Korecede kençana kelimesi "İyi misin?" anlamında kullanılır. Yani kençana kelimesi günlük konuşma dilinde sıklıkla karşılabileceğiniz bir kelimedir.
Ken-ça-na?: İyi misin?
네 [ne]: Evet 아니요 [aniyo] : Hayır Korecede "evet" kelimesi sadece bildiğimiz anlamda evet kelimesini karşılamaz. Evet sözcüğü, bir düşünceye katılma ya da onu onaylama anlamında; hayır ise düşünceye katılmama ya da onaylamama anlamında da kullanılır. 네 [ne]: Doğru./ Katılıyorum.
Korece seni seviyorum; Saranghae olarak yazılır. Saranhe olarak okunur.
kençanayo:iyi misin?
İlgili 35 soru bulundu
Oppa birkaç farklı anlamda kullanılabilir. Bunlardan ilki kardeş anlamında kullanılmasıdır. Bu en yaygın kullanım şeklidir. İkinci kullanım şekli ise Koreli kızların kendinden yaşça büyük erkekler için kullanmasıdır.
Korece evet ; 'Ye' demektir.
Takma adı olarak kullandığımız "Namu" isminin Korece "ağaç" anlamına geldiğini bizlere geçmişte kendisi de açıklamıştı.
감사해요 (Burada makine çevirisi yok!)
Merhabanın Korecesi ' annyeonghaseyo ' dur. Yazım şekli '안녕하세요 şeklindedir. Yazılışı ve okunuşu özeldir ve uzak doğu dillerine özgüdür. Japonca ve Korece birbirine benzeyen dillerdir ve ancak Kore dili daha basittir.
İyi günler! / Merhaba! 안----! 안녕하세요! annyeonghaseyo!
Korecede cümle yapısı, özne+nesne+yüklem grubu şeklindedir.
'Güle güle' ifadesi Korece'de '안녕히 가세요' olarak ifade edilir.
Korece evet ; 'Ye' demektir.
안녕하세요 (annyeong haseyo) kelimesini soru sorar gibi bir aksanla söylerseniz nasılsınız? gibi bir anlam oluşacaktır. Yazarken ise sonuna soru işareti koymanız yeterlidir.
Korece ve Türkçedeki "yüz (surat)" ile ilgili deyimleri incelediğimizde, her iki dilde de kişilerin yüz ifadelerinin, mimiklerinin, dış görünüşlerinin ve yüz renklerinin değişkenliğine bağlı olarak bu ifadelerin kullanıldıklarını görmekteyiz.
미안해요. Mianheyo. Özür dilerim. 그가 지금은 이즈미르에 갈 거예요.
Korece teşekkür etmek istiyorsanız birçok yol mevcut olsa da en yaygın kullanılan kelime 감사합니다 (gamsahapnida)'dır. Kamsahamnida diye okunur.
Yazılışı ve okunuşu farklı özelliklere sahip Korece'de günaydın demek ' Joh-eun achim' şeklinde telaffuz edilir. Orijinal yazılışı ise 좋은 아침 şeklinde yazılmaktadır.
İnsanlar tanışırken ilk aşamada 'ismin nedir?' sorusunu yöneltir. Kore dilinde 'ismin nedir?' ' ileum-i mwo-eyo' şeklindedir.
아비(abi): Korecede "baba" demek. 지아비(jiabi) ise koca. 어버이, anne.
Korece'de renkleri nasıl ifade ediyoruz? Korece'de renkler, 빨강 (ppalgang), 파랑 (parang), 노랑 (noryang), 검정 (geomjeong), 보라 (bora), 주황 (juwang), 초록 (chorok), 하양 (hayan) olarak ifade edilir.
Merhabanın Korecesi ' annyeonghaseyo ' dur. Yazım şekli '안녕하세요 şeklindedir.
환영해요 (Burada makine çevirisi yok!)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri