Bir yüzü közlenince diğer yüzünü de hızlı ateşte közleyin. Közleme işi bittikten sonra kestaneleri soğutmadan elinizin değeceği sıcaklıkta soyun. Afiyet olsun.
Kestaneleri çizdikten sonra 1 saat tuzlu suda beklettikten sonra fırında pişirdiğimizde çok kolay ayrılıyormuş kabuklar.
çok sıcakken el yaktığı için soyulamayan kestane bir süre beklersek de soğuduğu için soyulmaz. kalın kabuğun altındaki ince kabuk kestaneye iyice yapışır.
Kestanelerinizi suda da pişirebilirsiniz. Bu yöntemle kestanelerin kurumasını da engellemiş olacaksınız. Kestane suda pişirilmeyecekse mutlaka iki saat kadar suda bekletilmelidir.
İlgili 21 soru bulundu
Kestanelerin yarısına kadar su koyalım. Hızlı ateşte altını hiç kısmadan pişmeye bırakalım. Kestanenin suyu bitecek hızlı ateşte közlenmeye başlayacaklar. Kestane kokusu gelmeden ve iyice közlenmeden çevirmeyin.
Suda Bekletin
Kestanelerin üzerini kestikten sonra eğer ki haşlayarak pişirmeyi düşünmüyorsanız su dolu bir kap içerisine atın ve çizik kestaneleri yaklaşık 2 saat kadar su içinde bekletin. Bu yöntem, kestanelerin daha yumuşak bir şekilde pişmesine yardım edecek, daha keyifle tüketmenizi sağlayacaktır.
Kabuğunu çizdiğiniz kestaneleri önceden tuzlu suda bekletirseniz kabukları daha kolay soyulacaktır.
Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar güzelce haşlayın.
Orta ateşte kestanelerin dış kabukları soyulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 20-30 dakika kadar haşlayın. Suyun içinde tam olarak haşlandıklarını düşündüğünüz anda kestaneleri süzdürün. Fazla sularını süzdükten sonra oda sıcaklığında birkaç dakika dinlendirdikten sonra tüketin.
Kestanenizi baskın elinizde tutarak, kestaneyi cilt kesi bölgesinden soyulmaya başlayana kadar sıkın. Artık kestanenizin kabuğunu kolayca soyabilmeniz gerekir.
Bunun için öncelikle alüminyum folyoya kestaneleri sarmanız gerekiyor. Ardından buzdolabı poşetlerine yerleştirerek buzlukta tutabilirsiniz. Bu şekilde kestaneleri yaklaşık olarak 2 ay boyunca sağlıklı şekilde tutmanız mümkün.
Kış aylarında yoğun ilgi gören kestaneye karşı uyarı geldi. Özellikle Çin kestanesinin kalitesiz ve sağlıksız olduğu belirtilirken, "Tadı yok gibidir. Pişince kabuğundan ayrılmaz ve beyaz beyaz köpürdüğü de olur" denildi.
Öncelikle kestanelerin güzelce yıkayın. Ardından haşlanması ve yumuşacık olması için kestaneleri çizmeniz gerekiyor ki tam kıvamında pişsinler. Kestanelerin yan yüzeylerinden artı şeklinde çiziklere atarak ya da çevresinden çizebilirsiniz. Böylece piştikçe kabukları açılacak ve rahatça soyulacak.
Kestaneler iyice yıkanır, kabuğu şekildeki gibi kesilir. Üzerini geçecek kadar su eklenir, tuz ve şeker eklenir, 3-4dakika harlı ateşte pişirdikten sonra 25dakika kısık ayarda pişirilir. Kevgir yada süzgeç yardımıyla süzülür, afiyet olsun.
Kestaneyi kuru bir kabın içerisine yerleştirip derin dondurucuya atabilirsiniz. Kestaneler derin dondurucuda ve kapağı kapalı kaplarda 1 aya kadar muhafaza edilebilir. Kestaneleri buzdolabında saklamak için, nemli olmayan kuru buzdolabı poşetleri kullanın. Kestaneleri poşete yerleştirdikten sonra ağzını düğümleyin.
Yarım kilo kestaneyi bıçak yardımı ile ortadan boylu boyunca çizin. Daha sonra orta boy derin bir tencere içine koyun. Üzerlerine çıkacak kadar su ve 2 adet kesme şeker ekleyin. 20-25 dakika haşlamaya bırakın. Kestanelerin kabukları kesik atılan yerden ayrılmaya başladığı zaman haşlanmış demektir.
- Küçük keskin bir bıçak yardımı ile boydan boya kesikler açınız. - Kestanenin iyi pişmesini istiyorsanız kesiğin az olmamasına dikkat ediniz. - Kestaneyi çok kesmeniz ise kestanenin dağılıp patlamasına neden olabilir. - Kazaların önüne geçmek için kesilmemiş kestaneyi pişirmeye çalışmayınız.
Kestanelerin enine uzun çizikler atın. İyice yıkadıktan sonra kurulamadan tavaya dizin. Tava ısındığında altını kısın ve tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte kestaneleri 10 dakika pişirin.
Tavada kestane pişirmek için gerekli olan süre yaklaşık 20 ile 25 dakika aralığındadır. Sobada kestane pişirme süresi ise 30 dakika aralığındadır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise kestanelerin pişirme öncesinde suda yıkanmasıdır.
İşte, bilinmesi gereken tüm detayları derledik. Kestane ürünü her eve giren ve tüketimi yapılan bir üründür. Kestanelerin doğru şekilde saklanması çok önemlidir. Kestaneler buzdolabı poşetlerine yerleştirilerek buzdolaplarında 8 aya kadar saklanabilir.
Daha iyi pişmeleri için kestanelerin üzerine çok az su serpilir. Kestane fırında hangi programda pişer? Önceden ısıtılmış 180 - 200 derecedeki fırında renkleri değişip kabukları açılıncaya kadar takriben yirmi dakika pişirilir. Kestanelerin kabukları kolayca çıkmaya başladıysa pişmiştir.
Kestane çiğ tüketildiğinde sindirim sorunlarına neden olabilecek bazı aktif maddeler içermektedir. Hazımsızlık veya gastrit gibi bağırsak sorunlarına neden olabilir. Kestanenin pişirilerek yenmesi gerekmektedir.
Kestane magnezyum, fosfor ve kalsiyum içeriği bakımından zengin bir mineral kaynağı olarak bilinir. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kemik ve dişlerin gelişimini destekler. Kestane aynı zamanda zengin bir potasyum kaynağıdır. Bu sayede normal kan basıncının korunmasına katkıda bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri