İlçe halkı tarafından PEYNİR TATLISI olarak bilinen bu lezzet sadece ilçemize özgü olduğu için lezzeti ilçe dışına çıktığı zamanlardan beri MUSTAFAKEMALPAŞA PEYNİR TATLISI, MUSTAFAKEMALPAŞA TATLISI ya da kısa adıyla KEMALPAŞA TATLISI olarak anılmaya başlamıştır.
Hep Kemalpaşa tatlısı ve peynir tatlısı arasındaki farkı merak etmişimdir ikiside birbirine benzer ve aynı şekilde pişer. Meğer esas olanı yani meşhur Kemalpaşa tatlısı zaten peynirle yapılırmış. Diğerleri , içerisine peynir koyulmadan yapılan taklit tatlılarmış..
Özelliği. Aslı Mustafakemalpaşa peynir tatlısı olan ve yaygın adıyla Kemalpaşa tatlısı olarak bilinen tatlı ilçede günlük üretilir ve taze olarak tüketilir. İlçe dışında ise raf ömrünün kısalığı nedeniyle peynir oranı düşük ve kurutulmuş tatlı satışı yapılmaktadır.
Bugün size Kemalpaşa tatlısı ile bir muhallebi hazırladım. Aslında orijinal adıyla Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı demeliyiz çünkü bu leziz tatlı adını Bursa ilinin Mustafakemalpaşa ilçesinden almıştır. 1950'li yıllardan beri üretimi devam eden tatlı özel bir peynirle yapılmaktadır.
Hazır Kemalpaşa tatlısı şerbeti için su ve şekeri yayvan tencereye alıp şekerimizi karıştırarak eritiyoruz. Kaynadıktan sonra içerisine limon suyu ekliyoruz ve 1-2 dakika daha karıştırıyoruz. Şeker erir erimez Kemalpaşaları içine döküyoruz ve 5-10 dakika aralıklı alt üst edip dağılmadan karıştırıyoruz.
İlgili 22 soru bulundu
Peynir helvası sıcak tüketilen bir tatlı türüdür. Çanakkale'ye ait bir tatlıdır.
Kemal Paşa tatlısı Bursa'nın Kemal Paşa ilçesinde üretimi çok olduğu için adını buradan alır. Ama aynı tatlının bir boy büyüğü Edirne ve hatta tüm Trakya'da Hayrabolu tatlısı olarak yapılıyor.
Tatlıları ikiye böldüm sıkma torbasına aldığım kremayı hem aralarına hem de üstlerine sıktım. Tabağa yerleştirdim. Ben tahin ve fıstık ile servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.
Tarihçe. Kirazıyla meşhur bu ilçenin eski adı Nif'tir (Nymphaion). 9 Eylül 1922 akşamı Mustafa Kemal Paşa'nın bu bölgede konaklamasından dolayı ismi sonradan değiştirilerek Kemalpaşa olmuştur.
Hayrabolu Tatlısı; Tekirdağ ili Hayrabolu ilçesinin Trakya şivesinde söylenişi Hayrabol ismiyle de bilinen ana malzemesi irmik ve tuzsuz peynir olan şerbetli bir yöresel tatlıdır.
çikolatalısı da çıkan bir çeşit tatlı. kemalpaşa'dan geçerken fabrikasına uğranıp alınası.. tüm şuruplu tatlılarda olduğu gibi yapımında kullanılan şurubuna göre tadı acaip değişen tatlıdır.
Her bir pakette 23-25 adet arası tatlı bulunmaktadır. 1 pakette 170 gr. tatlı bulunmaktadır. Tatlı, kaynayan şekerli suya atılarak, şişmesi sağlanır ve şerbetin içinde soğutulur. Süzülerek tepsilere dizilen Kemalpaşa Tatlısı , , , , hatta ile servis edilebilir.
Önce hazır kemal paşa tatlısının şerbeti kaynatın. Kaynayan şerbete tatlıları ekleyin. 1 pakette genelde 25 adet oluyor.
Su, süt, şekeri geniş bir tencereye alıp şeker eriyene kadar bekleyelim. Eriyince kemalpaşaları ekleyelim. Arada bir karıştırarak şerbeti koyulaşıp kemalpaşalar yumuşayana kadar pişirelim.
Şanal Kemalpaşa Tatlısı 140 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı, 3 adet yumurta ve 250 gram tuzsuz lor peynirini geniş bir kapta karıştırın. 3 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi ve aldığı kadar unu ekleyin. Hamur haline getirip, yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp, yuvarlak tepsiye dizin.
Malzemeler: 1 paket kemalpaşa 4,5 su bardağı su 3,5 su bardağı toz şeker 2-3 adet karanfil Tahin 100 gr.kaymak 2 avuç ceviz Şerbeti için su ve şekeri kaynatın.İçine karanfilleri atın. Kemalpaşaları şerbetin içine atıp 15 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp 10 dakika ağzı kapalı olarak bekletin.
Balıkesir yöresinin peynir tatlısı namıdiğer höşmerim tarifi, aynı zamanda Türk mutfağının en lezzetli peynir tatlılarından biri olma özelliğini taşıyor.
Çanakkale meşhur tatlısı - Babalık Peynir Helvası
Çekme Helva - Kastamonu
Kastamonu ile özdeşleşmiş lezzet olan çekme helva Kastamonu'lu ustalar tarafından özenle imal edilmeye devam etmektedir. Siz de, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gören Çekme Helva'nın nasıl yapıldığına şahit olabilir ve bu lezzeti sevdiklerinize armağan edebilirsiniz.
Tatlının orijinalinde özellikle koyun sütünden elde edilen Ezine peyniri kullanılıyor. Özel işlemlerden geçirilerek üretilen peynirin kokusuz ve tuzsuz olması oldukça önemli.
Tarihi Türk mutfağının meşhur yiyeceklerinden olan gerdan tatlısı, Edirne'ye has yöresel lezzetler arasında ön plana çıkmaktadır. Kuru erik, tarçın, yer fıstığı, kuru kayısı, kuru fındık ve kuru badem ile hazırlanan tatlı, sevilen lezzeti ile oldukça fazla tercih edilmektedir.
Peynir helvanızı dilimleyerek soğuk veya ılık bir şekilde servis edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri