Süt, dev kazanlarda pastörize edilmekte ve peynire dönüştürülmektedir. Yaklaşık 1 ton sütten, 160 kg. tatlılık peynir elde edilmektedir. Kazanlarda bu peynir, un, irmik ve yumurta ile hamur haline getirilerek, Kemalpaşa Tatlısı şeklinde kesilmekte ve 320 derecelik fırınlarda, 17 dakika pişirilmektedir.
Hep Kemalpaşa tatlısı ve peynir tatlısı arasındaki farkı merak etmişimdir ikiside birbirine benzer ve aynı şekilde pişer. Meğer esas olanı yani meşhur Kemalpaşa tatlısı zaten peynirle yapılırmış. Diğerleri , içerisine peynir koyulmadan yapılan taklit tatlılarmış..
Paşapare Kemalpaşa Tatlısı işlenmiş gıdadır. Helal|Vejetaryen tüketime uygundur.
İlgili 42 soru bulundu
Gül-Es Kemalpaşa Tatlısı Kemalpaşa tatlısı fiyatı ve lezzeti ile daima sıkça tercih edilen bir seçenek olmuştur. Kemalpaşa tatlısı artık gimdes helal sertifikası ile daha güvenli şekilde tüketilecektir.
Bugün size Kemalpaşa tatlısı ile bir muhallebi hazırladım. Aslında orijinal adıyla Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı demeliyiz çünkü bu leziz tatlı adını Bursa ilinin Mustafakemalpaşa ilçesinden almıştır. 1950'li yıllardan beri üretimi devam eden tatlı özel bir peynirle yapılmaktadır.
Hazırladığınız Kemalpaşa tatlısını ortadan ikiye kesip arasına sıkma torbasına doldurduğunuz krem şanti sıkabilirsiniz. Üzerine toz Antep fıstığı ve Hindistan cevizi çok yakışır. Tatlınızın üzerine tahin döktükten sonra üzerine kırılmış tuzsuz yer fıstığı serpebilirsiniz. Yanına bir top dondurma harika gider.
Bunun üzerine tam tarih bilinmesede 1955-1960 yılları arasında üreticiler ( Firmamızın kurucusu Süleyman Aygün ve Ağabeyi Ahmet Aygün ) 12 ay boyunca bu lezzeti üretmek için çalışmalara başlamış ve koyun sütü yerine senenin 12 ayı bulunabilen inek sütünden MUSTAFAKEMALPAŞA PEYNİR TATLISI 'nı üretmeye başladıklarında ...
Peynir helvası sıcak tüketilen bir tatlı türüdür. Çanakkale'ye ait bir tatlıdır.
Kemalpaşa, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin batısında Bornova ve Buca, güneyinde Torbalı ve Bayındır ilçeleri, kuzeyinde Manisa ilinin Yunusemre ve Şehzadeler, doğusunda Turgutlu ilçeleri bulunmaktadır.
Bu doğrultuda, Kemalpaşa Tatlısı kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Kemalpaşa Tatlısı, ortalama 476,41 kaloriye, 84,42 karbonhidrata, 16,59 proteine ve 13,55 yağ değerine sahiptir.
Süt ve şekeri bir tencerenin içerisine alın. Orta ateşte şeker sütün içerisinde eriyene kadar karıştırın. Şeker eriyip süt hafif ılımaya başladığında hazır Kemalpaşa tatlınızı sütün içerisine atın. Ara ara tahta kaşık yardımıyla yüzeye çıkanları süte hafifçe bastırarak koyun.
1 pakette genelde 25 adet oluyor. Yumuşayıp tatlılar şişene kadar kısık ateşte 25 dk. kaynatın ve geniş düz bir kaba alın. Soğuduktan sonra kaymakla, dondurmayla veya hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın.
Paket içi 285 adet.
Buzdolapları tatlıları soğuttuğu için şekerlenmesine neden olacaktır. Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir. Böylelikle tatlınızın bayatlamasını ve şekerlenmesini önlemiş olursunuz.
Şeker ve su uygun bir tencereye alınır. Şeker eriyene kadar karıştırılır. Limon suyu da ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan 4-5 dakika sonra kuru tatlılar eklenip orta ateşte pişirilir.
Her bir pakette 23-25 adet arası tatlı bulunmaktadır. 1 pakette 170 gr. tatlı bulunmaktadır. Tatlı, kaynayan şekerli suya atılarak, şişmesi sağlanır ve şerbetin içinde soğutulur. Süzülerek tepsilere dizilen Kemalpaşa Tatlısı , , , , hatta ile servis edilebilir.
Tencereye suyumuzu koyalım toz şekerin 2 bardağını koyalım. Kaynamaya başlayınca içine cin babaları atalım. 10 -15 dk orta ateşte pişirerek çekmesini bekleyelim. Sonra kalan şekeri biraz su ile eritip vanilyayı limon suyunu içine atıp karıştıralım. Tatlıların üzerin ekleyelim bir 15 dk bu şekilde kaynatalım.
Tatlı ve şerbet hiçbir zaman aynı ısıda olmamalıdır. Şerbet, tatlının üzerine yavaş yavaş eklenmeli, tatlının şerbeti çekmesi için bir süre beklenmelidir. Hazırlanan şerbet oda sıcaklığında mutlaka dinlendirilmelidir. Aksi takdirde tatlı şerbeti çekmez veya şerbet şekerlenir.
şekerpare. farsça şakar (şeker) ve bûre (börek) kelimelerinin birleşmesiyle ortaya çıkmıştır.
Hayrabolu Tatlısı; Tekirdağ ili Hayrabolu ilçesinin Trakya şivesinde söylenişi Hayrabol ismiyle de bilinen ana malzemesi irmik ve tuzsuz peynir olan şerbetli bir yöresel tatlıdır.
Un, irmik, karbonat, ceviz, 10 kaşık tahin ve 10 kaşık kaymağı ekleyerek güzelce karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince, mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Koparttığınız hamurları elinizle yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ortalama 40 dakika kızartın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri