Sabaha kadar yetmiş bin melek kendisine salât eder. Bütün hastalıklardan, özellikle karın tümörü, verem, alaca ve cüzzam dertlerinden, bir de Deccâl'ın fitnesinden kendisine âfiyet verilir.” Bu Hadis-i Şerif farklı kaynaklarda farklı şekillerde de karşımıza çıkabilir.
Eğer burunda ağrı ve başka hastalık varsa Kehf suresinin 57 ayeti ve Lokman suresinin 7. ayeti ile birlikte 7′şer kere okunur. Diş ağrısının şifası için; Şuara ve Meryem surelerinin birinci ayetleriyle Şura suresinin 1.ve 2.ayetleri 7′şer kere okunur.
- Yecüc ve mecüc anlatıldığı için, Kehf Suresini okuyan kişi, ahir zamanda Allah yolundan saptırılmak isteyenlerin fitnesine karşı korur. - Hz. Muhammed (s.a.s), 'Kim Kehf Suresinin ilk 10 ayetini ezberlerse, Allah onu deccalin şerrinden korur.
Tırmizi'nin aktardığına göre bu duayı okuyanlar dileklerine ve isteklerine kavuşmuşlardır. Cuma günü okunacak dualarla ilgili Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki: Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır.
Kehf suresi, Cuma gecesi okunduğu gibi Cuma gününde de okunabilir. Okuma vakti, Perşembe günü güneşin batışından itibaren başlar Cuma günü güneşin batışına kadar devam eder.
İlgili 32 soru bulundu
Bu nedenle, cünüp olan ya da abdestsiz birisinin Kur'an-ı Kerim'e el süremeyeceği gibi herhangi bir ayeti de okuyamaz. Keza, başörtüsü olmadan da Kehf suresi okunabilir; ancak Kur'an'a saygıdan dolayı başörtülü olunması tavsiye edilmektedir.
Kıtmir, Ashab-ı Kehf ya da Yedi Uyuyanlar olarak bilinen ve cennetle müjdelenen kavmin yanında bulunan köpeğin adıdır. Kitmir Duası da Kehf Suresinin 18. ayetinde yer alır. Duaların kabul edilmesi arzu edilen işlerin gerçekleşmesi için her gün mutlaka okunması tavsiye edilir.
Peygamber (s.a.v) şöyle buyuruyor. “Her kim Cuma gecesi veya günü Kehf Sûresi'ni okursa, o kişiye okuduğu yerden Mekke-i Mükerreme'ye kadar ulaşan bir nûr ihsân edilir. Bir dahaki cumaya ve üç gün fazlasına kadar (yapacağı günahlar) kendisi için bağışlanır. Sabaha kadar yetmiş bin melek kendisine salât eder.
Beklediği vahiy gelmeyince müşrikler aleyhinde konuşmaya başlamış, Hz. Peygamber büyük bir sıkıntıya düşmüştü. On beş gün sonra da, “Allah izin verirse demedikçe hiçbir şey için şu işi yarın yapacağım deme” (âyet 23-24) meâlindeki uyarının da yer aldığı Kehf sûresi nâzil olmuştur (Süyûtî, Esbâbü'n-nüzûl, s. 128).
Peygamber Efendimiz, surenin her gün akşam namazından sonra okunmasını tavsiye etmiştir. Fakirlikten kurtulmak isteyenler, yoksulluktan bıkanlar, rızık, bolluk ve bereket isteyen kişiler, aksatmadan bu süreyi her akşam okumalıdırlar. Vakıa suresini ikindi namazının hemen akabinde rızkın artması için okunabilir.
Sûre, adını; ilk defa dokuzuncu âyette olmak üzere,birkaç yerde geçen “kehf ” kelimesinden almıştır. Kehf, mağara demektir. Sûre de temel konu olarak, inançları sebebiyle öldürülmekten kurtulmak için bir mağaraya sığınan gençlerin mucizevî hâlleri, ayrıca Hz. Mûsâ ile Zülkarneyn konu edilmektedir.
Kehf suresini indirildiği gibi okuyan kişiler için kıyamet gününde sure bir nur olur. Kehf suresinin son 10 ayetini okuyan kişiler, gece istedikleri saatte uyanabilirler.
(Bu Kur'an) Dosdoğru (bir Kitaptır) ki, (Allah Onu, inkâr ve isyan ehlini) Kendi katından (gelecek) şiddetli bir azapla uyarıp-korkutmak ve salih amellerde bulunan mü'minlere müjde verip (umutlandırmak) için (indirdi); şüphesiz onlara güzel bir ecir vardır.
Şifa duasının Arapça okunuşu şu şekilde ifade edilmektedir: "Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame." biçiminde olmaktadır.
Fatiha suresi şifa ayetleri içerir. Yasin süreside şifa için okunan surelerden biridir. Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur.
"Ezhib'l be' se Rabbin naşi esfi ve entes safi la sifae illa safauke, sifauke la yügadiru sekama" Meali, "Ey insanların Rabbi! Şifa ver, şifa veren sensin. Senin vereceğin şifadan gayrı başka şifa yoktur.
Dünyanın birçok yerinde mekan bulan “Yedi Uyurlar İnanışının” Anadolu'daki en önemli merkezi Tarsus'taki “Eshab-ı Kehf Mağarası'dır.” Tarsus'un, 12 km. kuzeyinde Dedeler köyünde, Encülüs Dağı'nın eteklerinde bulunan mağara Hristiyan ve Müslümanlarca kutsal bir ziyaret yeri olarak kabul edilir.
Köpekleri Kıtmir ile birlikte bu yedi genç ölümden kurtulmak için verilen süreden faydalanarak kaçarlar ve bu mağaraya sığınırlar. Allah tarafından kendilerine 300 yıl süre bir uyku verilir.
Sen, yoksa Kehf ve Rakim Ehlini bizim şaşılacak ayetlerimizden mi sandın? Yoksa, (ey Rasûlüm), uzun zaman mağarada uykuda kalan Kehf ve Rakîm ashâbı, bizim mûcizelerimizden şaşılacak bir şey oldular mı sandın? (Kehf: Geniş mağaraya denir. Rakîm: uykuya dalanların köy adı ve köpeklerinin adıdır.
Ayeti | Kayıp Dualar, sakin ve içten bir okumanın dünyası, Kuranı dinlemenin tadı ve tajvidin güzelliği, İstenmeyen Bir İnsandan Kurtulmak İçin Kehf Suresinin 78. Ayeti | Kayıp Dualar ile birlikte, sakinlik dolu bir yolculuğa götürecek bir okuma.
Bunalım ve bir sıkıntı içinde olan bir kimse Fetih suresini okur ise Allah keremiyle ve lütfuyla onun üzüntüsünü, sıkıntısını, gam ve kederini giderir. Fetih suresini okuyan kişinin sınavlarını, işlerini Allah kolaylaştırır. Ramazan ayından Fetih suresinin okunması kişinin rızkının artmasına vesile olur.
Kevser Suresi, hemen her derde deva ve her sıkıntıya çözüm olabilecek bir suredir. Sureyi gün içerisinde Allah'ın sevgisini kazanmak ve sevap kazanmak içinde okumak gerekir. Ayrıca kötülüklerden ve düşmanların şerrinden korunmak için okunabilir. Bir diğer fazileti de bereket ve bolluk getirmesidir.
şifa bulurlar. – Suhulet-i haml için Ashab-ı Kehf'in isimleri yazılıp, doğum anında anne adayının üzerinde bulundurulursa, bi-inayetillâhi teâlâ doğum kolaylaşır.
Kıtmir, katmir, ketmir; yedi uyurlar olarak da bilinen Eshab-ı Kehf'in köpeğinin ismidir. Bu köpeğe Al-Rakim, kratim isimleri de verilir. Aynı zamanda Hurmanın çekirdeğinin ortasındaki küçük zara da kıtmir denmektedir.
Okunuşu; Allahümme eslemtü nefsi ileyke ve veccehtehü vechi ileyke ve fevvadtü emri ileyke ve elce'tü zahri ileyke,rağbeten ve rehbeten ileyke,la melcee ve la menca minke illa ileyke. Amentü bi-kitabike'l-lezi enzelte ve bi-nebiyyike'llezi erselte.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri