Geri çağırmaların ana nedeni salmonella salgını bağlantısıyla ilgili olduğu açıklanırken son kullanma tarihi 11 Temmuz ve 7 Ekim 2022 tarihi arasında olan iki parti malın geri çağırıldığı belirtildi.
Toplatma kararıyla ilgili olarak 21 Nisan'da bakanlıktan yapılan açıklamada, Belçika'da üretilen Kinder markalı bazı ürünlerde tespit edilen salmonella bakterisine ilişkin sürecin takip edildiği belirtildi.
Tarım Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin bildirdiği Kinder markalı ürünlerle ilgili toplatma kararı aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, salmonella bakterisine rastlanması nedeniyle Avrupa'da bazı ülkelerde Kinder marka ürünlerin toplatılmasının ardından, Türkiye'de harekete geçildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin bildirdiği Kinder markalı Schoko Bons ürününün iki partisi için toplatma kararı aldı. Toplatılacak ürünlerin son tüketim tarihleri 08.07.2022 ve 15.07.2022 olarak açıklandı. Kinder markalı ürünler şu şekildedir: Kinder Süt Dilimi.
Tam yağlı süt tozu, buğday unu, yumurta, bal (%5), yağsız süt tozu, yağı azaltılmış kakao tozu, buğday kepeği, kabartıcılar (disodyum difosfat, amonyum karbonat, sodyum hidrojen karbonat), emülgatör (mono ve digliserid yağ asitleri), tuz, aroma vericiler.
İlgili 28 soru bulundu
Ürünlerimizde domuz yağı ve katkıları yoktur. Koruyucu ve renklendirici içermez.
KİNDER NEDEN YASAKLANDI? Kinder markalı ürünlerde görülen salmonella bakterisi vakalarının birçok ülkede artması nedeniyle Türkiye'de alınan tedbirler de artırılmıştı. Bu nedenden ötürü Tarım ve Orman Bakanlığı'nın salmonella analizi sıklığını yüzde 100'e çıkarmıştı.
Kinder ürünlerinin üreticisi Ferrero'nun Belçika'daki fabrikasında Aralık 2021 ve Ocak 2022 aylarında yapılan rutin kontroller sırasında buttermilk (Tür: "yayık altı") tanklarında Salmonella typhimurium tespit edilmiştir.
Kinder Chocolate, İtalyan çok uluslu şirketi Ferrero tarafından üretilen bir şekerleme ürün markasıdır. Michele Ferrero tarafından yaratılan Kinder, ilk olarak 1967'de Almanya'nın Frankfurt kentinde, Akdeniz'deki ülkelerde satılmadan önce geliştirildi ve üretildi.
Türkiye'de de Schoko Bons ürünlerinin toplatılması kararlaştırıldı. 8-15 Temmuz 2022 son kullanma tarihli ürünlerin toplatılmasına dair karar çıktı. Belçika'da üretilen Kinder markalı ürünlerde salmonella bakterisi tespit edilmişti.
Ferrero Türkiye Çikolata'nın açıklamasında "Bakanlık tarafından da belirtildiği üzere, piyasada bulunan Kinder ürünleri ile ilgili gerekli tüm resmi kontroller yapılmış olup, ürünlerimizin güvenli olduğu teyit edilmiştir." denildi.
İngiltere'de Ferrero çikolatalarında salmonella bakterisinin tespit edilmesinin ardından, market raflarından kaldırılan ürünlerin satışındaki 'yasak' devam ediyor. Market yetkilileri satıştan kaldırılan ürünler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
İlgili yazıya göre yüzde 100 Salmonella analizi yapılacak Kinder markalı ürünler arasında Kinder Sürpriz Yumurta, Kinder Mini Eggs, Kinder Schokobons, Uovo Maxi, Kinder Mix, Kinder Circus, Kinder Happy Moments, Mix Cross Cat Kinder ve Mixed Patisserie PRA ürünleri yer alıyor.
Ne o gün ne de beş gün öncesinden üretilen tek bir ürün depolarımızdan çıkmadı" dedi.. KİNDER'DEKİ BAKTERİ HANGİ ÜLKELERDE GÖRÜLDÜ? Şu ana kadar İngiltere'de 63, Fransa'da 20, İrlanda'da 10, Almanya'da 4, İsveç'te 4, Hollanda'da 2, Norveç ve Lüksemburg'da 1'er ve Belçika'da 26 olası enfeksiyon tespit edildi..
Avrupa'daki pek çok ülkeye yayılarak 100'den fazla çocuğa bulaşan salmonella virüsünün kaynağı belli oldu. Çikolata üreticisi Ferrero'nun Kinder Sürpriz ve diğer ürünlerinde ortaya çıkan Salmonella bakterisi nedeniyle 12 farklı ülkeden en az 324 kişiye Salmonella bakterisi bulaştığı belirlendi.
KİNDER YASAKLANDI MI? Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder markalı Schoko Bons ürününün iki partisi için toplatma kararı verdi. Toplatılacak ürünlerin son tüketim tarihleri 08.07.2022 ve 15.07.2022 olarak açıklandı.
Bahse konu olan ürünlerin Ferrero Çikolata Türkiye tarafından ithalatı ve satışı yapılmamaktadır. Türkiye'de ithal edip satışa sunduğumuz ürünlerimizin Bakanlık tarafından yapılan analizlerle tüketim için güvenli oldukları teyit edilmiştir.”
Ferrero S.p.A. Şirketin markaları arasında Kinder, Ferrero Rocher, Nutella bulunmaktadır. Fındık ihtiyacının %90'ını Türkiye'den karşılayan şirket 19. fabrikasını Türkiye'de Manisa şehrinde kurmuştur.
Türkiye tarafından ithal edilen ürünlerin bahsi geçen durumdan etkilenmediği belirtilerek "Ferrero Çikolata Türkiye tarafından ithal edilip Türkiye'de satışa sunulan Kinder Surprise tekli ve Kinder Surprise 3'lü paket ürünleri Almanya fabrikamızda üretilmektedir, Kinder Surprise Maxi ürünlerimiz ise Belçika ...
Kinder markalı ürünler merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder markalı bir ürün için toplatma kararı aldı. Toplatılacak ürünlerin son tüketim tarihleri 08.07.2022 ve 15.07.2022 olarak açıklandı. Avrupa Birliği'nin bildirdiği Kinder markalı ürünler Türkiye'de yasaklandı.
Belçika'da üretilen Kinder markalı ürünlerde salmonella bakterisi tespit edilmişti. Türkiye de Kinder markalı ürünlere salmonella denetimi yapmaya başlamıştı ve salmonella tespiti yapılmamıştı. Avrupa Birliği tarafından yapılan bildirim kapsamında Türkiye'de ürünlerin toplatılmasıyla ilgili önemli karara imza atıldı.
Mars, birçok Avrupa ülkesinde milyonlarca Mars, Snickers, Milky Way Mini, Milky Way Miniatures ve Celebrations paketini, içlerinden plastik parçaları çıkması üzerine toplatma kararı aldı.
Nutella, İtalyan Ferrero'nun, Kinder, 1967 yılında Ferrero'ya geçse de “ilk harflerin siyah olmasına sebep” dönemde Alman markasıdır. Biz, tam da bu noktada bir kere daha paranın, milliyeti, dini, imanı, kokusu olmadığı hususuna vurgu yaparak devam edelim.
Üründe bu yoğun şekere karşılık sadece 0,3 gr. Lif bulunduğunu belirtelim. Bu düşük lif oranı alınan şekerin hızla kana karışmasına sebep olacak ve hızlı bir acıkma sürecini tetikleyecektir. Bu da yüksek miktarda tüketimde karaciğerde yağlanma, obezite ve diyabet gibi hastalıkların temelini oluşturan etkenlerdendir.
Merhaba, Nutella'da domuz yağı ve katkıları bulunmamaktadır, bu bilgi ürünümüz etiketi üzerinde de yer almaktadır. Türk gıda kodeksine göre kakaolu mamüllerde kullanılabilecek yağlar yalnızca bitkisel kökenli yağlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri