Boğaz tahrişine en iyi gelen şey bol su tüketmek ve papatya, nane, zencefil çayları içmektir. Ayrıca boğaz tahrişiniz varsa acı ve baharatlı besinlerden de uzak durmalısınız. Tuzlu su ile gargara yapmak da boğaz tahrişine iyi gelir.
Boğaz tahrişinin neden kaynaklandığının tespit edilmesinde uzman hekimler size yardımcı olabilirler. Boğaz tahrişi pek çok kişinin yaşadığı bir problemdir. Genel olarak bu problem geçici özellikte olup bir hafta içerisinde kendiliğinden gerileme gösterebilir.
Boğaz tahrişi soğuk hava koşulları, sigara tüketimi, yüksek sesle konuşmak ve enfeksiyon gibi durumlar sonucunda oluşan bir rahatsızlıktır. Kısa süreli olan boğaz tahrişi ilaç desteği ve bitkisel yöntemler sayesinde iyileştirilebilir.
Boğaz bölgesi veya yutak bölgesinin tahriş olmasıyla rahatsızlık yaratan farenjit, akut ve kronik farenjit olarak olmak üzere iki gruba ayrılır. Akut farenjitte boğazda yanma, ağrı ve ateş meydana gelirken, kronik farenjitte ise daha çok kuru öksürük, gıcık ve boğazda takılma hissi gibi şikayetler görülmektedir.
İlgili 42 soru bulundu
Boğazda yanma, batma, ağrı ve ateş, farenjitin en belirgin özellikleri arasında yer alıyor. Koronavirüsün de belirtileri arasında bulunan bu bulgular insanların hastalıkları karıştırmasına ve bundan dolayı da endişelenmesine yol açıyor.
Pekmez limon karışımının faydaları şöyle: Bir türlü bitmek bilmeyen öksürük krizlerinin sona ermesini sağlıyor. Boğazda oluşan ağrıların, kaşıntıların ve iltihaplanmaların geçmesine destek oluyor.
Parol, içeriğindeki "Parasetamol" maddesinden dolayı, grip semptomlarını (orta şiddetli ağrılar, yüksek ateş ve boğaz ağrısı) büyük ölçüde azaltmaya yardımcı olur.
İçerisinde zeytinyağı bulunan kozmetik ürünleri de bu konuda size yardımcı olacaktır. Tahriş olmuş cilde zeytinyağı en etkili ve en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Aspirin: Özellikle sivrisinek ve böcek sokmaları yüzünden tahriş olan bölgeye, aspirini toz haline getirerek koyabilirsiniz.
Tuzlu ve karbonatlı gargara yapın
Bir su bardağı ılık suyun içine bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırarak hazırlayacağınız gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan sonra uygulayarak hem ağız içerisindeki mikropları önemli ölçüde azaltabilir, hem de boğazınızı yumuşatabilirsiniz.
Limonda bulunan sitrik asit durumu ağırlaştırabilir. Limon suyunun bu yan etkisi, bu aşamada bazı kadınlarda boğaz ağrısının başlamasına neden olabilir.
Bol bol su içerek katılaşan balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.
Farenjit belirtileri arasında şüphesiz en önemlileri, boğazda batma ve yanma hissi, yutkunmada güçlük, geniz akıntısı, boğaz ağrısı, öksürük, ateş, boğazda kuruluk, kaşıntı ve yabancı cisim kaçmış hissidir. Bunların dışnda halsizlik, yorgunluk, eklem ağrısı gibi genel belirtiler de görülür.
Çoğu boğaz ağrısı enfeksiyon ve çevresel faktörlerden meydana gelir. Kuru boğaz hissi rahatsız edici olsa da genellikle boğaz ağrısı kendiliğinden geçer. Bazen boğaz ağrısı oluşma nedenine ve türüne göre tedavi gerektirebilir.
ıhlamur içine, havlıcan - çubuk tarçın - tane zencefil - taze elma kabuğu karışımıyla içildiğinde boğaz ağrısına da öksürüğü de iyi gelen karışımdır. çok sıcak içilmemesi tavsiye olunur. ayrıca biraz ılındığında, şeker yerine, 1 kaşık bal katmak yerinde olur.
Dr. Fatih Günay, limonlu su, ada çayı, yeşil çay, karanfil çayı ve ekinezya çayının boğazdaki tahrişin geçmesine yardımcı olacağını belirterek, "Boğazın yumuşaması için sarımsaklı tavuk çorbası, bal ve pekmez verilebilir." dedi.
TAhriş olmak ciltte meydana gelen bir rahatsızlık olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda ciltte görülen kızarıklık ve kaşıntı oluşumu da tahriş olmak olarak bilinmektedir.
Daima bir tıraş jeli veya köpüğü kullanın. Traş jel ve köpükleri tıraş makinenizin yüzünüzde kaymasına yardımcı olan cildi koruyan kayganlaştırıcılara sahiptir ve tıraş olurken nemin ciltte tutulmasını sağlayabilir. Kıllar nemlendirildiğinde şişer ve yumuşar, böylece tıraş makineniz kıllar arasından daha kolayca kayar.
Irritation] Tahriş; deri veya mukozada tahriş nedeniyle oluşan durum, inflamasyon ön durumu. İrritan madde ile oluşur. Uyarı, irkilme; Vücudun herhangi bir kısmının, bir uyarana karşı aşırı derecede duyarlı olması.
TYLOL HOT LİKİT GECE ORAL SIVI, grip ve soğuk algınlığına bağlı ateş, üşüme, vücut ağrıları, baş ağrısı, boğaz ağrısı, göz kaşınması/sulanması, solunum yolları tıkanıklığı, burun tıkanıklığı, hapşırma, burun akıntısı ve boğaz tahrişine bağlı öksürük gibi belirtileri azaltır.
Ballı ılık su, bilinen en eski yöntemlerden biri olup yutkunurken boğaz ağrısı şikayetine de iyi gelir. Bunlar dışında; tuzlu su ile gargara yapmak, papatya çayı içmek, sarımsak çiğnemek ve pastil kullanmak boğaz ağrısına iyi gelen şeyler arasındadır.
Yutkunurken boğaz acıması
Boğazda oluşan acı ve ağrının sebebi virüs ve bakterilerdir. Bu bakteriler ve virüsler 1 hafta içerisinde kendiliğinden geçer. Eğer hastalığınıza dikkat etmezseniz iyileşmekte zorlanabilirsiniz ve boğazlarınız iltihaplanabilir. Bunun sonucunda tahriş, yutkunma zorluğu ve şişme görülür.
LİMON SUYU
Limon C vitamini ve antioksidanlar içerir. Ayrıca ürettiğiniz tükürük miktarını da arttırır ve mukoza zarlarının nemli kalmasına yardımcı olur. Limon suyunu ılık su ve biraz da bal veya tuzlu su ile birleştirmek faydalarını en üst düzeye çıkarmanın en iyi yoludur.
12) Zeytinyağı
Çok davetkar olmayabilir, ancak yatmadan önce yutulan bir kaşık dolusu zeytinyağı tahrişi yatıştırır ve boğaz ağrısını bir süre uzak tutar (uykuya dalmanıza izin verecek kadar).
Anne sütünü arttırdığı da bilinen faydaları arasında yer almaktadır. İltihap söktürücü özelliği bulunmaktadır. Öksürüğü keser ve balgam söktürücüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri