Kediler diğer canlılar gibi sevildiklerini, önemsendiklerini anlarlar. Hatta yavru kediler insan sahiplerini ebeveynleri olarak görebilirler, annelerine sergiledikleri davranışları insan ebeveynlerine de gösterebilirler. Evcil kedilerin konuşkanlığı aileleri söz konusu olduğu zaman ortaya çıkar.
Kedinize onu sevdiğini söylemenin harika bir yolu. Mırlamak kedi dilinde birçok farklı anlama gelebilir, ancak çoğu durumda mırlamak, kedinizin size yakın olmaktan mutlu olduğu anlamına gelir. Kediniz üzerinize oturur veya uzanırsa, bu sizi sevdiğini gösteren bir işarettir.
Kediniz size sürtünerek mırıldanıyorsa bilin ki sizi sevdiğinizi söylüyordur. Bununla birlikte sevimli sevimli mırıldanırken ön patileriyle adeta hamur yoğurur gibi hareketlerde bulunuyorsa sizi “çok çok” sevdiğini anlatmaya çalışıyordur.
Kediler sahiplerinin seslerini tanıyorlar fakat bazen umursamamayı tercih ediyorlar. "Animal Cognition" dergisinde yayımlanan, Tokyo Üniversitesinden bilim insanlarının kedilerle yaptığı araştırma, bu hayvanların sahiplerine "bilinçli olarak kulak asmadığını" ortaya koydu.
İlgili 34 soru bulundu
Uzmanlar, aşırıya kaçıp kedilere sürekli göz teması kurmanın saldırganlık olarak algılanabileceği konusunda uyarıyorlar. Aynı zamanda, kedinizin size karşı bu davranışı sergilememesi onun sizi sevmediği anlamına gelmez; kediler sevgilerini farklı yollarla gösterebilirler.
Kediler sahibini özler mi? Kediler sahiplerini özler. Sevgi gören ve en çok da sahibi tarafından özlem gören kediler sahiplerini özler. Özlendiğinizin farkındaysanız, sorunun yanıtını kalbiniz size fısıldamış, demektir.
ABD'deki Oregon Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar kedilerin gerçekten insanlarını sevdiği sonucuna vardı. En azından insanlarını ebeveyn ya da bakıcı olarak gördükleri kanıtlandı.
Sizin onu öpmenizle, onun size göz kırpması aynı aşk. Siz onu öpücüklere boğarken, o size bakıp gözünü kırpabilir. Sakince kırptığı gözleri, size öpücük gönderdiğinin işaretidir. Kedileri dudaklarından öpmeyin!
Kediler öpüldüğünü anlamaz. Ancak sevildiğini anlar ve hisseder. Bu nedenle öpücüğün bir sevgi ifadesi olduğunu belirtmek gerekir.
Kediler diğer canlılar gibi sevildiklerini, önemsendiklerini anlarlar. Hatta yavru kediler insan sahiplerini ebeveynleri olarak görebilirler, annelerine sergiledikleri davranışları insan ebeveynlerine de gösterebilirler. Evcil kedilerin konuşkanlığı aileleri söz konusu olduğu zaman ortaya çıkar.
Kediler sahibinin kokusunu, koku hafızasına kaydeder ve nasıl biz bir kişiyi veya yiyeceği düşündüğümüzde otomatik olarak aklımıza o kişi veya yiyeceğin kokusu geliyorsa, kedilerde aynı şekilde sahibinin kokusunu hatırlar.
Bazı kediler mutluyken de sessiz olmalarına rağmen bazı kediler konuşmayı tercih eder. Eğer kediniz sesli iletişim kurmayı seviyorsa size seslenerek mutlu olduğunu gösterir. Mutlu kediler tiz sesle miyavlamayı tercih ederler. Diyaframdan gelen mırıldanmalar da mutlu kedilerin sıkça çıkardığı sesler arasında yer alır.
Baş, Omuzlar, Yanaklar ve Burun. Peki kediler vücutlarının hangi bölgelerini okşanmasından hoşlanır? Baş, çene ve boyun genelde en sevdikleri yerlerdir. Bazı kediler kuyruklarına dokunulmasından hoşlansa da bazıları kuyruklarına dokunulduğunda ürker ve hatta canı yanabilir.
Kediniz Size Sevgisini Gösteriyor
Kediler yalama davranışlarını sadece kendini temizlemek için kullanmazlar. Minik dostunuz sizi sevdiğini göstermek için, annesinden olan bir alışkanlık olan yalama özelliğini kullanır. Sizinle kendini güvende ve mutlu hissettiği için.
Kediler eğer ortama güveniyorsa, ortamda mutluysa kuyruklarını dik ve ucunu kıvrık tutarlar. Kediniz size güvendiği zaman ve ortamda mutlu olduğu zaman bu şekilde yürümeye meyilli olurlar. Eğer kedinizin kuyruğunu havada ve ucunu kıvrık şekilde görüyorsanız kediniz size güveniyor demektir.
Bir anda durum ne yaptığınızı anlamaya çalışacak ve surat ifadenizi titizlikle inceliyor olacaktır. Bu davranış sayesinde algılar harekete geçer. Sonuç olarak bu sayede üzüldüğünüzü hemen anlar. Kedi dostlarımız duygusal zekaya sahip değillerdir.
Geride tutulan kulaklar, sıkışmış kuyruk, diken diken olan tüyler ve bunlar gibi diğer vücut işaretleri, kedinizin üzgün olabileceğini gösteren sessiz iletişim biçimleridir.
Bazen cevabın ne olduğunu hissetse de ya da çok iyi bilse de kesin olarak emin olmak, ister. Bu nedenle tüylü dostlarını çok seven kedi sahipleri için bugün bu soruyu yanıtlıyoruz. Kediler sevildiğini anlar. Ancak bunu pek umursamazlar.
Teknik olarak, kediler renkli görebilirler, ancak muhtemelen bizi - ve diğer her şeyi - bizden çok farklı bir ışıkta görürler. Kedilerin gözlerinde kırmızı ışığa tepki veren çok az sayıda koni vardır, bu nedenle dünyayı mavi, gri ve sarı görürler.
Kediler daha önce zaman geçirdikleri diğer evcilleri, onlara ilgi gösteren insanları ve onları rahatsız eden insanları hatırlayabilirler. Yapılan araştırmalar bir kedinin uzun süreli hafızası bir köpeğinkinin yaklaşık 200 katı olduğunu göstermiştir. Ancak kediler hatırlama konusunda köpeklerden daha seçici olabilirler.
Kediler genel anlamda insanların enerjileri de hissederler. Tıpkı bebekler ve çocuklar gibi kimlerin kendilerini sevip sevmediklerini anlarlar. Kendilerini sevdiklerini hissettikleri insanlara karşı daha sıcak kanlı ve yakın olurlar. Özellikle de şefkatli bakışlar kedilerin son derecede hoşuna giderler.
Dahası, kediler de tıpkı köpekler gibi ayrılık kaygısı yaşayabilen canlılardır. Sahiplerinden ayrı kaldıklarında köpekler kadar belirgin ve yıkıcı tepkiler vermeseler de kediler de ayrıldıklarında kaygı geliştirebilirler.
Kediler insanın ruh halini gerçek anlamda anlamasa da araştırmada insan mimiklerini çok iyi ayırt ettikleri, ayrıca insana ilgi gösterdikleri görüldü. Vonk, araştırmalarının, kedilerin sahiplerine karşı sanıldığı kadar kayıtsız olmadıklarını gösterdiğini söylüyor.
Kedilerin çoğu kucağa alınmaktan hoşlanmaz ve yavru kedinizi daha erken alırsanız, buna daha kolay alışacaktır. Pek çok kişi yavru kedisinin kötü alışkanlıklarını farkına varmadan öğrenir. Yavru kedilerini kucaklarına alıp, çırpınmaya başlayınca onu hemen yere bırakırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri