Kiraz sapı aynı zamanda kan sulandırıcı etkiye sahiptir. Bu durum bazı hastalıklarla mücadelede olumlu etki sağlayabilirken kanama riski bulunan bazı hastalarda ise riskleri artırabilir. Bu nedenle kronik hastalıkları bulunan kişilerin kiraz sapı çayı tüketimi konusunda öncelikle hekimlerine danışmaları gerekir.
Kiraz sapının kan sulandırıcı etkisi olduğu için fazla tüketimde insan vücuduna zarar verebilmektedir. Olası bir kanama ve yaralanma olduğu zaman kanı durdurmak zor olabilmektedir. Kiraz sapı çayının ödem atıcı etkisi bulunmaktadır.
Günde 1 veya 2 kere tüketebilir. KİRAZ SAPI ÇAYI GÜNDE NE KADAR İÇİLİR? İdrar söktürücü ve sakinleştirici özelliği bulunan kiraz sapı çayının faydasını daha iyi görebilmek için sabah kahvaltıdan akşam da yemekten önce 1'er bardak olacak şekilde toplamda günde 2 kere içilebilir.
İlgili 29 soru bulundu
Kiraz sapı vücutta iltihap oluşumunu engelleyerek böbrek ve idrar yollarının temizlenmesine yardımcı olur. İdrar yollarında oluşabilecek enfeksiyonların azalmasını sağlar. Vücutta oluşan ödemi azaltır. Toksinlerin dışarı atılmasını sağlayarak detoks görevi görür.
Kiraz sapının kaynatılarak içilen çayı, hem ödem atıcı olarak hem de zayıflamak amacıyla kullanılır. Kiraz sapı böbreklerin ve kanın temizlenmesine yardımcı olur. Karaciğerleri gençleştirmeye yardımcıdır.
Kiraz sapının kaynatılması yoluyla hazırlanacak olan kiraz sapı çayı da âdet söktürmek için başvurulan bu yolların en başta gelenlerinden biridir. ÂDET DÖNEMİNDE KİRAZ SAPI İÇİLİR Mİ? Âdet döneminde kiraz sapı çayı içilmesinde herhangi bir sakınca yoktur.
Kiraz sapı adet söktürücü özelliği henüz tıp alanında bir kanıtı yoktur.
Koronavirüsün kanı koyulaştırıcı etkisi nedeniyle bu dönemde başta aspirin olmak üzere kan sulandırıcıların hekimler tarafından önerildiğini hatırlatan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nuri Kurtoğlu, bu ilaçları kullanırken aşırı kiraz tüketiminin beklenmedik kanamalara neden olabileceği konusunda uyardı.
Kan basıncını düşürebileceğinden dolayı tansiyon hastaları kiraz sapını tüketmemelidir. Kan sulandırıcı ve idrar söktürücü etkisi sebebiyle hamileler ve emziren annelerin kullanımına uygun değildir.
Kiraz sapı çayının dolaşımı düzenlemesi ve toksin atması için yemeklerden yarım saat önce ya da yemek yedikten iki saat sonra gün içerisinde bir su bardağı olmak üzere tüketilmelidir. Bu çay, bir hafta tüketildikten sonra 3 gün ara verilmeli ve yeniden bir hafta uygulanarak, daha sonra tüketilmemelidir.
İdrar söktürücü ve kan sulandırıcı etkilerinden dolayı kiraz sapı çayı günde en fazla bir bardak ile sınırlandırılmalıdır. Bundan daha fazla kiraz sapı çayı tüketimi zararlı olabileceğinden önerilmemektedir.
Her gün bir bardak sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz. Kiraz sapı çayı ne zaman içilir sorusu için her zaman cevabı verilebilir. Sağladığı faydaları arasında ödem atmak ve idrar söktürmek olan bu çayı, özellikle sabahları açken tüketerek günü daha enerjik geçirebilirsiniz.
Gece uyumadan önce bir fincan kiraz sapı çayı içmek sakinleşmenizi, stresten uzak bir uyku çekmenizi sağlar. Kiraz sapları, fitoterapide etkili ve güvenli bir idrar söktürücü olarak yüzyıllardır kullanılmaktadır.
Kiraz sapı çayı tüketimi için belirli bir zamanda bahsetmek doğru olmaz. Çünkü kiraz sapı çayı, gün içinde istenildiği zaman tüketebilir. Ancak kiraz sapı çayının ödem atıcı ve idrar söktürücü içeriği bu çayın, aç karnına içilmesinin genel bir tavsiye olduğu bilinir.
Ama başladığında onu durdurmanın bir yolu var mı? Aslına bakarsanız böyle bir seçenek yoktur. Menstrüasyonu başlar başlamaz durdurmak için herhangi bir ilaç veya hap adeti engellemez. Adet başlamadan önce durdurmak için hormonal doğum kontrolü alabilir veya dönemlerinizi hafifletmek için başka ilaçlar alabilirsiniz.
Yiyecekler arasında soğan suya konulup haşlandığı takdirde adet söktürücü bir etkisi bulunmaktadır. Ananas, incir, havuç ve papaya besinleri adet söktürücü bir etkiye sahiptir. Çaylar arasından adaçayı, kekik çayı, kantaron çayı adet söktürebilir.
1) Adaçayı
Adaçayı tüketmek, adet başlatıcı etkisinin yanı sıra vücut direncini yükseltir ve bedenin daha güçlü olmasına katkı sağlar. Adet döneminin başlamasından bir hafta önce içmeye başlayabilirsiniz. Gün içerisinde 1-2 bardak adaçayı tüketmeniz halinde adet döneminizin daha erken başlamasını sağlayabilirsiniz.
Adet döneminden 10 gün önce yemeniz gereken en önemli meyve kirazdır. Adet dönemine kadar her gün 15 adet kiraz yemek, göbek ve göğüs şişkinliğini azaltır ve ruh hali değişikliklerinin de önüne geçmiş olur. Yulaf ezmesinin en önemli faydası, adet dönemindeki tatlı isteğini kesmektir.
İdrar söktüren ve ödem atmayı sağlayan kiraz sapı çayı, günde en fazla 1 bardak aç karnına tüketilmelidir. Özellikle akşam yemeklerinden önce tüketilmesi önerilir.
Kiraz saplarını kaynatmayın, sapları bardağa koyduktan sonra kaynar suyu döküp demleyin. 5 dakika demlemeniz yeterli olacaktır. Demleme süresini uzatırsanız çayın tadı acılaşabilir. Ekstra C vitamini için çayı taze sıkılmış limonla tatlandırabilirsiniz.
Kiraz ve kiraz sapı suyu bağırsak hareketlerini artırıcı ve vücuttan su atımını uyarıcı etki gösterebilmektedir.
Yaz aylarının sevilen meyvelerinden kirazın kendi gibi sapının da sağlığa faydaları vardır. Demlenerek tüketilen kiraz sapı doğal ödem attırıcıdır ve şişkinliği azaltmada yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri