Naturigin Organik İçerikli Saç Boyaları içerdiği doğal yağlar ile saçlarınızın daha yumuşak ve sağlıklı olmasını sağlamaktadır. İçeriğinde Paraben ve Amonyak gibi zararlı kimyasallar bulundurmayan Naturigin Organik İçerikli Saç Boyaları Avrupa pazarında en iyi doğal güzellik ürünü seçilmiştir.
En iyi organik saç boyası markaları tavsiyelerine gelecek olursak; Tints Of Nature, Color Soin, Herbatint, Phyto, Naturigin, Logona, BioMagic ve Naturtint; besleyici, onarıcı, beyaz karşıtı, nemlendirici, güçlendirici ve uzun süre kalıcılık sağlayan en iyi organik saç boyası markaları olarak biliniyor.
Doğal Bitkisel Saç Boyası
Sağlığınıza hiçbir zararı bulunmaz. Kırılma, yıpranma ve dökülme gibi problemlere sebebiyet vermez. Nemlendirici özelliği ile krem işlevini yerine getirir. Yaban mersini kızılı, patlıcan moru, bakır ve benzeri sıra dışı renk tonlarını sizlere sunar.
Doğal ve Bitkisel Saç Boyası Nedir? Doğal ve bitkisel saç boyası, kimyasal içermeyen ve doğal bileşenlerden oluşan bir saç bakım ürünüdür. Yaygın saç boylarında bulunan agresif kimyasalların yerine bitkisel özler, bitki tozları ve doğal boyar maddelerden oluşurlar.
İlgili 25 soru bulundu
Birçok organik saç boyası çeşidi bulunmaktadır. Bunlar vegan, hayvanlar üzerinde test edilmeyen ve doğa dostu gibi çeşitlere sahip organik saç boyalarıdır. Ürünün içeriğinde birçok bitki özü bulunur. Bu bitki özleri saça bakım yapar.
Organik Saç Boyası İçeriği
Klasik boyalara göre gerçek organik saç boyası ürünlerinde daha az kimyasal bulunur. Organik saç boyaları özellikle amonyak içermeme özelliğiyle bilinir. Amonyak, geleneksel saç boyası formüllerinin saç kütikülüne nüfuz etmek ve rengi sabitlemek için kullandıkları bileşendir.
Bitkisel saç boyası nedir? İçerisinde organik içerikler bulunan saç boyalarına bitkisel saç boyaları adı veriliyor. Bu tip saç boyalarında genellikle buğday özü, avokado yağı, keten tohumu yağı, zeytin yağı ve karite yağı gibi besleyici yağlar bulunuyor.
Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Organik saç boyaları; içeriği tamamen organik ham maddelerden oluşan, renk pigmentlerini bitkisel özlerden alan boyalardır. Organik saç boyaları, hayvanlar üzerinde test edilmez ve hayvansal ham madde içermez. Kimyasal saç boyaları ile aralarında çok belirgin farklar vardır.
Amonyak, saçın dış tabakasını açarak boya maddelerinin saça nüfuz etmesini sağlar. Amonyaksız boyalar ise amonyağın agresif etkilerini azaltarak daha nazik bir şekilde saça renk verir. Bu tür boyalar genellikle daha az kokulu ve saç derisine daha az tahriş edici olabilir.
Neva Kozmetik: Yüzde Yüz Yerli Bir Başarı Öyküsü
1991'de Teoman Okay liderliğinde kaliteye verilen önemle yola çıkan Neva Kozmetik, gururla Türkiye'nin ilk yerli saç boyası üreticisi unvanını taşımaktadır.
Türkiye'nin 1 numaralı saç boyası* Palette, her kadının hayallerine uygun doğru saç boyasını sunmaktadır.
Koyu renkler kullanmayın
Düz boya ve açık tonlara sahip boyaların metali az içermesinden dolayı saça fazla zarar vermez. Kızıl ve siyah tonlarındaki saç boyaları ise fazla metal içermesinden dolayı saç ve saç derisinin çabuk dökülmesine neden olur" şeklinde konuştu.
İşlem aslında oldukça basittir. Renk formülü yağlarla karıştırılarak saça uygulanır. Pigmentler daha sonra yağlardan saç lifindeki neme doğru çekilir ve kortekse nüfuz ederek renklerini saçın tam ortasına bırakır. Böylece amonyağa gerek kalmadan saç istenilen renge kavuşur.
Avrupa Alerjik Araştırmalar Kurumu ECARF onaylı, dünyada ilk alerji karşıtı saç boyası olan Innosense'in en önemli özelliği, içeriğindeki PPD ve PTD maddeleri yerine geliştirilen ME+ molekülü sayesinde oluşabilecek alerjik reaksiyonların en aza indirmesi.
Bitkisel Boyalar: Bitkisel kaynaklardan elde edilen organik boyalardır. Örneğin, soğan kabuğu, kahve çekirdekleri, kurkuma gibi bitkilerin pigmentleri kullanılarak üretilir. Farklı bitkilerden farklı renk tonları elde edilebilir.
Yarım fincan sıcak suya bir tutam safranı atıp yarım saat kadar bekletin ve süzün. Daha sonra bir kaba kınayı, zerdeçalı, safranı ve zeytinyağını koyup üstüne bir miktar ılık su ilave edip güzelce karıştırın. Karışımı tüm saçınıza dipten uca uygulayın ortalama 4 saat kadar bekletin.
Organik saç boyasında amonyak barınmaz ve özünde doğal pigmentler tercih edilir. Organik saç boyalarının esas formüllerinde soya proteini, buğday özü, keten tohumu yağı, üzüm, şeftali, kayısı, limon, mandalina gibi bitkisel özler bulunur.
Bitkisel saç boyası etkisi, saçlarınızın daha sağlıklı ve parlak görünmesine yardımcı olur. Saça zarar vermeyen doğal içeriklerle bezenmiş, çevre dostu boyalar olarak üretilir. Kimyasal içerikli boyalar, saç sağlığınıza zarar verir.
Çeşitli parçalarıyla farklı yaştaki insanlar için fazlasıyla seçenek geliştirir. Bünyesinde sizler için her an kalıcılık ve sağlıklı kullanım deneyimi sunan parçaları içerir. Doğal bir ham madde içeriğine sahip olan bir ürün kullanmak için Inoa bitkisel saç boyasını tercih edebilirsiniz.
Profesyonel görüşlere göre, organik saç boyası saça daha az zarar veriyor. Organik olarak onaylanmış saç boyaları, dünyadaki en yumuşak bileşimdir. % 100 kapama özelliğine sahip organik saç boyaları, uzun süre kalıcı renk ve parlaklığa sahip, işlevsel ürünlerdir.
Boya sonrasında alerjik bulgular hissedildiğinde, ilk iş olarak boyanın hemen saçtan uzaklaştırılması gerekir. Bunun için saçlar bol suyla yıkanmalıdır. Saç alerjisi durumunda; sulantıyı azaltacak kompresler, kaşıntı kesici özelliği olan antihistaminik tabletler ve kortizon içeren kremler kullanılmaktadır.
Doğal görünümlü ve ışıltılı vurgular sağlamak için beş renk veren bitkilerden Fransa'da seçilen ve üretilen bitkisel pigmentlerle zenginleştirilmiştir. Her renk tonu için minimum 7 pigment ile PHYTO COLOR doğal görünümlü ve parlak vurgularla nüanslı yoğun bir renk sonucu sağlamak için elyafı doğal olarak renklendirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri