Kedilerin kendilerini güvende hissettikleri zaman, daha sakin ve ılımlı olduğu bilinmektedir. Bunu sağlamanın en güzel yolu ise ona yüksek yerlerde vakit geçirebileceği alanlar yaratmak olacaktır. Çünkü kediler yüksekte ve ortama hakim bir yerde ise kendini güvende hisseder.
Besleme, oyun ve tuvalet saatlerinde düzenli bir program oluşturun. Tüy bakımı ve masaj: Kedinizin tüylerini düzenli olarak fırçalayarak rahatlama sağlayabilirsiniz. Ayrıca hafif bir masaj da stresini azaltabilir. Oyun ve egzersiz: Kedinizin enerjisini boşaltması için düzenli oyun ve egzersiz oturumları düzenleyin.
İlgili 29 soru bulundu
Kediniz sakinleşmek için hızlı bir nefes alabilir. İşte rahatlaması için sakinleştirici bir durumu nasıl yaratabileceğiniz: Kediye sakinleşmesi için mümkün olduğunca çok zaman verin. Onu yalnız kalabileceği sessiz bir yere götürün - eğer evinizdeyseniz, bir banyo olabilir .
Kediler büyüdükçe sakinleşir mi? sorusunun genel yanıtı evet olsa da bu sakinleşmenin ne zaman gerçekleşeceği, daha doğrusu normal şartlarda ne zaman gerçekleşmesinin beklendiği de önemlidir. Kediler yaklaşık 1 yaşına geldiklerinde yetişkinlik dönemine girerler ve bu dönem onların sakinleşmelerinin beklendiği dönemdir.
Kedilerde stres çeşitli şekillerde ortaya çıkar. Deri, mesane ve/veya mide-bağırsak sorunları yaşayabilir. Ayrıca, kum kutularının dışına idrar yapabilir, hırlama veya tıslama sesleri çıkartabilir, insanlara veya diğer hayvanlara karşı agresif davranabilir veya takıntılı bir şekilde yalanabilirler.
Bu belirtiler arasında derinin seğirmesi, kuyruğun şiddetli bir şekilde yere vurulması ile sırt, kuyruk ve pelvik uzuvların yalanması ve tekrarlı olarak ısırılması yer alır. Etkilenen kedilerin göz bebekleri genellikle genişlemiş olarak gözlemlenir, çoğu kedi bu esnada tedirgindir ve düzensiz davranışlar sergiler.
Kediniz sizi tırmalayıp ısırıyorsa ona yüksek sesle ve kararlı bir tonda “Hayır” deyin. Bu sırada işaret parmağınızı ona doğru uzatabilirsiniz. Böylece hem ses hem de hareket ile ona bu davranışı istemediğinizi belirtmiş olursunuz.
Kediden kediye değişebilmekle birlikte kedi otu çeşitli faydaları beraberinde getirebilir. Örneğin kedi otu tüketen ve onu sindiren kedilerde sakinleşme, kaygı düzeyinde azalma meydana gelebilir. Bu faydası nedeniyle bakım süreçlerine direnen kediler için kedi otu kullanımı fayda sağlayabilir.
Kedilerin sakinleşmesi için tek tip bir ilaç yerine, jel, sprey gibi farklı kedi sakinleştirici ürünleri de kullanmayı tercih edebilirsiniz.
"Kedi hiperestezi sendromu nedir?" sorusunun en basit cevabı hassasiyete bağlı bir davranış bozukluğudur. Kedilerde sırtın alt kısmından kuyruğun hemen önüne kadar olan bölgede hassasiyet ile karakterize bir sendrom olan kedi hiperestezi sendromu oldukça nadir görülür.
*Stres, sinir veya korku kedinizin sizi ısırmasına sebep olabilir. *Oyun oynama amacıyla ısırıyor olabilir. *Isırmak kedilerde kur yapmanın bir yoludur. *Eğer 1 dakika önce güzel güzel oynarken sonrasında sizi ısırıyorsa size limiti aştığınızı söylemeye çalışıyor olabilir.
Kediniz sebebi ne olursa olsun utangaç davranıyor ve saldırma eğilimi gösteriyorsa ona açtığınız alandan çıkın ya da saklandığı alana yaklaşmayın. Ona sadece su ve mama bırakmanız yeterli. Bir kediyi yola getirmenin en iyi yolu onu zorlamak değil, ona ödül sunmaktır.
Kediler, kendilerini tehdit altında hissettiğinde veya endişeli olduğu zamanlarda hırlarlar. Bu davranış, bir tür savunma olarak bilinir. Kediler, hırlayarak saldırgan bir tehlikeye karşı uzak tutmaya çalışırlar. Genel olarak diğer hayvanlar ya da yabancı insanlar yaklaştığı esnada hırlama davranışı sergilerler.
Bu durumda veteriner hekiminiz size bir tedavi yöntemi önerebilir. Kedinizin sakinleşmesine yardımcı anti-anksiyete ilaçları yazmanın yanında veteriner hekiminiz, davranış şartlandırma ve karşıt şartlandırma ile hem size hem de kedinize yardımcı olabilecek bir eğitmen veya hayvan davranış terapisti tavsiye edebilir.
Kediler günlük işlevlerini gerçekleştirebilmek için uzunca bir süre uykuya ihtiyaç duyarlar. Kedilerin gün içinde uykuya ayırdıkları zaman, yaş ve aktiviteye bağlı olarak 14 ile 18 saat arasında değişmektedir.
Kedi sahipleri, kedilerinin sık sık kendilerine sürtündüklerini gözlemlemişlerdir. Kediniz zaman zaman kuyruğu dik bir konumda iken size yaklaşıp kafasını, yanaklarını ve tüm vücudunu size sürterek etrafınızda daireler çizer. Etrafınızda döndükleri süre boyunca sizinle teması kesmez ve kuyruğunu size dolar.
Hırlama ya da tıslama, kedilerin gerçek anlamda tehdit altında hissettiği zaman çıkardığı bir sestir. Alçak perdeden ve gürleyen yapıdaki bu ses, karşıdakini korkutmak ya da uyarmak amaçlı kullanılır. Genellikle kedinin agresif davranışlar sergilemeden önce kullandığı son uyarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri