Kişinin cinsel kimliği ile biyolojik cinsiyetinin örtüşmediği bu duruma 'transseksüalite' denir. “Transgender” kavramı 1970lerde ilk kez Virginia Prince tarafından, “sahip oldukları üreme organlarına göre beklenilenin dışında cinsiyet kimliği özelliklerini tam zamanlı sergileyen kişiler” olarak tanımlanmıştır.
Cinsel kimlik bozukluğu bir diğer adıyla cinsiyet disforisi; kişilerin kendilerini hissettikleri cinsiyet ile biyolojik cinsiyetlerinin uyumlu olmadığını hissettikleri bir durumdur. Cinsel kimlik, kişinin kendini kadın ya da erkek olarak tanımlamasını içerir.
Femboy (alternatif olarak femboi olarak da yazılır), elbiseler, etekler ve/veya uyluk gibi geleneksel olarak kadınsı özellikler sergileyen bir erkeği ifade etmek için kullanılan modern bir argo terimdir. Kadınsı ve oğlanın bir portmantosu olarak da anılırmaktadır.
Hermafroditizm, Yunan mitolojisindeki Hermes ve Afrodit adlı tanrı ve tanrıçalardan ismini alan çift cinsiyetlilik sendromudur. İnterseks olarak da adlandırılan bu durum, bir insanda hem erkek hem de kadın cinsiyetine ilişkin özelliklerin çeşitli oranlarda yer alması anlamına gelir.
Transseksüellik, kişinin, kendisini atanmış cinsiyetine ait hissetmeyerek farklı bir cinsiyet kimliğini benimsemesi durumudur. Transseksüellik, kişinin cinsiyet kimliğini belirtir, bu sebeple cinsel yönelim ile karıştırılmamalıdır.
İlgili 19 soru bulundu
Kişinin cinsel kimliği ile biyolojik cinsiyetinin örtüşmediği bu duruma 'transseksüalite' denir. “Transgender” kavramı 1970lerde ilk kez Virginia Prince tarafından, “sahip oldukları üreme organlarına göre beklenilenin dışında cinsiyet kimliği özelliklerini tam zamanlı sergileyen kişiler” olarak tanımlanmıştır.
Evet. Her ikisinde de gebelik olasılığı vardır; bir transseksüel erkek ve kadın. Bununla birlikte, transseksüellerin hamile kalması için bazı ameliyatlar veya tedaviler gerekebilir. Tüm dünyada hamilelik ve doğum, kadınlıkla veya annelikle ilişkilendirilir ama artık bakış açısının değişmesi gerekiyor.
Hareketlerinde kadınsılık görünen erkekler için feminen kelimesinin kullanıldığı görülmektedir. Erkeklerin ayna karşısında zamanını geçirmesi ve göğüs kıllarını alması gibi davranışlar, feminen bir hareket olarak nitelendirilmektedir.
Mastürbasyon, çocukluktan gençlik yıllarına ve yetişkinliğe kadar her yaşta görülen normal bir davranıştır. Her ne kadar normal olsa da insanların bazı düşünceleri (örneğin mastürbasyonun zararlı olduğu) sonucunda mastürbasyon yapmak utanç verici bir eylem gibi görünebilir.
Cinsel kimlik bozukluğu (cinsiyet disforisi), kişinin biyolojik cinsiyeti ile kendini hissettiği cinsiyetin farklı olmasıdır. Örneğin, bazı insanların erkek cinsel organları olabilir, ancak kendilerini erkek olarak tanımlamazlar veya kendilerini erkeksi hissetmezler.
Güç ve Kararlılık: Maskülen erkekler genellikle güçlü, kararlı ve belirgin bir tutum sergilerler. Bağımsızlık: Maskülen erkekler genellikle bağımsızlık ve özerklik değerlerini önemserler. Cesaret ve Atılganlık: Maskülenlik genellikle cesaret, atılganlık ve risk alma eğilimleriyle ilişkilendirilir.
Hem kadınlarda hem erkeklerde olan, doğal bir hissediştir bu. İki cins de hem karşı cins tarafından beğenilmek hem de karşısındaki eşinin beğeni uyandıracak tarzda bakımlı olmasını ister. Geçmişte ataerkil bir sosyal yapılanma içinde erkekler belki özenli bir bakım ihtiyacı hissetmediler.
Kadın davranışlı, kadına benzer (erkek). Beden ve ruh özelliklerinin bir yada birkaçı yönünden erkekten çok kadına benzeyen (kişi).
Cinsel yönelim; kişinin genel olarak kadına ya da erkeğe cinsel olarak ilgi duymasıdır (eşcinsel, heteroseksüel, biseksüel). İnsanlarda temel cinsel kimlik 2 yaş sonlanmadan oturur. Cinsel kimliğin gelişimi çevreden etkilenir. Cinsel roller de 4-5 yaş civarında netleşmeye başlar.
Cinsel kimlik bozukluğu yaşayan çocuk ait olduğu cinsiyeti kabullenemez, karşı cinsiyete sahip olması gerektiğini düşünür. İçinde bulunduğu cinsiyetten rahatsızlık duyar. Yüksek stres altındadır ve karşı cinsiyette olma isteği vardır. Karşı cinsiyette olma isteği hayatının her alanına ve sosyal rollerine yansımıştır.
5-6 yaşından itibaren cinsel kimliğin süreklilik gösterdiğini anlamaya başlarlar. Cinsiyetin değişmeyeceğini anlayabilirler. Örneğin, saçın uzunluğuna, kısalığına giyim tarzına göre cinsel kimliğin değişmeyeceğini bilirler.
Erkeklerde orgazm sonucunda boşalma meydana gelir, bu da penisten dışarı meni atılmasıyla gerçekleşir. Bu meni atılması sırasında idrar yolundaki kaslar 4 - 7 kere kasılarak haz verir.
Kadınlar da olduğu gibi, erkekler de baldır bölgesinde hassastır. Özellikle baldırlarının iç bölgesinin öpülmesinden büyük bir zevk alırlar! Masaj yaparak da sevgilinizin ereksiyon olmasını sağlayabilirsiniz.
İnsanlarda ise, alfa erkek tanımı genellikle sosyal konum olarak en yüksek noktadaki, güçlü erkekler için kullanılır. Popüler kültürde alfa, grup adına karar veren, karizmatik lider konumunda olan insanlar için kullanılır.
Maskulen, Fransızca kökenli "masculin" kelimesinden dilimize geçmiştir. Genel olarak erkek, erkeksi, erkek gibi, erkeği andıran, eril ve erkeğe benzeyen gibi anlamlara gelir. Fransızcaya da Latincede bulunan "masculinus" sözcüğünden geçmiştir. Maskulen, aynı zamanda feminen kelimesinin zıt anlamlısıdır.
Feminen giysiler bol, dökümlü ve kullanıcıya kadınsı bir görünüm vermek üzere tasarlanmış giysilerdir. Bu tarz genellikle uzun etek uçlarına ve dökümlü kumaşlara sahip kıyafetlerle karakterize edilir.
Gay çiftler için kendi biyolojik çocuklarına sahip olabilmenin yolu oosit yani yumurta donasyonudur. Bu uygulamada bir vericiden (donör) toplanan yumurtaların, donasyon amaçlı başvuran erkek partnerlerden birinden veya her ikisinden alınan spermlerle laboratuvar ortamında döllendirilmesi sağlanır.
Kadınların iki gebeliği de farklı cinsel ilişkiden döllenme yoluyla oluyor. Bu durumda bebekler farklı boylarda ve ağırlıkta dünyaya geliyor. Süperfetasyonun neden meydana geldiği henüz tam olarak bilinmiyor.
Avrasya Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tüp Bebek ve Reprodüktif Endokrinoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Koç, rahmi olmayan kadınlarda gebelik şansının şuan için mümkün olmadığını belirtiyor.
travesti ve transeksüel transgender yani dönüşmüş kimliklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri