Elma sirkesi burada çok önemli. Elma sirkesindeki asitler kemikteki mineralleri çözüyor. 8 litrelik tencereye tavuk kemiği ise 1-2 çorba kaşığı, dana kemiği ise 1 çay bardağı sirke koymak şart.
- İlikli kemikleri önce 1-1.5 saat kadar fırınlayarak içindeki iliklerin kendini bırakarak ortaya çıkmasını sağlayın. - Ardından soğuk suya koyup ev yapımı organik elma sirkesi de ekleyerek pişirme işlemine başlayın.
En besleyici ve lezzetli kemik suyunu hazırlamak için öncelikle uzun süre kaynatılması önemlidir. Diğer bir önemli nokta ise Sirke eklenmesidir. Çünkü sirke kemikteki değerli besinlerin tümünü kemikten dışarı çıkarıp tüketeceğiniz suya çeker.
Kasabınızdan ücretsiz alabileceğiniz ilikli kemik ile basitçe kemik sularını hazırlayabilirsiniz. İçerisine katacağınız malzemeler isteğe bağlıdır fakat sirkeyi mutlaka kemik suyuna ilave edin çünkü sirke kemikteki minerallerin suya geçmesini sağlar.
Kemikleri üzerlerini kapayacak kadar temiz içme suyu ile orta ısıda bir taşım kaynatın. Su kaynamaya başlamadan önce tencereye mutlaka yarım fincan sirke koyun. Tabii ki sirkenizi de evde yapabilirsiniz. Kaynamaya başlayan tencereyi ocaktan alarak kefiyle birlikte suyunu tamamen dökün.
İlgili 15 soru bulundu
Kaliteli bir kemik suyu jel kıvamında olandır. Bunu sağlamak için tencereye konulan kemik miktarının su oranından fazla olması ve 24 saat kısık ateşte kaynaması gerekir. Bu şekilde yapılmayan kemik suları jelleşmez, jelleşmemenin başlıca sebebi, kemiğe kaynatılırken suyun fazla eklenmesidir.
2- Kemik erimesi: 60 yaş üstü kişilerin aşırı sirke tüketiminden kaçınması gerekir. Yapılan birçok araştırmanın sonunda sirkenin kemik erimesini hızlandırdığı kanıtlanmıştır.
Azalmış kemik yoğunluğu
Elma sirkesinin aşırı tüketimi kemiklerdeki mineralleri azaltarak zayıf ve kırılgan hale getirir. Bu nedenle, osteoporozdan muzdarip insanlara elma sirkesi pek de tavsiye edilmez.
Damak tadınıza göre pişme aşamasında su içerisine defne yaprağı, karabiber taneleri, biberiye, kereviz sapı ya da başka sebzeler de ekleyebilirsiniz.
Kemiklerin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ve 1 kaşık sirke ekleyerek ocağa alalım. Kaynamaya yakın ocağı kısarak kısık ateşte mümkün olduğunca yavaş bir şekilde kaynamasını sağlayalım. Püf noktası: kemikler fokur fokur kaynamayacak sadece hafif bir hava kabarcığı çıkacak. Videoda görebilirsiniz.
Genellikle pişi, çiğ börek ya da sigara böreği gibi kahvaltılarda tüketilen yiyeceklerin ağır olmasını istemiyorsanız mutlaka sirke ekleyerek hafif olmasını aynı zaman da hamurunuzun puf puf kabarmasını sağlar ve çıtır çıtır bir kıvamda olmasına da yardımcı olur.
Sirkenin mayalanma süreci yaklaşık 6-8 hafta sürer. Asetik asit miktarı içerikteki alkolden daha ağır olduğu için dibe çöker. Sirke oluşması sirke anasının kendiliğinden dibe çökmesinden anlaşılır.
Parmak şişmesi, eklem iltihabı, sertlik ve ağrı gibi artrit semptomlarına bağlı rahatsızlıklar elma sirkesi ile azaltılabilir. Eklemlerde ağrı ve sertliği azaltarak rahatlamaya yardımcı olan anti-inflamatuar ve alkalin oluşturucu özelliklere sahiptir.
Doğrulanmış Cevap. kemiğin içinde kemiğe sertlik veren minareller vardır. kemiğe sertlik veren minareller sirkeli suya konulduğu zaman bu minareller çözülüp esnek bir kemik yapısı kazanır.
-İlikleri ve etleri alınmış kemiklerin olduğu tencereyi temiz su ile doldurarak içine tuz, tane karabiber, defne yaprağı ve sirke ekleyip tekrar altını açıp kaynamaya bırakın. -Bu aşamada içine isteğe bağlı olarak farklı baharatlar ve sarımsak, soğan ekleyebilirsiniz.
İkinci yöntemse kemikleri doğrudan bir tencereye alıp üzerini 2 parmak kadar geçecek suyla kaynatmak ve kaynatılan bu ilk suyu dökmek.
- Kemikler büyük bir tencereye konur. Üzerini kapatacak miktarda su eklenir. Arzuya göre lezzet vermek üzere içine soğan, havuç, sarımsak, kereviz vb. gibi sebzeler de eklenebilir.
Kemik suyunu hazırlarken içerisine soğan, sarımsak, zerdeçal, karabiber, tuz ve defne yaprağı gibi malzemeler ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz. Böylece hem lezzet açısından daha kolay tüketebilir hem de besleyici değerini artırmış olursunuz.
Üzüm sirkesi, elma sirkesi ile birlikte evlerimizde en sık kullandığımız sirkelerden bir tanesidir. Harika bir antioksidan kaynağı olan üzüm sirkesi, aynı zamanda kemik sağlığını destekler. Gelişim çağındaki çocukların ve gençlerin kemik gelişimini destekler ve boy uzamasına olumlu katkı sağlar.
Kolesterolü düşürücü etkiye sahip olan beyaz sirke, inme ve kalp krizi gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Kalsiyumun kemikler tarafından daha yüksek oranda emilmesini sağlar. Düzenli olarak beyaz sirke tüketimi beyin dokularının gelişimini sağlar ve aynı zamanda bilişsel yeteneği geliştirir.
Üzüm Sirkesi ile Elma Sirkesi Arasındaki Farklar
Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken; üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken; elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
Her sabah aç karnına 1 ılık bardak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyip içerseniz ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Bir başka yöntem iste duş suyunuza 2 bardak elma sirkesi eklemekte size yardımcı olacaktır.
Diğer bir adı da “sirke ruhu” olan, beyaz sirke adını saydamlığından almıştır. İngilizce'de beyaz sirkenin diğer adı tam bu yüzden 'damıtık sirke' olarak ifade edilmektedir. Bunun dışında, işlemlerden geçirilen ve endüstriyel olan beyaz sirke, aynı zamanda doğal bir ürün olarak kabul edilmektedir.
Tüm vücudu toksin ve mikroplardan arındıran sirkeli limonlu su, damar yollarını da temizleyerek kalp krizi riskini en aza indirir. Özellikle sabahları aç karnına ılık su ile hazırlanmış limon ve sirke karışımı tüketmek kalp sağlığını korumaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri