Klasik erişte tariflerine nazaran, üzerine ceviz ve rendelenmiş keş peyniri eklenerek hem göze hem de damağımıza hitap ediyor. Ayrıca, hem sağlıklı hem de doyurucu olmasıyla da faydalı bir tat halini alıyor.
Keş süzme yoğurdun kurutulması ile elde edilen bir çeşit süt ürünü. Oldukça sert olduğu için rendelenerek tüketiliyor. Özellikle mantı, makarna ve eriştelere harika bir aroma katıyor.
Bazı yörelerde “kurut” adı da verilmektedir. Bolu ve çevresinde keş önce rendelenir; ufalanmış cevizle karıştırılıp ev yapımı makarna (erişte vb.) içine kat kat serpilir. Makarnanın üstüne aynı karışım tereyağıyla hafifçe kızartılarak serpilir.
Yağı bir tavada kızdırıp makarnanın üzerine gezdirin. Diğer taraftan bulabilirseniz rendelediğiniz keşi bir kaseye koyup çekilmiş ceviz içiyle karıştırın. (keş bulamazsanız sert, yağsız peynir de kullanabilirsiniz) Keşli harcı makarnanın üzerine aktarıp karıştırın ve sıcak sıcak servise sunun.
Erişte ilk olarak M.Ö. 5000 yıllarında, Çin'in Sarı Irmak yakınlarındaki Shanxis köyünde üretilmiştir. İpek Yolu üzerinden çeşitli tacirler ve kâşiflerin yoluyla tüm dünyaya yayılmıştır.
İlgili 45 soru bulundu
Makarna İtalyan mutfağında, erişte ise Asya mutfağında çok popüler olan yemeklerdir. Her ikisi de su, un, nişasta ve yumurta formülü kullanılarak yapılır. Özellikle çalışan kişilerin ve öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alan makarna ve erişte, kısa sürede sofralardaki yerini alır.
Makarna (İtalyanca: Pasta), geleneksel İtalyan mutfağının temel besini ve ulusal yemeğidir.
Kıymalı iç harç konur ve Üçgen Üçgen kapatılarak tuz atılan bol suda haşlanır. Yüzeye çıkınca ocaktan alınıp süzülerek soğuk su ile şoklanır. Sunum tabağının altına keş ve ceviz karışımı konur. Üzerine mantılar dizilir.
Bolu Usulü Keşli Cevizli Erişte - Bolu
Pişen eriştenin yarısı servis tabağına alınır. Üzerine rendelenmiş keş ve ceviz serpilir. Kalan diğer erişte de üzerine eklenir. En son üzerine kavrulmuş olan keş ve ceviz dökülerek sıcak servis yapılır.
Keşli Cevizli Erişte Tarifi: Bir Yiyenin Bir Daha Vazgeçemediği Bolu Yöresine Ait Keşli Cevizli Erişte Nasıl Yapılır?
Su kaynatılır, içine erişteler atılır, erişteler pişene kadar kaynatılır, kaynadıktan sonra erişteler süzülür, servis tabağına keş serpiştirilir, üzerine eriştenin bir kısmı dökülür, sonra tekrar keş serpiştirilir, kalan erişte dökülür ve tekrar keş serpiştirilir, tereyağı kızdırılıp üzerine bir yemek kaşığı keş atılır ...
Tereyağlı Cevizli Erişte yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, kıymalı mercimek yemeği, tereyağlı cevizli erişte, fırında tereyağlı taze patates ve iki renkli bisküvili pasta son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Türklerin erişte ya da makarna, İtalyanların pasta, Amerikalıların "noodle", Çinlilerin "la mien" adını verdiği yemek, 4 bin yıldır popülerliğini koruyor.
Suyla yapılan bütün hamurlar, daha yumuşak daha kırılgandırlar. Ancak erişte, makarna gibi uzun süre saklanacak, kaynar suyun içinde pişirelecek tariflerde yani daha dayanıklı ve sert olması özellikle istenen hamurlar için vazgeçilmez unsurlardan biri de su yerine ölçüsü kadar süt ilave edilmesidir.
Mantılık Erişte, Yoğurtlu Erişte, Çorbalık Kesme Erişte, Erişteli Nohutlu Yayla Çorbası, Köfteli Erişte Çorbası, Kesme Erişte, Semizotlu Erişte Salatası, Erişteli Barbunya Çorbası, Mercimek Borani, Yoğurtlu Sebzeli Erişte Salatası, Terbiyeli Yeşil Mercimek Çorbası, Kıymalı Erişte Çorbası, Sakala Çarpan Çorbası, Tutmaç ...
Erişte pilavını peynirli ve cevizli olarak da hazırlayabilirsiniz. Cevizli Peynirli Erişte tarifi, pilavı sade olarak yapmak istemeyenler için, lezzetli ve farklı bir seçenek olacaktır. Ayrıca Domatesli Erişte Pilavı da, nefis ve denenmesi gereken bir lezzettir.
Noodle, Çin ve Japon yemek kültürünün en temel ve vazgeçilmez makarna türlerinden bir tanesi.
Kurutulmuş makarna ya da erişte dolabınızda görünüşte sonsuza kadar kalabilir. Açılmamış kuru makarna için en fazla iki yıl, açık yumurtasız makarna için bir yıl ve açık yumurtalı erişte için bir ila iki ay saklamanızı öneririz.
Yayvan bir tencereyi orta-kısık ateşte ocağa alın ve tereyağı ile sıvı yağı ekleyerek ısıtın. Erişteleri tencereye dökün. Hafif kahverengi bir renk alıncaya dek karıştırarak kavurun. Erişteler kavrulduktan sonra kaynar suyu üzerine ekleyin ve tuzu da dökerek karıştırın.
Etsiz Yaprak Mantı (Hingel)
Mantı denildiğinde ilk aklımıza gelen Kayseri mantısıdır. Ancak tepsiye sık sık dizilmesiyle bilinen, hem görünümü, hem de lezzeti ile damak çatlatan tepsi mantısı da son yılların popüler tariflerinden biridir. Yağlı kıyma, incecik yufka ve sos ile hazırlanan tepsi mantısı, özellikle İç Anadolu'da sık sık tüketilir.
Çıngıllı bir diğer ismi de saçaklı mantı olan hamur işi Balıkesir Yöresine ait olup ünü tüm Türkiye ye sarmıştır.
DURUM GIDA SAN.VE TİC.A.Ş.
Barilla S.P.A., İtalyan yemek şirketidir.
De Cecco 1887 tarihinde kurulmuş İtalyan makarna devidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri