İkinci sürücü aracı bırakabilir mi? Evet, araç kiralama sözleşmesinde “ismi, sürücü/ek sürücü” olarak geçen müşterilerimiz, aracı kiralama sonrası teslim edebilir. Mil puan ile araç kiralanabiliyor mu?
Kiralık aracı kendiniz teslim alıp, yine kendiniz teslim etmelisiniz. Eğer kiraladığınız aracı başkasının teslim etmesi gerekiyorsa bu durumda aracı kiralarken bu kişinin de ehliyetiyle birlikte sizinle aracı teslim almaya gelmesi ve ek sürücü olarak kiralık araç sözleşmesine imza atma zorunluluğu bulunur.
Kiralık araç, aracı kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilir fakat rezervasyon aşamasında Zizycar üzerinden belirttiğiniz ek sürücü haricinde başkası kullanamaz. Araç teslimi aşamasında ek sürücünün bilgilerini yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.
Söz konusu alana ismi yazılan kişiler haricinde aracın kiralama süreci boyunca başka kişiler tarafından kullanılmaması gerekiyor. Eğer kullanılırsa ve herhangi bir kaza durumu olursa araç üzerindeki tüm sigortalar geçersiz oluyor ve masrafı ödemek de aracı kiralayan kişiye düşüyor.
Ek sürücü; aracı kiralayan kişi dışında aracı kullanacak biri veya birileri var ise satın alınmak zorundadır. Bir araç için en fazla 5 adet ek sürücü tanımlanabilir. Araç gruplarında belirlenmiş olan yaş ve ehliyet yılı koşulları dâhilinde kiralama yapılabilmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Kiraladığınız aracı yalnızca sözleşme ve teslimat formunda belirtilen kişi/kişiler kullanabilir. Aracın, kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilmesi ilave sürücü/sürücülere ait sürücü belgesi bilgilerinin kira sözleşmesinin üzerinde gösterilmesi ve ek sürücü bedeli ödenmesi ile mümkündür.
Başkası adına araç kiralayabilirsiniz ancak aracı, kiralama sözleşmesinde ve teslimat belgesinde ismi geçen sürücü veya sürücüler kullanabilir. Bu nedenle aracı teslim alırken aracı kullanacak kişinin sözleşmeyi imzalaması gerekir.
Kontrolde aracın kiralama şirketine ait olduğu anlaşılınca, trafik polislerince motorlu aracın sürücü belgesi olmayan kişi tarafından sürülmesine izin vermekten araç tescil plakasına istinaden trafik para cezası düzenlerler.
Stajyer ehliyet ile araba kiralanabilir mi? Üzülerek cevaplıyoruz ki maalesef stajyer ehliyet sahibi kişi araç kiralayamaz. Kiralama rehberi sayfamızdan da detaylıca yazıp belirttiğimiz gibi oto kiralama için öncelikle 2 yıl ehliyet şartı koyulmaktadır. Bunun yanında 25 yaş altı kişiler de araç kiralayamaz.
Kiralama sözleşmesinde belirtilmeyen bir kişi kiralık aracı kullanırsa ne olur? Bu durumda, tüm rent a car sigortaları geçersiz hale gelir. Herhangi bir kaza durumunda tüm masraflar sözleşmeyi imzalayan kişiler tarafından ödenmek durumunda kalır.
Kiralama yaparken ek sürücü yazdırırsanız arabayı kullanabilir. Ayrıca kaza, hasar gibi durumlarda ek sürücü listesinde geçmiyor ise farklı yaptırımları da olmaktadır. Kiraladığınız aracı yalnızca sözleşme ve teslimat formunda yazılan kişi veya kişiler kullanabilir.
Evet, araçlarımızda sigara içilmesi yasak.
Kiralık araçla şehir dışına çıkmak yasak mı? Hangi ilden olursa olsun araç kiralama hizmetlerinden bilgi vermeniz halinde il dışına çıkabilirsiniz.
OGS veren bankalar arasında Ziraat, Vakıf, Garanti ve İş Bankası bulunmaktadır. Tüm rent a car araçlarımızda HGS veya OGS yer almaktadır. Ücretli yollardan/köprülerden/tünellerden rahatça geçiş yapabilirsiniz.
Kiralık araç trafik cezası makbuzu emniyet tarafından araç kiralama firmasına tebliğ edilir. Bu tebliğde kesilen cezanın ve saati de yer almaktadır. Araç kiralama firması bu bilgiler ışığında araçları o tarih ve saatte kim tarafından kiralandığını tespit eder.
Araç gruplarında belirlenmiş olan yaş ve ehliyet yılı koşulları dahilinde kiralama yapılabilmektedir. Bu koşulların sağlanamaması durumunda ''Genç Sürücü ''hizmet paketi satın alarak bu paket içeriğindeki limitler dahilinde kiralama yapabilirsiniz.Ek sürücü bedeli günlük 10 TL, Genç Sürücü bedeli günlük 15 TL' dir.
Araba kiralamak için ehliyetiniz en az 2 yıllık olmalı. Ancak genel anlamda 2 yıllık ehliyet şartı aransa da bazı araç kiralama firmaları 1 yıllık ehliyete sahip olan sürücülere araç kiralama imkanı sunuyor. 1 ya da 2 yıllık ehliyete sahip olma şartı genelde ekonomik ve orta sınıf araçlar için geçerli oluyor.
Bununla birlikte 25 yaşını doldurmamış ise o zamanda araç kiralayamıyorsunuz. Kısacası stajyer ehliyet durumundan muaf olmanız gerekiyor. Bu konu tüm araç kiralama firmalarında olduğu gibi bizde de aynı geçerliliktedir.
Dolayısıyla tek başına araç kullanabilir ve şehir dışına çıkabilir olsalar da 2 yıllık süreci başarıyla tamamlayabilmek için çok dikkatli olmaları gerekmektedir.
Araç kiralama süresince yapılan trafik ihlali sorgulamasını e-devletten gerçekleştirebilirsiniz. E-devlet üzerinde cezanızın tüm detaylarını görüntüleyerek ödeme yapabilirsiniz.
13.10.1983 günlü, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun itiraz konusu kuralı da içeren 36. maddesi şöyledir: “Madde 36- Motorlu araçların, sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayollarında sürülmesi ve sürülmesine izin verilmesi yasaktır.
Kullanılması zorunlu bir teknolojidir. Oto kiralama firmaları olası çalınmalara karşı araçlarının yerini tespit edebilmek için GPS teknolojisini kullanmaktadır. Kiralık araçlarda bulunan GPS cihazı uydu üzerinden sinyal takibi yapılmasını sağlar.
Turistik kolaylıklardan faydalanılarak geçici olarak ithal edilen taşıtlar, taşıt sahibinin eşi veya usul ya da füruu olan (ana, baba, eş ve çocuklar) ve yerleşim yeri Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan kişilerce kullanılabilir.
Araç segmentlerine göre araç kiralama şirketleri ise 19-20 yaşındaki sürücülere genç sürücü paketi kapsamında ek ücret karşılığında araç kiralama olanağı tanıyabiliyor. Genç sürücü paketiyle paket içeriğinde belirtilen koşullar doğrultusunda araç kiralayabiliyorsunuz.
İş yerinin herhangi bir yerine ve tabela üzerine, işyeri unvanı ve oto kiralama ibaresi ve/veya Rent A Car dışında ticari ibareler yazılamaz. Müesseseler oto kiralama işinde kullanacakları araçların listesini ruhsat aşamasında Zabıta Amirliğine bildirmek ve araçların ruhsat fotokopilerini vermek zorundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri