o size bakıp gözünü kırpabilir. Sakince kırptığı gözleri, size öpücük gönderdiğinin işaretidir. Kedileri dudaklarından öpmeyin!
Kediniz size sürtünerek mırıldanıyorsa bilin ki sizi sevdiğinizi söylüyordur. Bununla birlikte sevimli sevimli mırıldanırken ön patileriyle adeta hamur yoğurur gibi hareketlerde bulunuyorsa sizi “çok çok” sevdiğini anlatmaya çalışıyordur.
Kediniz sizi tırmalayıp ısırıyorsa ona yüksek sesle ve kararlı bir tonda “Hayır” deyin. Bu sırada işaret parmağınızı ona doğru uzatabilirsiniz. Böylece hem ses hem de hareket ile ona bu davranışı istemediğinizi belirtmiş olursunuz.
Dik kuyruk kedilerin bizim için duydukları sevgiyi göstermesinin en net yoludur.
Kediler insan dilini yorumlayabilecek bilişsel yetilere sahip değillerdir. Ne söylendiğini tam bir gerçeklikle anlayamazlar ancak kendileri ile konuşulduğunu ayırt edebilirler. Nitekim kedilerin kendi isimlerine reaksiyon gösterdikleri de yine farklı bir bilimsel çalışmada ortaya konmuştur.
Bunun en kolay yolu kedinize sevgi göstermek, onunla konuşmak ve oyun oynamaktır. Kedinize sevginizi göstermek için onu okşamanız ve taramanız en basit yoldur. Ayrıca ona dokunmadan onunla konuşmanız da kedinizin sevildiğini anlamasını sağlar. Kediler için sevgi ve ilgi görmek kadar oyun da çok önemli bir ihtiyaçtır.
Duyma. İnsanlar ve kediler, ölçeğin alt ucunda benzer bir işitme aralığına sahiptir. Ancak kediler, bir insanın aralığının 1,6 oktav üzerinde ve hatta aralığın 1 oktav üzerinde olan 64 kHz'e kadar çok daha yüksek perdeli sesleri duyabilmektedir. Bir şeyi dinlerken bir kedinin kulakları o yöne dönmektedir.
Araştırma sonucunda kedi gülümsemesi denen bir bulguya da ulaşıldı. Kediler ayrıca Duchenne gülümsemesine ağız köşelerini kaldıran ve gözlerinde kaz ayakları oluşturan biçimde gülümsemeyle de cevap verebiliyorlar. Özellikle “smize” diye adlandırılan biçimi daha çok sevdikleri ve tepki verdikleri söyleniyor.
Uzmanlar, aşırıya kaçıp kedilere sürekli göz teması kurmanın saldırganlık olarak algılanabileceği konusunda uyarıyorlar. Aynı zamanda, kedinizin size karşı bu davranışı sergilememesi onun sizi sevmediği anlamına gelmez; kediler sevgilerini farklı yollarla gösterebilirler.
Kediler, özellikle köpek 'rakiplerine' kıyasla daha mesafeli olarak bilinir, insanlarıyla daha az bağ kurduğu düşünülür. Ancak yeni yapılan bir araştırma durumun böyle olmadığını gösterdi.
Kediniz Size Sevgisini Gösteriyor
Kediler yalama davranışlarını sadece kendini temizlemek için kullanmazlar. Minik dostunuz sizi sevdiğini göstermek için, annesinden olan bir alışkanlık olan yalama özelliğini kullanır. Sizinle kendini güvende ve mutlu hissettiği için.
Kediler diğer canlılar gibi sevildiklerini, önemsendiklerini anlarlar. Hatta yavru kediler insan sahiplerini ebeveynleri olarak görebilirler, annelerine sergiledikleri davranışları insan ebeveynlerine de gösterebilirler. Evcil kedilerin konuşkanlığı aileleri söz konusu olduğu zaman ortaya çıkar.
Kedinizin nesneye dokunmasına ve onu koklamasına izin vermelisiniz. Daha sonra kedinize bir ödül maması verebilirsiniz. Kediniz nesneyi ağzına alana kadar ona bu işlemi tekrarlamanız da ayrıca iyi olacaktır. Kedinize nesneyi ağzında tutmasını alıştırmalısınız.
Daily Mail'de yer alan habere göre, sonuçları yorumlayan araştırmacılar, kedilerin birbirlerinin isimlerini ve muhtemelen sahiplerinin isimlerini bildiğini gösterdiğini söyledi.
Çok Misafir, Gürültülü Ortam
Yüksek sesle konuşmalar, gülmeler ve tanımadıkları insanların sevme çabaları kedilerin misafir geldiği zaman dilimlerinde ortamdan uzaklaşmalarının başlıca nedenleri arasındadır.
Kedilerin bazı refleksleri, insanlar tarafından agresif bulunmuş ve nankörlükle adlandırılmıştır. Aranızdaki bağın en güçlü olduğu anda 'seni seviyorum' demeyi, size yoğurma hareketi yaparak gösterir. Sizi ne kadar sevdiğini size yaptığı bu yoğurma hareketi ile gösterirken, nankör olmadığını da kanıtlamıştır.
Bazı kediler mutluyken de sessiz olmalarına rağmen bazı kediler konuşmayı tercih eder. Eğer kediniz sesli iletişim kurmayı seviyorsa size seslenerek mutlu olduğunu gösterir. Mutlu kediler tiz sesle miyavlamayı tercih ederler. Diyaframdan gelen mırıldanmalar da mutlu kedilerin sıkça çıkardığı sesler arasında yer alır.
Baş, Omuzlar, Yanaklar ve Burun. Peki kediler vücutlarının hangi bölgelerini okşanmasından hoşlanır? Baş, çene ve boyun genelde en sevdikleri yerlerdir. Bazı kediler kuyruklarına dokunulmasından hoşlansa da bazıları kuyruklarına dokunulduğunda ürker ve hatta canı yanabilir.
Sırt üstü yatıp göbeklerini göstermeleri
Bazıları uykusundan ödün bile vermeyebilir. Ancak sizi gördüğünde yanınıza yatıyor ve göbeğini gösteriyorsa, kediniz sizi özlemiş demektir. Başını ve özellikle göbeğini sevmeniz için yanınıza gelen kedileri asla ihmal etmemelisiniz. Üzülüp size kızabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri