Dikilen kestane ağaçları genellikle meyve vermeye ağacın toprağa yeterince alışması ve oturması sonrasında gerçekleşir. Bu süre ortalama olarak 3-4 seneyi bulabilmektedir. Ağaçtan tam verimli meyve almanız ise genellikle 5 seneden sonra olacaktır.
En fazla 700 sene yaşarlar. Yemiş olarak yetiştirilen kestane ağaçları ise yabani kestane ağaçlarına göre daha kısa boyludur. Genellikle 5 veya 6 metre yüksekliğindedir. Kestane ağaçları 10 veya 10 yaşında meyve verir.
Fazla yağış mantar hastalığı nedeniyle yaprakların dökülmesine yol açar. Aşısızdır, aşılama yapılabilir. Meyve verimi sağlar ancak meyveler küçük ve kabuğu kolay soyulmaz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bir kestane ağacı kaç kilo meyve verir? Büyük yabani kestanelerin aşılanması halinde bir ağaçtan 150 kg meyve alınabilmektedir. Kestane yetiştiriciliğinde anaç seçimi ve toprak yapısına bağlı olarak çeşit kadar önemlidir.
Ancak haşlanırken tohumu az dağıldığından şekerleme yapımında kullanılır. Verimli ve her yıl ürün verir. Ortalama 58-114 adet /kg.'dir. Bahçe Yerinin Seçimi Toprak geçirken derin, iyi havalanabilir olmalıdır.
İlgili 40 soru bulundu
Büyük yabani kestanelerin aşılanması halinde bir ağaçtan 150 kg meyve alınabilmektedir. Kestane yetiştiriciliğinde anaç seçimi ve toprak yapısına bağlı olarak çeşit kadar önemlidir.
Kestane ağacının sulamasının yapılması gerekir. Düzenli sulama yapılmadığı takdirde ağacın kuruması söz konusu olacaktır. Kestane ağacı 3 senelik bakımın ardından ürün vermektedir. Ayrıca kestane ağacının köklerine vitamin desteği için gübre vermek gerekir.
Dikilen kestane ağaçları genellikle meyve vermeye ağacın toprağa yeterince alışması ve oturması sonrasında gerçekleşir. Bu süre ortalama olarak 3-4 seneyi bulabilmektedir. Ağaçtan tam verimli meyve almanız ise genellikle 5 seneden sonra olacaktır.
Ortalama 2000 metreye kadar yüksekliklerde kestane ağacının yetişebildiği gözlemlenmektedir. Ağacın yetişmesinde ise en uygun rakım 400 metre olmaktadır. Kestane ağacının kazık köklere sahip olması nedeniyle ihtiyaç duyduğu toprak geçirgen özellikte ve gevşek yapıda olmalıdır.
Kestane Fidanı fiyatları Türkiye'de en uygun fiyatlar ile 80 TL'ye fidansec.com'da! Aşılı kestane fidanı satın almak istiyorsanız fidansec.com doğru adres.
Kestane meyve özelliklerini taşıyan bir yiyecek türüdür. Özellikle kış aylarının olmazsa olmazı olan kestanelerin meyve olarak kabul edilmesi gerekiyor. Meyve olarak günümüzde tüketilen bir gıdadır. Kestane ağaçta yetişen bir yiyecektir.
Kestane sonbahar ve kış aylarının sevilenlerinden biridir. Kestane ağaçta yetişir.
Başarılı olduğu takdirde genç palamut meşesi ağaçlarına kestane aşılanarak kestane verimi artırılabilir. Park ve bahçelerdeki palamut meşeleri de aşılanarak çok güzel gelişim sağlanabilir.
Kestane Kaç Derece Soğuğa Dayanır? Nemli ve ılıman iklim özelliklerini seven bu ağaç türü, kışın yapraklarını döker ve dinlenme dönemine girer. Kış dinlenme döneminde -35 °C sıcaklığa kadar dayanabilmektedir. Sıcaklığın ani düşmesi, gövde ve dallarda don çatlakları meydana getirir.
Türkiye'nin en çok kestane veren bölgesi Ege'dir. Ege bölgesinde ise en fazla kestanenin üreten il ise Aydın ilidir. Aydın ilinde yaklaşık yüzde 70'lik bir ihtiyaç karşılanmaktadır. Ege Bölgesi'nin haricinde Karadeniz ve Marmara bölgelerinde de kestane yetiştirilmektedir.
Mayıs ve Haziran aylarında kestane ağaçları çiçek açar, işçi arıların da çiçeklerin özlerini toplamasıyla kestane balı üretimi başlamış olur.
Daha çok ılık ve sıcak iklimlerde yetişen bir bitkidir. Bundan dolayı da bu iklim koşullarına sahip olan bölgelerde daha sık yetiştiriciliğinin yapıldığı bilinmektedir. Türkiye genel anlamda ılıman bir hava koşuluna sahip olduğundan dolayı birçok farklı noktada yetiştirildiği bilinmektedir.
Kestane Fidanı Ne Zaman Dikilir? Aşılı açık kök kestane fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Aralık ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının son haftasına kadar dikilebilmektedir. Tüplü fidanlar ise 12 ay boyunca dikim yapılabilir.
uygulanır.Ağaçlar normal aralıkta ve bakım şartlarında 15 m'ye kadar yükselebilir.Arazinin yapısına göre kare üçgen şekli uygulanabilir.
Toprak uygun nem oranı sayesinde ve soğuk olması nedeni ile meyve ve sebzelerin bozulmasını önler. Toprağın belli bir seviye altı yaz kış aynı sıcaklıktadır. Bu nedenle çok eski çağlardan beri toprak altına gömerek saklama yöntemi kullanılmaktadır. Kestane hava geçirmeyen kaplara konur.
Kestane pazara indi, kilosu 45 TL.
Dikilen Kestane Fidanı Ne zaman Meyve Verir? Uygun koşullar altında dikilen 2 yaşlı yabani kestane anaçlı bir kestane fidanından 3-4 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 5. Yıldan sonra olmaktadır.
Bir poşetin içerisine koyduğunuz kestaneleri güneş alamayan bir yerde bekleterek, nemi kazanmasını ve tohumun çimlenmesini sağlayabilirsiniz. Yaklaşık bir ay sonra çimlenip, filizlenmeye başladığında güneş gören bir yere koymak gerekir.
Ateş Düşürür: Yüksek ateşi düşürmek için kestane ağacı yaprakları kullanılır. İyi bir ateş düşürücüdür. Sakinleştirir: Kestane ağacının sakinleştirici özelliği olduğu bilinmektedir. Mide Hastalıkları: Mide hastalıklarına iyi gelir ve gastrit gibi şikayetlerin yaşanmasını engeller.
Kestane ağacı neme dayanıklı olması ve su ile temas ettiğinde dahi yapısını koruması sebebiyle mobilya üretiminde sıklıkla tercih edilir. Yapısındaki bol tanenden dolayı pratik bir şekilde boyanır. Kolay bir şekilde kırılıp bükülebilen bir yapıya sahip olan kestane ağacı, zahmetsiz bir şekilde işlenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri