Bağırsak yolundaki mukozayı ortadan kaldırmaya destek olan kekik çayı özellikle çok kaçırdığınız yemeklerden sonra yaşadığınız o rahatsız edici şişkinliği önlemekte birebir. Yemekten sonra içeceğiniz bir fincan kekik çayı hazımsızlık yaşamanızı engelleyecektir.
Hazırladığınız kekik çayını aç veya tok karna içebilirsiniz. Kekik Çayı Günde Kaç Fincan İçilir? Kekik çayını günde en fazla 2 fincan olacak şekilde içebilirsiniz.
1- Günde iki kere: Bu mucizevi etkileri olan çay sabah ve akşam saatlerinde iki kere içilebilir. Aynı zamanda gece yatmadan önce içildiği takdirde yağ yakımını hızlandırdığı söyleniyor. Aşırıya kaçıldığı takdirde sindirim sorunlarına yol açtığı için günde iki fincandan fazla içilmemesi öneriliyor.
Sabahları aç karnına ve yemeklerden önce aç karnına tüketilen birer yemek kaşığı kekik suyu iştahı baskılayıcı etki gösterir. Yemekten sonra tüketilen kekik suyu ise hazmı kolaylaştırır ve sindirimini düzenler.
- Mide bulantısı veya ishal sorunlarına yol açabilir. Kusma olması durumunda, uzman doktorlarla mutlaka görüşülmelidir. Kronik rahatsızlığı olanlar, hamileler, emziren kadınlar, yaşlılar ve çocuklar kekik çayı içmemelidirler.
İlgili 16 soru bulundu
Yemek sonrasında yaşanan hazımsızlığı önlüyor
Bağırsak yolundaki mukozayı ortadan kaldırmaya destek olan kekik çayı özellikle çok kaçırdığınız yemeklerden sonra yaşadığınız o rahatsız edici şişkinliği önlemekte birebir. Yemekten sonra içeceğiniz bir fincan kekik çayı hazımsızlık yaşamanızı engelleyecektir.
Bedensel yorgunluğu alır ve daha rahat uyumanıza yardım eder. Bu nedenle her gece uykudan 20 dakika önce kekik çayı içebilirsiniz. Ancak kronik bir hastalığınız yoksa! Gece uykusundan önce kekik çayı içerek vücudunuzda birikmiş toksinleri atabilirsiniz.
Uzmanlar, kekik çayının gün içerisinde en fazla 2 bardak içilebileceğini belirtirler. Daha fazla içilmesi durumunda, bazı yan etkiler görülebilir. Ayrıca kekik çayı devamlı olarak tüketilmemelidir. Kekik çayı aşırı tüketildiğinde çeşitli yan etkilere neden olabilir.
Gece yatmadan önce bir bardak kekik suyu tüketmek gece uykuya rahat dalmayı sağlar. Kekik suyu hazımsızlığa karşı iyi gelir. Kabızlık, gaz, şişkinlik ve bağırsak kramplarını hafifletici etkisi bulunmaktadır.
Kekik çayı sindirim sistemini düzene soktuğu için hızlı ve sağlıklın bir şekilde zayıflamanıza yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda kekik çayının toksin atıcı etkisi olması vücutta ödem ve şişkinlik oluşmasına engel olur.
Kekik ve Kekik Çayı
Antispazmodik, antimikrobiyal ve balgam söktürücü olan uçucu yağlar açısından zengin olan Kekik, mukusun dışarı atılması ve nefes darlığının giderilmesindeki etkinliği nedeniyle genellikle gözden kaçan yaygın bir yemeklik bitkidir. Ayrıca kekik çayı akciğerlerin iyileşmesine de yardımcı olur.
Uykusuzluk Sorunu İçin Kekik: Uyku sorunu çekenler için de kekik alternatif tedavi olabilir. Kekiğin sinir sistemi üzerinde olumlu etkisi olduğundan dolayı uykusuzluğa neden olabilecek sorunları ortadan kaldırabilir. Yatmadan önce tüketilen bir bardak kekik çayı iyi bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.
Kekik hem bir spazm önleyici hem de bir balgam sökücüdür. Yani bu bitki yalnızca öksürüğü azaltmakla kalmaz aynı zamanda bronşal balgamı temizlemeye de yardımcı olur.
Kekik Suyu içmenin en önemli faydalarından birisi de adet söktürücü olmasıdır. Belirli nedenlerden ötürü geciken adetin sökülmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra regl döneminin daha az ağrısız ve daha hafif geçmesine yardımcı olur. Kramp, aşırı sancı gibi problemlerin önüne geçer.
Kekik çayı ile zayıflayanlar sabahları aç karnına kekik çayı tüketerek kan dolaşımlarını hızlandırır ve böylece metabolizma hızını arttırmalarını sağlar. İyi bir idrar söktürücü olan kekik çayı ile zayıflama sağlıklı beslenme ve egzersizle birlikte sağlanabilir.
Kekik suyu tüketiminde aşırıya kaçmamanız önerilir. Kekik suyunun zayıflatıcı etkilerinden faydalanmak için, aç karna tüketilmesi önerilir. Günün herhangi bir zaman diliminde içebilirsiniz. Özellikle yemeklerden önce içilmesi, metabolizmanın hızlanmasını sağlayacaktır.
Kekik çayı boğaz ağrısına, bademcik iltihabına birebirdir. Çocuğunuzun boğazı ağrıdığında, bademcikleri şiştiğinde hemen ilaca sarılmak yerine ılıtılmış kekik çayı içirin ve kekik suyuyla gargara yaptırın. Kekiğin üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki, bronşit ve öksürük tedavisindeki etkisi kanıtlanmıştır.
Kekik çayı, suyu ve yağı olarak çeşitli biçimlerde kullanılan bu bitki, öksürük ve gribal enfeksiyonlara iyi gelmektedir. Bununla birlikte baş ve boyun ağrılarını da hafifletir.
Kekik suyunun zayıflamaya katkı sağladığı ve kilo verme sürecini desteklediği bilinmektedir. Sağlıksız olmaması şartıyla ekstra düzenleme yapma gereği duyulmayan kekikle zayıflama yönteminde özellikle de sindirim rahatlamaktadır.
Et yemeklerinin baş tacı, enfes tadı ve kokusuyla damakları şenlendiren, hoşlanarak harcanan bir baharat olan kekik otunun yararları saymakla bitmiyor… Arıların da bal yapımında en çok kullandıkları çiçeklerden olan kekik otunun bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeden böbrek sıhhatine kadar bir çok verimi var.
Gördüğün gibi kekik doğanın mucizevi bitkilerinden biri. Ancak herhangi kronik bir hastalığın varsa, ilaç kullanıyorsan kekik tüketimin için doktoruna mutlaka danışmalısın. Kekiğin kan sulandırıcı özelliği olduğunu da unutma.
-Kekik çayını içmek yerine gargara olarak kullanarak diş ve diş eti hastalıklarına karşı önlem alabilirsiniz. -Böbrek sağlığına olumlu etkileri varıdır. Kronik böbrek rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. -Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Lezzetli oluşu ve keskin hoş kokusu ile insanların sürekli tercih ettikleri kekik, Türkiye'de daha çok baharat olarak yemeklerde kullanılıyor. Vücudun genel işlevini artırmanın yanında, iltihap kurutucu özelliğine sahiptir.
Soğuk algınlığını, öksürüğü ve boğaz ağrısını tedavi etmektedir. Taş kekiği, antiseptik ve antibiyotik özelliklerinde olup, öksürük ve soğuk algınlığı için kusursuz bir ilaçtır. Taş kekiği ayrıca bronşit tedavisi içinde de kullanılmaktadır. Kekik yağı en kuvvetli doğal antimikrobiyallerden birisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri