Sütlü çikolata % 25 kakao ve % 14 süt tozu içerir. Beyaz çikolata ise ağırlıklı olarak % 20-45 kakao yağı içerir. Bu sebeple kilo verme aşamasında tercih etmemiz gereken çikolata grubu bitter çikolatadır. Bitter çikolata daha az şeker; daha çok kakao içermesi yönüyle sağlıklı bir seçim olmaktadır.
Çikolata tercihi yapacakken özellikle de diyet yaptığınız dönemdeyseniz bitter çikolatayı tercih edin. Bitter çikolata yüksek Magnezyum ve düşük yağ içeriğiyle diyetle daha uyumlu bir yapıya sahip. Yüksek kakao miktarı ise ruh haline daha çok etki etmesini sağlıyor. Beyaz çikolatada kakao yerine kakao yağı kullanılır.
Çikolata da bulunan yağlar da diğer yağlar gibi kalorili olduğundan, tüketiminde aşırıya kaçılırsa kilo aldırabilir. Sağlıklı olan, en az %60-70 kakao içeren çikolataları tüketmektir. Örneğin, %72 kakao içeren bir çikolatanın 100 gramı 24 gram şeker içerir.
Diyabet hastaları bitter çikolata tüketmek isterlerse bazı noktalara dikkat etmeleri gerekir. Bu noktalar kakao oranı çok şeker oranı az bitter çikolataları tercih etmek, günde en fazla 2-3 kare bitter çikolata tüketimi yapmak ve diğer öğünlerde herhangi bir şekilde tatlı tüketimi yapmamak olarak sıralanabilir.
Koyu siyah çikolatayı yani bitter halini tüketmek hem sağlık açısından çok yararlı hem de mucize yağ yakıcı özelliğine sahiptir. Özellikle de karın çevresinde biriken yağları çatır çatır yakacak olan bitter çikolatada kakao miktarı arttıkça kan şekeri dengelenecek ve diyabet riski aza inecektir.
İlgili 19 soru bulundu
Özellikle de akşam ve gece geç saatlerde baklava tüketmek hızlı bir şekilde kilo almanıza yol açabilir. Bir dilim baklavanın içinde bile ortalama olarak 173 kalori olduğu varsayıldığı zaman iki dilim baklava yemek, günlük kalori ihtiyacınızın çok üsten çıkmanız anlamına gelir.
Bulgur, diyet yapan kişilere pirince göre daha fazla önerilmektedir ve miktarı ayarlandığında da tokluk hissi uzun olduğundan kilo vermeye yardımcı olur. Ancak bulgurun pişirilme yöntemleri kilo aldırmada ve vermede oldukça etkilidir.
Kilo vermeye çalışıyorsanız çikolatadan uzak durmanıza gerek yok. Evet, siyah çikolata zayıflamanıza yardımcı olur, kan şekerini dengeler, iştahı kontrol altına alır. Aynı zamanda ruh halinize de iyi gelir.
Türk toplumunun en çok tükettiği çaylardan biri olan siyah çay, tek başına kilo aldırmaz. 1 fincan çay 1 kalori içerdiği için bu oranın kilo almaya etkisi çok yoktur. Gün içinde 10 bardak çay içseniz dahi yine de kilo almanız beklenmez.
Gece yediğimiz çikolata yağ olarak vücutta depolanır. Özellikle bitter çikolatanın içerisindeki kafein kaliteli uyku geçirmeye engel olabilir. İçerdiği diğer uyaranlarla beraber kalp ritmini artırır. Bir parçayla yetinmek zor olduğu için fazla miktarda tüketilebilir bu sebeple özellikle gece çikolatadan uzak durulmalı.
Bu doğrultuda, Eti Karam %70 Kakaolu Bitter Çikolata kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Eti Karam %70 Kakaolu Bitter Çikolata, ortalama 24,35 kaloriye, 2,55 karbonhidrata, 0,58 proteine ve 1,71 yağ değerine sahiptir.
Diyette Bitter Çikolata Ne Kadar Tüketmelidir
Diyet döneminde günde 25 gram kakao oranı yüksek bitter çikolata tüketilmesi önerilmektedir. Bitter çikolatayı her gün tüketmeyiniz, 3 günde bir 25 gram çikolata (yaklaşık 2,5 kara parça) ideal bir seçim olacaktır.
Katman katman gofret ve çikolata kaplı bu hazzı deneyimledikten sonra 1 paket (50 gr) eti karam gurme 268 kcal içerir. Ayrıca 26.1 gr karbonhidrat, 3.15 gr protein, 16.2 gr yağ, 2.55 gr lif içerir.
Sade poğaçanın yanında peynir, zeytin, kıyma ve kaşar gibi iç malzemeler ile zenginleştirilen poğaça, daha yüksek kaloriye sahip olur. İçerdiği yüksek karbonhidrat oranıyla enerji vermesine rağmen düzenli tüketildiğinde kilo almanıza neden olur.
100 gram baklavanın kalorisi 433,95 'dır. Günlük 2.000 kalorilik bir diyet yaptığınızı varsayarsak, düşük kalorili yeşilliklerle birlikte baklavayı tükettiğinizde bir öğününüzün yerine geçebilecek kaloriye sahiptir. Güllüoğlu Ömer Güllü baklavaları hiçbir katkı maddesi içermez. Dolayısıyla ekstra bir kalori almazsınız.
Bilindiği üzere, baklava şerbetli tatlılar grubuna giren oldukça yüksek kalorili bir besindir. Bu sebepten dolayı, diyet yapanlar ya da diyabet hastaları için fazla miktarda tüketilmesi çok da sağlıklı değildir.
AÇ KARNINA SU İÇİN
Güne bir veya iki bardak su ile başlamak, metabolizmanızı hızlandırmanın kolay bir yoludur ve enerji tüketimini en az bir saat artırır. Aç karnına su içip ardından fiziksel aktivite yaparsanız, vücudunuzun kalorileri daha verimli yakmasına yardımcı olursunuz.
Tarçın kürünü hazırlamak için 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz buzu karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketin. Bu kürü düzenli olarak tükettiğinizde gece boyunca metabolizmanız canlı kalıp vücut yağ yakacak ve ayrıca sabahları uykudan tok olarak kalkacaksınız.
Çok su içmek kilo aldırmamaktadır. Su içerisinde hiçbir kalori bulunmamaktadır. Bu nedenle çok su tüketimi kişilere avantaj sağlamaktadır.
Bitkisel protein kaynakları nohut, fasulye, mercimek, börülce gibi kurubaklagiller tokluk sağlamada güçlü birer diyet silahlarıdır. Posa ve proteinden zengin kaynaklardır. Aynı zamanda dirençli nişasta içerikleri sayesinde diğer karbonhidratlara kıyasla şekerin daha yavaş dolaşıma katılmasına yardımcı olurlar.
* Gece uzunsa bol yeşillik ve çiğ sebzeler iyi bir alternatif: Su oranı yüksek ve kalorisi düşük kereviz sapı, marul, salatalık ve havuç dilimleri kurtarıcınız olabilir. * Bitki çayları özellikle sıcak veya ılık içtiğinizde midenizde daha uzun süre kalarak tokluk hissinin artmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri