GÜNLÜK ORTALAMA SU İHTİYACINIZI NASIL HESAPLARSINIZ? Kilonuzu,0.03 ile çarparak bulabilirsiniz. (Örn:59 kilosunuz x0,03=1,77 lt su içmeniz yeterli olacaktır. Unutmayın;herkes 2,5-3 lt su içmek zorunda değildir.
Sağlıklı bir yetişkinin kilo başına her gün yaklaşık 35 ml su içmesi gerekir. En azından bilimsel kuruluşların genel kılavuz ilkelerine göre. 50 kilogram ağırlığındaki bir kişinin 1,7 litre, 60 kilogram olan kişinin 2,1 litre, 70 kilogram olan kişinin 2,4 litre ve 80 kilogram olan kişinin 2,8 litre içmesi gerekir.
Çünkü kişinin vücut kitlesine bağlı olarak su ihtiyacı değişir. Kilo yani hacim arttıkça vücudun suya olan ihtiyacı artar. Mesela 60 kiloluk biri günde 2 litreye kadar, 100 kiloluk biri 3-4 litreye kadar su içebilir ve içmeli de.
Düzenli su içmenin faydaları nelerdir? Günde en az 2 veya 3 Lt su içmek gerçekten kilo vermemize yardımcı olur mu? Evet Su içmek, vücut için susuzluğunuzu gidermekten daha fazlasını yapar – hatta birkaç kilo vermenize bile yardımcı olur.
Sağlıklı bir yetişkin, kilosunu baz alarak, her bir kilo başına 35 ml su içmelidir, kişiler su miktarını böylelikle daha kolay hesaplayabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Su için ölümcül doz, kilogram başına 90 gram civarındadır. Yani 88 kilogramlık bir insan için 8 litre su içmek %50 ihtimalle ölümcül olacaktır. Bu miktar arttıkça, ölüm ihtimali de artmaktadır.
Yemek yedikten sonra, 2 saat boyunca çok fazla su içmekten kaçınmak en iyisidir, çünkü su sindirim asitlerini sulandırır ve midede bir yiyecek ve su havuzu oluşturur. Suyun kan yoğunlaşmasını engellemesi ve sindirime yardımcı olması için, esas olarak yemeklerden önce içilmesi gerekir.
Glikojen depolarının boşalması ile vücut açlık sırasında ilk olarak depolanmış yağlarınızı parçalar. Bu da kalıplaşmış yağların azalmasına neden olur, gece açlığında bu durumu sağlamış olup bölgesel yağlarımızdan daha hızlı kurtulabiliriz.
Su içmek kilo aldırmaz, aksine faydalıdır ve yeterli miktarda düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Suyun faydalarını sıralayacak olursak; İştah kontrolü sağlayarak kilo alımını engeller, kilo vermeye yardımcıdır. Vücut fonksiyonlarının düzenli bir şekilde, sekteye uğramadan çalışmasını sağlar.
Vücudunuzun sindiriminde ve boşaltımında etkin rol oynayan su tüketimi, kilo vermeniz sırasında size büyük destek sağlar. Ancak uzmanlar tarafından, sadece su tüketerek kilo verme işleminin mümkün olmadığı belirtilir.
Ter kayıpları sıvı alımıyla telafi edilmezse, vücut ısısının düzenlenmesi sağlanamıyor, ayrıca kaslara giden kan basıncı azalıp, kas krampları ve kas kasılmaları gözlemlenebiliyor. Bağırsağın düzgün çalışması için suya ihtiyacı var. Az su tüketimi olursa, sindirim sorunları ve kabızlık bir sorun haline gelebilir.
Su eksikliğinin ciddi boyutlara ulaşması kişinin komaya girmesine kadar gidebilir. Su az tüketildiğinde; deri elastikiyetinde azalma, baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, kan basıncı düşüklüğü gibi şikayetler görülebilir. Bu bulgulara rağmen gerekli su alınmazsa ölümcül sonuçlar ortaya çıkabilir.
Ilık su, aynı zamanda vücuttaki yağların parçalanmasını sağlar, Kanı sulandırır ve dolaşım sırasında pıhtılaşmasını önler, Stres, gerginlik ve depresyonun hafiflemesine yardımcı olur, Vücut direnci ve bağışıklığının güçlenmesini sağlar.
Yemekten önce su içmek ile ilgili bir çalışmada her öğünden 30 dakika önce 500 ml su içmenin iştah azaltmaya ve kilo vermeye yardımcı olduğu görülmüştür. Bu nedenle mutfağa atıştırmak için her uğranıldığında su içmek kilo vermeye önemli bir katkı sağlar.
Çok su içmek kilo aldırmanın yanı sıra kilo verdirmektedir. Vücuttaki yağların atılmasına yardımcı olur. Çok Su içmek her açıdan faydalıdır. Özellikle vücuttaki ödemin atılması ve yağların parçalanması için en önemli içecek sudur.
Böbrekler yaklaşık her 60dk vücudumuzdaki tüm kanı tek tur filtreler, eklersek yaklaşık 1 saat 20 dakika sonra bir bardak su atılmaya hazır idrar haline gelir.
Ekmeği hayatınızdan çıkarmayın
Öğünlerde ekmek yememek de kilo vermeyi olumsuz yönde etkiler. Eğer kişi ana öğününde esmer ekmek tüketmiyorsa, kan şekeri dengelenemeyecek; dolayısıyla 1 saat sonra çok acıkacak ve eline ne geçerse farkında olmadan tüketip fazla kalori almış olacaktır.
Cildin ihtiyacı olan su bu konuda birçok önemli fayda sağlıyor. - Su yüz bölgesindeki ödemin atılmasına yardımcı olur. - Deri altındaki hücreleri yeniler ve yüzün karışmasını engeller. - Yaşlanmayı geciktirir ve doğal bir güzellik sağlar.
Peki, sabah aç karnına su içmek kilo verdirir mi? Sadece sabahları kahvaltıdan önce değil, tüm öğünlerinizden önce su içmek yemekten alacağınız kalori miktarını düşürmenize yardımcı olabilir. Bunun nedeni ise içtiğiniz suyun, midenizi bir miktar dolu hissetmenizi sağlamasıdır.
Sonuçları değerlendiren uzmanlar, katı diyet programlarını takip etmek yerine günde 7.5-8 saat arasında uyku uyumanın, formda kalmak için yeterli olduğu görüşünde. Uzmanlara göre, sağlıklı bir uyku için en geç 22.10'da yatağa girmek gerekiyor. Bu süre vücudun yenilenmesi açısından en ideal zaman.
Yapılan hesaplamaya göre kilo verme esnasında yağın % 84'ü karbondioksite dönüşerek akciğerler aracılığıyla, geri kalan % 16'sı da suya dönüşerek idrar, dışkı, ter, nefes, gözyaşı veya diğer beden sıvılarıyla vücuttan atılıyor.
Uyumadan önce fazla su içerseniz bu durum, uyku sırasında azalan idrar çıkışının artmasına neden olabilir. Yani idrar ihtiyacı nedeniyle uykunuz bölünebilir, uyku kaliteniz düşebilir6, 7. Bu nedenle gece uyumadan önce fazla su içmemeye dikkat etmelisiniz.
Karatay yeterli miktarda saf su değil tuzlu su tüketilmesi gerektiğini söyledi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin konferans salonunda düzenlenen "Gerçek Tıbbın 10 Şifresi" söyleşisine İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'da konuk olarak katıldı.
Sabah Su İçmek Zararlı mı? Hayır, sabah aç karnına su içmek zararları olan bir seçim değildir. Aksine, bilimsel olarak kanıtlanmamış olmakla birlikte sabah uyanınca su içmenin birçok faydası olduğu kabul edilir. Yine de suyun nasıl ve ne şekilde tüketildiğinin önemli olduğu unutulmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri