Kireç giderme işleminde değişik kimyasal maddeler kullanılabilir. Bunlara amonyum tuzları, sülfürik asit, borik asit, hidroklorik asit, formik asit gibi kimyasalları örnek olarak verebiliriz.
Karbonat, limon, bulaşık makinesi parlatıcısı, un, beyaz sirke, diş macunu, balon ve sirke kullanılarak musluk yüzeyindeki kireç sökülebiliyor. Musluk temizliğinde kullanılabilen güvenilir ürünlerden ilki karbonat olarak öne çıkıyor. Karbonat ile musluk kireci temizliğinde, fırça ve karbonata ihtiyacınız oluyor.
D scaler endüstriyel kireç sökücü kimyasal ürünümüz benzerlerinin aksine kireci çözer ve sıvı norma indirerek söker. Bu özelliği sayesinde sistemde tıkanıklıklara sebebiyet vermez.
Doğal kireç çözücü, beyaz sirke ve limon suyunun karışımıyla hazırlanır. Kireç, içeriğinde magnezyum ve kalsiyum bulunan bir maddedir. Sert suyun temas ettiği sıcak ya da soğuk yüzeylerin tamamında bu olumsuzluk görülebilir.
Nitrik asit, halk dilinde kezzap olarak bilinir. Nitrik asit kararsız bir bileşik olup, oda sıcaklığında yavaşça azot oksitlerine bozunur. Nitrik asit, temizlik sektöründe kireç sökücülerin içine bir miktar konularak kullanılır.
İlgili 36 soru bulundu
Sülfamik asit olarak da bilinen sülfamik asit, inorganik bir sülfid asittir. Sülfamik Asit, endüstriyel temizlik ve bakım uygulamalarında Kireç Çözücü, Temizleyici, Pas ve Kireç Çözücü olarak kullanılır.
Saflaştırılmış hidroklorik asit, kireç çözücü ve dezenfekte edici ajanların (ev kimyasalları) üretiminde de kullanılır.
Yoğun kireç kalıntılarını sökmek temizlemek için etkili kimyasallardan üretilmiştir. Kireç sökücüler genellikle hidroklorik asit, nitrik asit veya fosforik asit gibi asitler içerir.
Gübre üretiminde kullanılır. Metal sanayisinde metallerin saflaştırılmasında kullanılır. Metallerin dağlanması işlemi sırasında kullanılır. Patlayıcı maddelerin üretiminde kullanılır.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
Kireç giderme işleminde değişik kimyasal maddeler kullanılabilir. Bunlara amonyum tuzları, sülfürik asit, borik asit, hidroklorik asit, formik asit gibi kimyasalları örnek olarak verebiliriz.
Tuzruhu : Mutfak, Banyo , Tuvalet ve Banyolarda oluşan sararmiş kireç birikimini, temizlemede kullanılır. Tuvalet Mutfak ve Banyolarda oluşan kireç birikimini, kararmış organik kirler ve pas lekelerini kimyasal etkinliği ile çözer.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
En inatçı banyo kirlerinin başında küvet yüzeylerinde oluşan kireç, kir ve sabun artığı lekeleri geliyor. Cif'in çok çabuk etki eden kireç çözücü formülü sadece tek parmak hareketiyle küvet temizliği işleminin zahmetsizce yapılabilmesini sağlıyor.
Banyo karolarından kireç temizlemek için hidrojen peroksit en etkili yöntemlerin başında gelse de amonyak da etkili yöntemler arasında yer alır.
Hidrojen ve azot oksitleri.
1 Litre Porçöz Pas ve Kireç Çözücü, ekstra güçlü formülü sayesinde her türlü kireç ve sarı pas lekelerini saniyeler içerisinde temizler. KULLANIM ALANLARI: Çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet ve küvetler, fayans ve seramik banyo yüzeyleri, cam eşya ve yüzeyler.
Sülfamik asit en çok metal ve seramik gibi yüzeyleri temizlemede kullanılan temizlik maddelerinde bulunur. Kireç ve pas sökücü üretimlerinde kullanılır. Ayrıca takma dişleri temizlemekte kullanılan tabletlerde de bulunmaktadır. Boyar madde ve pigment yapımında kullanılır.
En yaygın kullanılan asidik maddeler arasında limon suyu, sirke ve limon tuzu yer alır. Limon suyu ve sirke, kireci çözme yetenekleri nedeniyle evlerde sıklıkla kullanılır. Limon suyunun içindeki sitrik asit ve sirkenin içindeki asetik asit, kireci çözer ve temizler.
Hidroklorik asit, pas giderici olarak kullanılmasının yanı sıra, organik bileşiklere etki ettirilerek klorlu ürünlerin (çözücüler, plastik maddeler) elde edilmesinde yararlanılır.
Nitrik asit, amonyum nitrat vermek üzere amonyak ile nötralize edilir.
Nitrik asit, bileşiminde üç oksijen, bir hidrojen ve bir azot bulunan kuvvetli bir asittir. HNO₃ formülüyle gösterilir. Halk arasında kezzap olarak bilinir.
Evlerde, seyreltik asetik asit genellikle kireç çözme ajanlarında kullanılır. Gıda endüstrisinde, asetik asit, E260 kodu ile asit katkı maddesi, asitlik düzenleyici ve bir çeşnilik olarak kabul edilir.
Sıvı kireç çözücünün kullanımı çok kolaydır. Örneğin, bir kahve makinesi için standart kireç çözme fonksiyonu: 125 ml seyreltilmemiş kireç çözücü ve 500 ml suyla birlikte su tankına doldurulur ve cihaz çalıştırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri