Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder.
Eğer yaşanan trafik kazasında kusurlu olan taraf sizseniz, tamir bitene kadar aracın kirası sizden talep edilebilir. Bu durum 'Kira Kaybı' olarak bilinmektedir. Bunun yanısıra bazı durumlar hariç, araçta oluşan hasarı trafik sigortası karşılar. Eğer araç tam kaskolu ise, kasko karşılamaktadır.
Araç Kiralamada Motor Arızası Kime Aittir? Motor arızası durumunda kasko tarafından karşılanıyor. Ancak sigorta eksperleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda eğer bariz bir şekilde kullanıcı kaynaklı sorun tespit edilirse, aracı kiralayan kişi ile firma arasında anlaşma sağlanmaya çalışılır.
Kiralanan bir araç ile kaza meydana gelmesi sonucunda , bu aracın rent a car kaskosu yoksa, sigorta şirketlerinin hasarı ödeme yükümlülüğü ortadan kalkar.
Hırsızlık amaçlı cam, far ayna hasarlarında mutlaka polis raporu alınmalıdır. Kiralık araçta cam çatlaması durumunda polis raporu ya da kaza tespit tutanağına ihtiyaç duymadan geçerli yazılı beyanınıza istinaden kiraladığınız aracın ön, arka ve yan cam hasarı, ön far hasarı, arka stop hasarı, ayna hasarı onarılabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Genellikle küçük çaptaki hasarlar zorunlu trafik sigortası tarafından karşılanmamaktadır. Araba cam fiyatlarının yüksek maliyetli olması sebebi ile ücretsiz olarak araç ön cam değişimi ve araç arka cam değişiminin yapılabilmesi için sigorta şirketleri ek teminat seçenekleri ile poliçe kapsamını genişletebilmektedirler.
Bundan dolayı kendi aracınızda meydana gelen zarar ve hasarlar karşılanmaz ancak sigorta şirketleri son zamanlarda trafik sigortası ile birlikte farklı ek planlar sunmaya başladı. Poliçe planınız standart teminat içeriyorsa cam kırılması hasarlarınız karşılanmayacaktır.
Hasar ihbarı sadece Tam Destek Hattı üzerinden oluşturulabilir. Tam Destek Hattı yetkilileri, hasar ihbarının ardından yetkili servise yönlendirme gerçekleştirir. Kaza anında, bölgeye en yakın yetkili servise yönlendirme yapılır. Kiralık araç servise gidemeyecek bir hasar aldıysa aracın çekilmesi gerekir.
Kiralık araç periyodik bakım işlemleri kiralama yapan firmaya aittir. Dolayısıyla tüm bakım onarım işlemlerini firma zamanında yapmalıdır. Kiralama yapacağı araçların bu gibi işlemlerinin tam olmasına dikkat etmelidir.
Kiralanan aracın hasar görmesi durumunda sürücünün sorumluluğunu sınırlar. Bu, araç sizdeyken hasar aldığı takdirde araç kiralama şirketinin araç bedelinin tamamını sizden talep etmeyeceği anlamına gelir.
Kiralık aracın kaskosu aracı yapar aracı kiraya veren değer kaybı ,gelir kaybı ile poliçe artış farkını sizden ister.
Herhangi bir hasar durumunda, sigortanızın geçerli olabilmesi için, acil yardım hattına ihbarda bulunmanız ve aracınızı kaza yerinden hareket ettirmeden Trafik Polisi ya da Trafik Jandarma ekiplerine haber vermeniz ve “Polis Raporu ile birlikte Alkol Raporu” almanız gerekmektedir.
Kaskosuz araç kiralamak yasal değildir.
Zorunlu olarak her sürücü tarafından yaptırılması gereken trafik sigortası, kaza meydana geldiğinde karşı tarafın maruz kaldığı hasarı karşılar. Dolayısıyla hasar ödemeleri, sigortalı kişinin sigorta şirketi tarafından karşılanır. Ancak zorunlu trafik sigortası, sigortalının aracında meydana gelen hasarları karşılamaz.
Meydana gelen kazada karşı tarafın kusurlu olması durumunda araç sahibi, kusuru oranında karşı tarafın sigorta şirketinden veya bizzat araç sahibinden değer kaybı bedelini talep edebilir. Yani kazada tam kusurlu olan taraf araç değer kaybı bedelini talep edemeyecektir.
Rent A Car Kaskosu Zorunlu mudur? Araç kiralama, ticari bir işlem olduğu için kiraya verilen tüm araçlarda Rent A Car kaskosunun bulunması şarttır yani isteğe bağlı değildir ve poliçe oto kiralama şirketleri için özel olarak hazırlanır.
Araç kiraladığınız şirkete haber verdiğiniz durumlarda kiralık aracınızla şehir dışına çıkabilirsiniz. Hatta yalnızca şehirler arası gidiş yolculuğu için araç kiralamanız gerekiyorsa farklı şehirlerde şubeleri olan bir firmadan aracınızı kiralayarak aracı başka bir şehirde teslim etmeniz de mümkün.
Günlük kiralamalarda: Belirlenen araç grubuna göre depozito bedelleri kartınızdan tahsil edilmektedir. Kiralama bitiminde HGS, trafik cezası, eksik yakıt vb. depozito tutarından düşüldükten sonra kartınıza iade edilmektedir.
Kazada %100 kusurlu sigorta hasarı karşılar mı sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Kasko sigortası kaza sırasında kusurlu olunması durumunda da masrafları öder. Yani bir kaza sırasında kusurlu olduğun için trafik sigortan karşı tarafın hasarlarını öderken, kasko sigortan ise kendi aracındaki hasar masraflarını karşılar.
Herhangi bir kazaya karışmanız durumunda sürücü olarak siz kusurlu olsanız dahi, kasko aracınızdaki zararı karşılar. Ancak kasko yalnızca sigortalı aracın hasarını karşılar. Karşı tarafta oluşan hasar ise trafik sigortası tarafından karşılanır.
Zorunlu trafik sigortası kapsamında vur kaç kazalar yoktur, yani bu hasarları trafik sigortası kapsamaz.
Yıl içerisinde poliçenizden genellikle 1 ön cam, 1 yan cam temin edilirse hasar sonucu TRAMER'e herhangi bir bedel işlenmez. Kasko sigortasında hasarsızlık kademesinde değişim olmaz. Ancak aynı anda birden fazla cam kırılabilir ya da bir kasko yılı içinde birden fazla kez değişim yapılması gerekebilir.
Kasko Orjinal Cam Değişimi
Eğer kasko sözleşmeniz kapsamında orjinal cam değişimi varsa, yılda 1 kez orjinal cam değişimi hakkınız bulunmaktadır ve bu cam değişimi ile kaskonuz bozulmaz.
Kasko şirketi sizi en yakın yetkili olan bir servise yönlendirir. Serviste cam değişiminiz 1 gün içinde tamamlanır. Kaskodan ücretsiz cam değişim hakkında genel olarak “tramere” işlenmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri