Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kek harcı dolapta kaç gün saklanır? Kekleri 1-2 gün oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Fakat daha uzun süre muhafaza etmek isterseniz, kek dilimlerini tek tek streçleyip buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz.
Eğer klasik bir kek harcı yaptıysanız, harcın içerisine kabartma tozu, soda gibi kabartıcı malzemeler eklemeden, yine üzeri sıkıca kapalı bir şekilde buzdolabında 1-3 saat arası kadar bekletebilirsiniz. Bu süre aralığı kekinizi bekletmek açısından herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.
Kekinizi pişirip soğuttuktan sonra, kilitli buzdolabı poşetinde veya kapaklı bir kapta 7 güne kadar saklayabilirsiniz. Kekin daha uzun süre taze kalmasını istiyorsanız koyduğunuz kabın içine bir parça parşömen kağıdı serin ve kekinizi bununla kaplayın.
Kek ve Pastaları Aylarca Saklayın
İçindeki malzemelerin önemi olmakla birlikte klasik tarifle yapılmış bir keki dondurucuda 3 ay kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz. Kuru pastalar için bu süre bir miktar daha uzayabilir.
Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. Bu ısıda keki 30 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir. Ancak yine de 20 dakika kadar sonra kekinizi kontrol edebilirsiniz. Bir kürdanı kekinizin dibine kadar batırıp çıkardığınızda, eğer kek pişmiş ise kürdan tertemiz bir şekilde çıkacaktır.
İlgili 30 soru bulundu
Kekinizin kabarması için tarifte belirtilen miktardan fazla kabartma tozu kullanmakta kekinizin kabarmasından çok sönmesine neden olabilir.
Yoğurt aslında birçoğumuzun da hakim olduğu üzere kek daha tok ve nemli bir kıvam verir. İçi hafif ıslak, daha yoğun kıvamlı keklerin harcında mutlaka yoğurt kullanılır. Yoğurt, kekin içindeki yağ ile buluştuğunda keke o ıslak dokusunu kazandırır. Daha az yağlı bir tat hissedilmesini de sağlar.
Yoğrulmuş hamur kac gun durur? Mayalı hamuru hazırlarken eğer yumurta ve süt kullandıysanız mayalı hamurunuz buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde 2 gün muhafaza edilebilir.
Kekin bozulduğu nasıl anlaşılır? bayat kek, çiğnenirken, ağızda çamurlaşmaz. hafif sertleşen yapısı sayesinde, o gereksiz yumuşaklığındaki sıkıcılıktan kurtulmuştur. bayat kekin tadında, ancak birkaç gün bekledikten sonra oluşan hoş bir aroma vardır.
Kek Miksleri ile İlişkili E. coli Salgını: Kek Yaparken Çiğ Hamur Tüketmekten Kaçının!
Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenmeden kesip servis etmeyin, kendini toparlamasına zaman verin. Kek pişirirken bu püf noktalarına mutlaka dikkat edin.
Bunun yanı sıra fırını ısıtmadan keki koymak da kekin kurumasının önünü açar. Lezzetli kek yapmanın püf noktaları arasında yer alan bir diğer unsur ise fırının fansız çalıştırılmasıdır. İçerideki hava akımı azaldığından fansız çalışan fırında kek daha nemli kalır ve böylece daha yumuşak bir dokuya sahip olur.
Bayat kek değerlendirmenin en bilinen tarifleri ise bayat kek topları, bayat kekten köstebek pasta veya tramisu, bayat kekten truff diyebiliriz. Genelde birçoğumuzun pastaneden aldığı ve evde yapılması pek akla gelmeyen bir lezzet var ki içinde bayat kek olduğunu eminiz daha önce hiç fark etmediğiniz, ay çöreği!
Karbonatlı hamur dolapta kaç gün saklanır? Tüm mayalı hamurları, ağzı kapalı bir kabın içerisine yerleştirerek buzdolabında saklamanızı öneririz. Yumurtalı yaş mayalı hamurlar buzdolabında 1 gün, yumurtasız yaş mayalı hamurlar buzdolabında 2 gün, kuru mayalı hamur da buzdolabında maksimum 3 gün bekleyebilir.
Karbonat ve kabartma tozu mayadan farklı olarak herhangi bir bekleme süresi gerektirmez. Hamuru anında kabartır.
180 derecede önceden ısıttığınız fırında kek kuru çıkıncaya kadar (40 dakika) pişirin. Fırından çıkan keki soğuyuncaya kadar dinlendirin ve kalıptan çıkararak servis yapın.
Fırının üst kısmını kapatın, sadece alt kısmını çalıştırın. Kekinizi düşük ısıda 15 dakika daha pişirin. Bu sayede üzeri yanmayacak ve içi pişecektir. İçi hamur kalan kekinizi bu yöntemle kurtarabilirsiniz.
Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır. Bu işlemi yaparken kenarlardan bir bıçak yardımıyla hafifçe yapışan yerleri ayırmaya da gayret edin.
Öncelikle, aksi belirtilmediği sürece fırın mutlaka önceden ısıtılmış olmalıdır. Sıcaklık çok yüksek olursa kekin dışı pişer içi pişmez ve kekiniz çöker. Bu yüzden sıcaklığı düşük tutup, pişmesini sabırlı bir şekilde beklemek gerekir. Mümkünse hiç veya ilk yarım saat asla ve asla fırın kapağını açmamalısınız.
Eğer klasik bir kek harcı yaptıysanız, harcın içerisine kabartma tozu, soda gibi kabartıcı malzemeler eklemeden, yine üzeri sıkıca kapalı bir şekilde buzdolabında 1-3 saat arası kadar bekletebilirsiniz. Bu süre aralığı kekinizi bekletmek açısından herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.
Fırınınızın derecesini 120 derecelere kadar düşürün. Fırının sadece altını açın üst kısmını açmayın. Bu düşük ısıda kekinizi 15-20 dakika kadar pişirin. Bu şekilde üstü yanmayacak, altı ve içi pişecektir.
Kek harcının cıvık bir kıvamda olması, kekin tam kıvamlı olmasını engeller. Bu yüzden mutlaka güvenilir tarifler uygulanmalıdır. Tarifi hazırlarken malzemeleri göz kararıyla eklemek yerine, ölçüleri doğru bir şekilde kullanmaya özen gösterin.
Ancak canımız kek yapmak isteyip evde süt ya da yoğurdun bulunmadığı durumları da sıkça yaşamışızdır. Bu durumların aslında kurtarıcı bir malzemesi var. O da su. Üstelik laktoz hassasiyeti olanlarda keklerini suyla hazırlayabilir, gönül rahatlığıyla tüketebilirler.
Yağlanmış ve unlanmış ortası delik kalıpta önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin. Bir yumurta ile ne kadar kabardığına inanamayacaksınız. Şeftali yoksa elma ile de olur. Afiyet olsun.
Kekin pişme derecesi ve süresi kekin boyutuna, fırınınızın sıcaklığına ve tarife göre değişebilir. Genellikle kekler 175-180 derece arasında önceden ısıtılmış fırında pişirilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri