Kan kaybına bağlı olarak gelişen anemi belirtileri; aşırı yorgunluk, halsizlik, enerjisizlik, diş etlerinde beyazlık, sararma, nefes almada zorlanma, hızlı solunum, hızlı kap atışı anemi belirtileri arasındadır.
Kan kaybına bağlı olarak oluşan anemi çok ciddi belirtilere neden olabilir. Kan hacminin üçte birinden fazlasının hızla kaybedilmesi kedilerin şoka girmesine ve hatta ölüm ile sonuçlanabilen durumlara yol açabilir. Hızlı kan kaybından sonra genellikle kalp atışları hızlanır, diş etleri solgunlaşır ve kan basıncı düşer.
Düşen kedinin aldığı darbe neticesinde farklı organlarında şekillenebilen iç kanama kendini kusma, kulak, ağız ya da burundan kan gelmesi, denge kaybı gibi çeşitli belirtilerle gösterebilir.
Uyku ve halsizlik sorunu nedeni altında çeşitli hastalıklar olabilir. Halsizlik ve uykunun uzun süre devam etmesi halinde mutlaka veterinere gitmek gereklidir. Halsizlik ve uyku sorunu için mutlaka veterinere girerek kedinizi muayene ettirmelisiniz. Erken teşhis ile kedinize verilen ilaçlar etkisini gösterir.
İlgili 29 soru bulundu
Kediniz daha durağan, tepkisiz veya ilgisizse depresyonda olabilir. Kediniz gün içinde aşırı uyumaya başladıysa ve oyun oynamıyorsa bunalımlı bir ruh halinde olabilir. Bazı kediler depresyonda aşırı yer, bazıları ise hiç yemek yemez. Genellikle durgun ve isteksiz hatta ilgisi tamamen kapalı olabilir.
"Kedilerde iç kanama kaç saat sonra belli olur?" sorusunun net bir cevabı yoktur. Şiddetli travmalarda belirtiler aniden ortaya çıkarken bir rahatsızlığa bağlı kanamalarda kanama miktarı çok düşük olduğu için belirtiler daha geç ortaya çıkar.
Yüksekten düşen kedilerin %96'sı hayatta kalmaktadır fakat vücutlarında farklı lezyonlar oluşabilir. Kediler yüksekten düşerken kendilerini dengeleyerek dört bacakların üstüne düşmeye çalışırlar.
Kedilerin bu hareketi başarıyla gerçekleştirmeleri için gereken minimum düşüş yüksekliği 1 metre civarındadır. 1 metrenin altındaki yüksekliklerden düşüşlerde kedi doğrulmaya fırsat bulamayacaktır (ne yazık ki Evrim mükemmel değil). Şimdiye kadarki en uç vaka, 46. kattan düşen bir kedinin ölmeden kurtulmasıdır.
Kedilerde görülen daha az yiyip içme, hızlı nefes alma ya da az nefes alma, hareket etmede isteksizlik ve yalnızlık gibi belirtiler ölümün ve acıların habercisidir. Bu nedenle bu belirtiler dikkate alınarak kedi en kısa sürede bir veteriner hekime muayene ettirilmelidir.
Kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, tahin, pekmez, pazı ıspanak, roka, muz, elma armut, kuru erik, kırmızı üzüm kansızlığa iyi gelir. Kırmızı et türleri, ıspanak, pazı, pekmez, balık, elma, tavuk ve yeşil yapraklı sebzeler, demir içeren besinlerin başında gelir. Balık ürünleri de kansızlığa iyi gelmektedir.
Hayvan mezarlığı hizmeti veren pek çok yer bulma şansınız olacaktır. Eğer ki illa da kendi kendinize kedinizi gömmek gibi bir düşünceniz var ise kedinizi gömmek için uygun bir yer araştırıp ölen kedinizi oraya gömebilirsiniz.
Halsizlik ve keyifsizlik: Kediler hasta olduklarında veya bir ağrı hissettiklerinde halsiz ve keyifsiz olurlar. Kaçma, saklanma ve sevilmek istememe gibi davranışlar sergileyebilirler. İştahsızlık, iştah artışı: Besin kediler için oldukça önemlidir. Eğer yemek yemiyorsa, size bir sorun var mesajı veriyordur.
Tavuk ve Pirinç Tavuk ve pirinç, hasta kediler için bir kurtarıcı olarak bilinir. Bu nedenle kedinizin karnını dengelemek istiyorsanız, bu iki seçim güzel bir tercih olabilir. Tavuk ve pirincin en büyük avantajları yumuşak olması ve kedinizin gücünü geri toparlaması için yeterli besin ve kaloriyi içermesidir.
Çok acı çeken bir kedinin, top şeklinde kıvrılmaya çalışıyormuş gibi göründüğünü, çömelmiş bir pozisyonda ve sırtı normalden daha yüksek durduğunu, başı aşağı eğilmiş ve ön pençeleri altına katlanmış şekilde oturduğunu bilmelisiniz.
En Uzun Süre Yaşayan Kedi
Bu sebeple kedinizin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, ondan kopamam diyorsanız düzenli olarak veteriner hekime götürerek genel sağlık muayenesinden geçmesini atlamamalısınız. Kedilerin ırklarından kaynaklı veya obezite gibi sorunlar kedilerin ömrünü kısaltan en belirgin sağlık sorunlarıdır.
Kediler yüksekte olduklarında avlarını daha iyi bir şekilde izleyebilirler. Bu nedenle kedilerin vahşi atalarından kalma içgüdüleri sebebiyle ev yaşamlarında da sık sık yükseklerde takılmalarının nedenlerinden birisi budur. Bir diğer neden ise vahşi doğada kedilerin kendilerini koruma içgüdüsüdür.
Bu yüzden kilo kaybı yaşanması, gözlerde çöküklük ve bunun gibi fiziksel belirtiler ortaya çıkmaya başlar. Kediler bu aşamada saklanmaya çalışır. Sessiz bir ortam ararlar ya da ayak altında olmayacakları bir yere gitmeyi tercih ederler. Bu yüzden saklanabilirler.
Yüksekten düşen kedilerin büyük bir çoğunluğu eve geri dönemezler ve sahipleri düşüşü görmedilerse bile onların yokluğu ile bir şeylerin ters gittiğinin farkına varırlar. Kedinizin düştüğüne şahit olursanız hiç vakit kaybetmeden bir hayvan hastanesine ya da veteriner kliniğine götürmeniz gerekmektedir.
Eğer kediniz stres belirtileri gösterdiğinde erken müdahale edip onun odaklanmasını engellerseniz, sakinleşmesi çok daha kolay olacaktır. Dikkatini dağıtmak için ona sevdiği ödül yiyeceğinden vermek ya da onu sevmek, sarılmak ve ona kendini güvende hissettirmek işe yarayacaktır.
Sağlıklı dışkı genelde yumuşaktır (oyun hamuru gibi: ne çok yumuşak ne çok sert). Bu altın standart kabul edilir ve kedinizin tuvaletini normal şekilde yaptığının göstergesidir. Sağlıklı dışkı rengi koyu kahverengidir ancak çok koyu olmamalıdır; siyaha yakın olması dışkıda kan olduğu anlamına gelebilir.
Kanca benzeri dişleri ile bağırsak duvarını tahrip ederek bölgeye yapışan bu iç parazitler kedilerde bağırsak iltihabına, kansızlığa, kanamaya ve kilo kaybına neden olabilir. Bu iç parazit deriden, özellikle de patilerden vücuda girebilir ve kan yolu ile vücuda yayılabilir.
İç Parazit uygulaması yaptırmazsanız: kedinizin ve sizin iç parazitlerden korunmamanız anlamına gelir. İç parazitler bağırsak ve mide başta olmak üzere karaciğer, akciğer gibi hayati organlarda yaşar ve sayıca artması halinde hem sizde hem de kedinizde ciddi sağlık problemlerine yol açacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri