Evet, açılır. Insanın deri sethinin sahesi 2m²-dır. Yani bu hem zayif hem de kilolu insan için gecerlidir. Insan zayif oldukda deri yığılıyor ve bu nedenle ten rengi koyu oluyor.
Kilo alıp vermek psikolojini etkilediği kadar cildine de olumsuz etkiler yansıtabilir. Stresli ve sinirli olduğumuz dönemlerde vücut kaslarımız daha fazla kasılır. Bu kasılmalar arttıkça yüzümüzde çizgilenmeler oluşmaya başlar. Yüzümüzde ilk derin kırışıklığı alın ortasında, iki kaş arasında görmek mümkün.
Aldığımız her kilo yağ oranımızın da artması anlamına gelir ve yağ oranı arttıkça su oranı bundan etkilenir. Daha çok ödem şikâyeti olur. Alınan her kilo basıncı artırır ve tansiyon yükselmeye başlar. Yüksek tansiyondan göz, böbrek, beyin ve tabii ki kalp olumsuz etkilenir.
Deri esnek bir organdır ve kilo değişimleri nedeni ile esneyebilir ve bir kısmını da kilo verme sonrasında toparlayabilir. Ancak bu durum ne yazık ki çok aşırı kilo farkında karın, basen, kol altı, göğüs, yüz bölgesinde sarkmalara neden olabilir.
Kilo Verince Yüz İncelir mi? Kilo verme süreci, genellikle vücudun farklı bölgelerinde eşit olarak gerçekleşmez. Kilo aldığımızda, vücut ilk olarak yağ depolamak için yüz bölgesini tercih eder. Bu nedenle, kilo verdiğimizde de genellikle yüz bölgesindeki yağların azaldığını gözlemleyebiliriz.
İlgili 37 soru bulundu
Burun Kendiliğinden Küçülür Mü? Kilo verirken vücudumuzdaki yağlı bölgelerde değişiklik görülebilir fakat burunda böyle bir farklılık oluşmaz.
Ortalama kilonun üzerinde olmak, bel çevresinin genişlemiş olması, hareketsizlik, kalp-damar sistemi ve şeker metabolizmasının yanısıra gözümüzü de etkiliyor.
Özellikle göbek bölgesindeki yağ hücreleri, vücudun her yerinde dokuları tahriş eden kimyasallar salgılayabilir. Bu durum, artrit, kalp hastalığı, kalp krizi ve felç gibi sağlık sorunlarıyla bağlantılıdır. %10 kilo vererek bu maddelerin miktarını azaltabilir ve ciddi bir hastalığa yakalanma riskinizi azaltabilirsiniz.
Özellikle 45 kiloya yakın ve üstende kilo kaybetmiş kişilerde yüz sarkması ortaya çıkabiliyor. Hasta o kadar kilo verince göbek bölgesi, sırt, popo, meme, kollar ve üst bacakta sarkmalar oluşuyor.
Hem kadınlarda hem de erkeklerde yanaklarda yağ yastıkları bulunur. Kimi zaman genetik özelliklerle kimi zaman da kilo alımına bağlı olarak bu yağ miktarı istenilenden daha fazla olabilir. Bu durum da yüzün daha toplu yuvarlak gözükmesine neden olur.
Meme dokusu, yağ hücreleri, kanallar ve lobüllerden (süt bezleri) oluştuğu için en yaygın meme büyümesi nedeni aşırı kilo almadır. Kilo alıp verilse bile büyümesi kalıcılaşabilir.
Kilo vermek, insülin direncini azaltmakta ve azalan direnç neticesinde kandaki insülin seviyeleri azalmaktadır. Bu da androjen seviyelerini düşürerek tüylenmeyi azaltabilmektedir.
Sadece yüz bölgesinden kilo almak mümkündür. Kişiler yapacağı bazı egzersizlerle yüz bölgesinden kilo alabilir. Yüz bölgesinden kilo alma yöntemlerinden biri de, balon şişirmektir. Balon şişirirken yanakların şişirilmesi, yüz bölgesinden kilo alınmasına yardımcı olacaktır.
Yüz bölgesine etki eden bazı egzersizler, kolay kilo alımına yardımcı oluyor. Özellikle en çok kullanılan yöntemlerden biri de, balon şişirmedir. Kişiler nefesiyle balonları şişirerek, yüz bölgesinden kolayca kilo alabilir.
Kişinin özelliklerine, cilt yapısına göre değişse de genellikle obezite cerrahisi ile 20 kilo verme sonrasında vücutta sarkmalar meydana gelmeye başlar. 40 kilo ve üzerinde kilo kaybeden kişilerde de yüz sarkması kaçınılmaz olabilir.
Gün içerisinde tüketilen yemekler ve içeceklerle kilomuzda artışlar meydana gelebilmektedir. Tartılmak için en doğru zaman sabahları yemek yemeden önce ve tuvalete çıktıktan sonraki zamandır.
Fazla zayıf birisi için kilo almak zordur, çünkü yağ kütlesi çok az olup kas oranı fazla olan birey yediği her şeyi yakar. Çünkü vücutta yağ oranı ne kadar yüksekse metabolizma o kadar yavaş çalışır ve fazla yağların depo edilmesine neden olur. Ve evet, kilo almak kilo vermekten çok daha zordur!
VKİ, kişinin boyuna göre uygun ağırlıkta olup olmadığını belirler. VKİ hesaplama formülü şöyledir: VKİ = kilo / boy x boy (kg/m²). VKİ'nin 18.5-24.9 aralığında olması, ideal kiloya sahip olunduğunu gösterir. Aşağıdaki formu doldurarak ideal kilo durumunuzu görebilirsiniz.
Vücut ağırlığınız değişmese bile vücut kompozisyonunuz değişmiş olabilir. Nasıl mı? Özetle, yağ oranınız azalmış ve kas oranınız artmış olabilir. Toplam vücut ağırlığınız aynı kalmış olsa da aslında verimli bir sonuç almış olabilirsiniz.
Yemeklerden sonra, alınan glikoz sindirim için gerekli enerjiyi sağlar. Yağlar da trigliserit olarak depolanır. Açlık sırasında vücudun ihtiyacı olan enerjiyi karşılayacak glikoz olmadığından, enerji yedek kaynaktan, yani trigliseritlerden sağlanır. Kısacası vücutta yağ yakımı başlar.
Geç saatlerde yiyecek tüketmeyerek sindirim sisteminin dinlendirilmesi gerekiyor. Uykuda bedeniniz kendini onarırken ayrıca besinleri sindirmek ve işlemekle meşgul olmamalıdır. Yani bağırsaklar ne kadar boşsa ve sindirecek bir gıda taşımıyorsa işte ancak o zaman uykuda yağ yakımı optimal olacaktır.
Ameliyat sonrası kilo alınırsa yağ transferiyle büyütülen popo da büyür mü? Evet nakledilen yağlar canlı kaldığı müddetçe (%50-80) alınan kilolarla popolardaki yağlarda da büyüme olabilir ancak bu kilo alınımının popolara verdiği etkinin belirgin olması için hastanın çok kilo alması gerekir.
Kilo alıp vermeyle birlikte bacaklarda kalınlaşma yaşanır ve bu durum kişinin estetik görünümünü olumsuz etkiler. Ancak bacak bölgesine uygulanan estetik işlemlerle bu görünüm düzeltilebilir ve kişi daha estetik görünen bacaklara sahip olabilir.
Kilo kaybettiğinizde yağ hücreleriniz küçülürken, aynı yüzey alanını korursunuz. Kaybettiğiniz yağlardan doğan boşluğa adapte olamayan cilt gevşer, sarkar. Kişi daha ince ve sağlıklı bedene sahip olmasına rağmen yüzü yorgun gözükür, gözlerde içeri çökmeler, kaş düşmeleri, ağız kenarı düşmeleri olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri