Keten, çok nefes aldığı için pamuktan daha iyi yalıtmaz ve bazı insanlar yeni bir keten gömleğin nişastalı, kaşındıran hissinden şikayet ederler. Pamuk çok daha az buruşur ve iyi görünümünü korumak daha kolaydır.
-Isıya dayanıklı yapıya sahiptir. -Alerjik yapıya sahip olmaması tercih edilme sebeplerinin başında yer almaktadır. -Güneş geçirdiğinde ve yıkandığında solma yapmamaktadır. -Keten kumaş türü toz çekmemektedir.
Dalama, kumaş yüzeyindeki yüksek yük taşıyan lif uçlarının cilt yüzeyine, acı reseptörlerini harekete geçirecek ölçüde bastırması sonucunda oluşmaktadır. Kumaş kaynaklı olarak oluşan dalama hissinin algılanmasını sağlayan duyu alıcıları, cilt yüzeyine oldukça yakın bulunmaktadırlar.
- Tüysüz ve pürüzsüz bir yapıda olan keten kumaş, çabuk kirlenmediği için çokça tercih edilmektedir. - Pamuktan daha dayanıklı bir kumaş türüdür. - Parlak bir yapısı olan keten kumaşın, esneklik seviyesi düşüktür. - Vücudun hava almasına olanak sağladığı için, yaz mevsiminde daha çok tercih edilir.
- Keten kumaş, pamuktan daha dayanıklıdır. - Tüysüz ve pürüzsüz bir yapıya sahip olan keten kumaşı, çok çabuk kirlenmediğinden ötürü çokça tercih edilmektedir. - Diğer kumaş çeşitlerinden çok daha kaliteli bir kumaştır. - Keten kumaşın esnekliği oldukça azdır.
İlgili 18 soru bulundu
Keten, keten elyafından elde edilen özel bir kumaş türüdür. Genellikle bahar ya da yaza özgü kıyafetlerde kullanılır. Takım elbiselerde sık tercih edilen bir kumaştır.
Bu özelliği sayesinde yazın daha çok tercih edilen kumaş türlerinin arasında yerini alıyor ve koltuk takımları arasında keten kumaşların ve keten karışımlı kumaşların kullanımı rahat ve kolay bir kullanım sağlıyor. Keten kumaşlar daha çok spor koltuklarda ve demonte tarzı takımlarda kullanılır.
Doğal keten kumaş, dokusu itibari ile iri gözenekli olduğu için cildin nefes almasına yardımcı olarak serinlik verir. Farklı kumaş türleri ile kıyaslandığında oldukça sağlam bir yapıya sahiptir. Esnek olmamasına rağmen oldukça parlaktır.
Rahat bir yaz için gerekli olan her şey keten kumaşında var. Koku yapmayan, terletmeyen keten kumaşından tercih edeceğiniz kıyafet çeşitleri sayesinde yaz sıcaklarından hiç korkmanıza gerek yok.
Keten kumaşlar tıpkı krep kumaşlar gibi ince bir yapıya sahip olduklarından dolayı sizi olduğunuz gibi gösterecektir. Büyük beden olan kadınlar ilk olarak olduğundan daha geniş görünmemeye çalışıyor. Sonrasında kendilerini daha zarif ve tarz gösterecek kıyafetleri arıyor.
Kaşıntı sorunu olan kişilerin kesinlikle yünlü ya da yün içeren giysiler giymemeleri gerekir. Kaşıntı sorunu olan kişilerin kesinlikle yünlü ya da yün içeren giysiler giymemeleri gerekir. Çünkü yün kendi başına kaşıntıya neden olabilen bir etkendir. Dolayısıyla da yün kıyafetlerden uzak durulması gerekir.
Keten, çok nefes aldığı için pamuktan daha iyi yalıtmaz ve bazı insanlar yeni bir keten gömleğin nişastalı, kaşındıran hissinden şikayet ederler. Pamuk çok daha az buruşur ve iyi görünümünü korumak daha kolaydır.
Kumaşlar hakkında yapılan araştırmalar sentetik ve yeni teknoloji ürünü kumaşlardan uzak durulması gerektiğini gözler önüne seriyor. Dolabınızda naylon, polyester, akrilik adına ne varsa terk edip; pamuk, keten, yün, ipek, kaşmir gibi doğal kumaşlar kullanmalısınız.
Keten Kumaş Esner mi? Keten pek esnek bir kumaş değildir. Fazlasıyla dayanıklı ve sağlam bir kumaş olduğu için giydikçe esneme yapabilmesi de mümkün değildir. Fakat bu sebepler ile toz çekmez ya da kendini bırakmaz.
Bu zararlar ise renginin solması ya da çekmesi durumu olabiliyor. Keten gömleğinizi yıkarken çok yüksek ya da çok düşük sıcaklıklarda yıkamadığınız sürece çekme gibi bir olumsuz durumla karşılaşmazsınız.
Hızlı Kuruma: Keten kumaş, suyu hızlı bir şekilde emer ve hızlı bir şekilde kurur.
Keten kumaşlar dayanıklı yapıya sahiptir. Çoğu keten kumaş türü 90 dereceye kadar dayanır. Fakat kumaşın zarar görme ihtimali dikkate alınarak 60 derecenin üzerinde yıkama yapılması risktir. Uygun yıkama programı seçilerek çamaşır makinesi uygun sürede, uygun sıcaklıkta yıkama yapacaktır.
Keten; şık ve havalı görünümü, emici ve serin tutan yapısıyla özellikle bahar ve yaz aylarının en çok tercih edilen kumaşlarından.
KETEN. Keten gömlek ve ceketler yazın terletmediği ve koku yapmadığı için tercih edilebilecek kumaş türlerindendir. Çabuk kırıştığı için, pantolon ve etek yerine gömlek tercih etmek kullanım açısından daha rahattır.
Pamuk, keten, ipek ve yünden yapılmış olan kıyafetlerin çekmesi oldukça normal. Ancak sentetik kumaşlarda ya da polyester gibi doğal olmayan kumaşlarda çekme durumu gözlemlenmez. Bu yüzden de bu tür kumaşları gönül rahatlığı ile yıkayabilirsiniz.
Keten, uzun yıllar kullanılabilir
Bir kumaşın lifleri ne kadar güçlüyse, kumaş yapısı da o kadar sağlam ve dayanıklı olur. Ve keten, dünyanın en güçlü doğal liflerinden biridir. Sağlam liflerinin yanı sıra zamansız bir kumaş oluşu da, keten kıyafetlerinizi uzun yıllar boyunca kullanabilmenizi sağlar.
İri gözeneklere sahip olduğu için vücudun kolay bir şekilde hava almasını sağlayan keten kumaş yaz aylarında oldukça rağbet gören kumaş türlerinden biridir. Doğal bir elyaf olan keten kumaş, tüysüz, pürüzsüz ve dayanıklı bir yapıdadır ve çabuk kirlenmez.
Eğer sizler de keten koltuk sahibi iseniz; fazla bir seçeneğiniz olmadığını bilmelisiniz. Zira keten kumaş, yapısı gereğince oldukça zor temizlenen bir üründür. Bu açıdan da kumaş yüzeyi bastırılmadan, sabunlu bir bez yardımıyla temizlik işlemi yapılmalıdır.
Keten kumaş hava geçirme özelliği sayesinde cildi sıkmaz,, terletmez ve tahriş etmez. Hassas ten yapısına sahip olan kimseler yaz ve kış mevsimlerinde keten ürünleri rahatlıkla kullanabilirler.
Suyun içinde beyaz sabunu iyice köpürtün. Köpük çok olsa da suyu az tutmaya özen göstermelisiniz. Suyu bez yardımı ile koltuklarınızı temizlemek için kullanmaya başlayabilirsiniz. Keten kumaşlar narin bir yapıya sahip olduğu için çok bastırmadan silin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri