Kef (ك), Arap alfabesinin yirmi ikinci harfi. İbranice muadili Kaf harfidir.
Kaf veya Gaf (ق), Arap alfabesinin yirmi birinci harfi. İbranice muadili Kuf harfidir. Ebced hesabındaki değeri 100'dür. Kamerî harflerdendir.
Nef, sağır kef,kêf-î Türkî,,kêf-î nûni ya da nazal n (ڭ), Osmanlı alfabesinin 28. harfidir. Arap alfabesinin orijinalinde bulunmayıp sonradan eklenmiştir. Bu harf ayrıca Uygur alfabesinin 19. harfidir.
"ق" (Kaf) harfi, dilin boğaza bitiştiği yerde dil üstünün karşısı olan üst damağa değmesiyle çıkar. Kalın okunur. "ك" (Kef) harfi, "ق" (Kaf) harfinin çıkış yerinin biraz ilerisinden yine dilin üstü ile üst damak arasından çıkar.
Kef sesi, dil ortası ile yumuşak damaktan çıkarılır. Türkçedeki "ke" sesi gibidir fakat biraz daha keskindir.
İlgili 28 soru bulundu
Dilin kökünün ağza doğru kısmının üst damağın sert bölgesini kaplamasıyla ( ك ) kef harfi çıkar (İbn Cezerî, I, 200).
Osmanlı alfabesinde kef (ك) harfi birden fazla ünsüzü göstermek üzere kullanılır.
ك (kef) ve ق (kaf) Harfleri
Aynı şekilde, ك (kef) damaksıl bir K'ye tekabül ederken (IPA: /c/) ق (kaf) ise küçük dilin eteğindeki yumuşak tabakadan gelmektedir (IPA: /k/). Bu telâffuz farkı günümüzde de korunmaktadır.
Harekesiz Ya(ﻯ), kalın okunan harfleri "ı" sesi ile başlayan ve "i" sesi ile sona eren bir sesle, ince okunan harfleriyse "i" sesiyle uzatarak okutur.
Kef (ك) harfi :
Osmanlı alfabesinde kef (ك) harfi birden fazla ünsüzü göstermek üzere kullanılır. Bunlar, ince sıradan olmak üzere 'k' , 'g' , 'ğ' ve hem kalın hem de ünlü hem de ince ünlülü kelimelerde damaksı ñ ünsüzleridir.
"Osmanlı dönemindeki Türkçe Arap alfabesiyle yazılıyordu, bugün Latin alfabesini kullanıyoruz. Geçmişte atalarımız bin yıla yakın Arap alfabesini kullanmışlar. Türkçe'yi Kiril ya da Hint alfabeleriyle de yazabiliriz. Alfabe bir araçtır, esas olan dilin okunması yazılmasıdır.
Osmanlıca dediğiniz aslında Türkçedir. İçinde bugünkü Türkçede olduğu gibi Arapça, Farsça, İtalyanca, Fransızca ve eski Yunanca gibi dillerden geçen birçok kelime vardır. Bugünden farkı, Arap alfabesiyle yazılmasıdır ama Arap alfabesi de değildir.
Kâf, Arapça cümlelerde, harf olarak, (hece harfi, kâfu'l-hıtâb veya harf-i cer), isim veya bir zamir (isim) olarak yer almaktadır. Kâfın harf-i cer olarak kullanımlarında teşbih anlamı ağırlıklı olarak görülmekteyken, yer yer te'kit, ta'lîl, isti'lâ ve çok nâdiren mübâdere anlamının da olduğu bilinmektedir.
Kaf rivayetlere göre Dünyayı çevreleyen yeşil zümrütten bir dağın adıdır ve sureye başlarken Allah bu dağın adına ve Kur'an üzerine yemin etmektedir.
Türkiye, üç tarafı deniz ile çevrili bir deprem ülkesidir. Ülkemizin neredeyse tamamını kaplayan, üç fay hattı bulunmaktadır. Bunlar Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF), Batı Anadolu Fay Hattı (BAF) ve Doğu Anadolu Fay Hattı'dır (DAF).
Dilin ortasından, dilin üstü ile üst damak arasından çıkar. İnce bir harftir. Türkçedeki KE sesine benzer fakat biraz daha kuvvetli ve keskin okunur.
kaf kef fars dilinde piramitleri inşa eden ustalara verilen isimdir arkadaslar...
Elif harfinin en önemli özelliği, her zaman tek başına ve dik şekilde yazılıyor olmasıdır. Bir inanışa göre elif alfabenin ilk harfi olduğu için diğer harflerin de varlık sebebidir. Tasavvuf sanatında Elif harfi Allah'ı sembolize eder. Elif harfi zarafetin, aynı zamanda gücün timsalidir.
Vav Harfinin Sırrı Kur'an-ı Kerim'de vav ile başlayan ayetlerde yemin edilmiştir. Bir şeyin üzerine kasem ediliyorsa yemin edilen şeyin delil olarak kullanılacağını anlamalıyız. Bu yüzden vav eğer yemin anlamındaysa, arkasından dikkatlerimizin çekilmek istendiği önemli bir şeyin geliyor olacağını bekleyebiliriz.
Ye (ﻱ), Arap alfabesinin yirmi sekizinci ve son harfi. İbranice muadili Yud harfidir. Ebced hesabındaki değeri 10'dur.
Dudak harfleri, b, v ve mim. Ön diş harfleri tı, peltek se, te, sad, sin, zı, peltek ze, ze, dal. Dilin ortasındaki harfler, cim, lam, nun, ra, şın ve ye harfidir.
1) Cevf Bölgesi (الجوف ): Boğaz ve ağız içerisindeki boşluğa denir. Med harfleri olan و ى ا bu bölgeden çıkar.
TDK'nın belirlediği Türk Kodlama Çizelgesi şöyle:A-Adana B-Bolu C-Ceyhan Ç-Çanakkale D-DenizliE- Edirne F-Fatsa G-Giresun H-Hatay I-Isparta İ-İzmirK- Kars L-Lüleburgaz M-Muş N-Niğde O-Ordu Ö- Ödemiş P- Polatlı R-Rize S-Sinop Ş-Şırnak T-Tokat U-Uşak Ü-Ünye V-Van Y-YozgatZ-Zonguldak.""J" HARFİ JANDARMA Kurumların sık ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri