Doğal sızma zeytinyağı kirpiklerinizin uzaması için mükemmel bir yağdır. Antioksidanlar, E ve K vitaminlerinden zengin olan zeytinyağı kirpiklerinizi uzatıcı etkiye sahiptir. * Kullanmadığınız temiz bir maskara fırçasını zeytinyağına batırın ve kirpiklerinize sürün. * Her akşam düzenli olarak bu uygulamaya devam edin.
2) Zeytinyağı
Tıpkı saç ve cilt bakımında uyguladığınız gibi anında sonuç alabilirsiniz. Düzenli kullanımda kirpiklerinizin daha gür ve daha canlı olduğunu fark edeceksiniz. Zeytinyağı kirpik bakım yağları arasında etkisini en hızlı gösteren bir sağlık kaynağıdır.
Zeytinyağı, içerdiği E vitamini ve doğal yağ asitleri sayesinde kıl köklerinin beslenmesini sağlayarak daha güçlü bir yapı kazanmalarına yardımcı oluyor. Bu da hem saç hem de kirpiklerde aşağıdaki olumlu etkilerin görülmesini sağlıyor: Daha az dökülme. Hızlı uzama.
Badem yağı
Kirpiklerin uzamasını sağlayan en temel maddelerden biri E vitamini. Bu sebeple içeriğinde E vitamini bulunan badem yağı gibi bitkisel yağlardan destek alarak kirpiklerinizin sağlıkla uzamasını ve gürleşmesini sağlayabilirsiniz.
Zeytin Yağı;
Mümkünse soğuk sıkma natürel sızma zeytinyağlarını kirpik bakımınz için kullanabilirsiniz. Kapaklı küçük bir kaba 1 yemek kaşığı zeytinyağını aktarın ve her gece, yatmadan önce temizlenmiş kirpiklerinize ve kaşlarınıza kulak çubuğu yardımıyla ya da parmağınızla sürerek uygulayabilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Jojoba yağı kirpiklerin uzaması için gerekli bileşenleri sağlar ve kirpikleri güçlendirir. Tatlı badem yağı yüksek miktarda vitamin ile kirpikleri besler ve hızlı uzamasını destekler. Hint hindistan cevizi yağı kirpikleri yumuşatır ve güçlendirir, kırılmayı önler ve hızlı uzamayı destekler.
Kullanacağınız zeytinyağının 0 doğal olduğundan eminseniz, her gece yatmadan önce pamuk yardımı ile kirpik diplerinize uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrasında 10 dakika bekleyerek nazikçe kirpiklerinizi durulayabilirsiniz.
Kirpiklerin günlük uzama hızı 0.12 ± 0.05 mm dir. Bir kirpik koparıldığında tekrar uzama süresi ortalama 7-8 haftadır. Kirpiklerin azalması ve yada tam dökülmeler sıklıkla görülmektedir.
Günde 2 defa kirpiklerinizi kirpik tarağı ya da fırçası ile tarayın. Eğer kirpik fırçası yoksa temiz bir maskara fırçası da kullanabilirsiniz. Fırçaya birkaç damla E Vitamini yağı ekleyin ya da bu yağı direkt kirpiklerinize sürün. E Vitamini yağı kirpiklerinizin dökülmesine engel olacaktır.
Yeterli miktarda B vitamini, A ve E vitaminleri günlük beslenmeye eklenmelidir. Bu vitaminler saçlarınızın daha canlı görünmesini ve kirpiklerinizin daha hızlı uzamasını sağlayacaktır. Havuç, muz gibi B ve E vitamini yönünden zengin taze meyve ve sebzeler hem kirpikleriniz hem de cildiniz için oldukça faydalıdır.
Mümkünse soğuk sıkma natürel sızma zeytinyağlarını kullanın. Zeytinyağı, tek başına işe yarayacaktır. Ağzını kapatabileceğiniz küçük bir kaba 1 yemek kaşığı zeytinyağını aktarın ve her gece, yatmadan önce temizlenmiş kirpiklerinize ve kaşlarınıza kulak çubuğu yardımıyla ya da parmağınızla sürün.
Kirpik çekme: Triotilomani, saç/kıl çekme dürtüsü ile karakterize olan psikolojik bir durumdur. Bu dürtü vücudun herhangi bir yerindeki kılı etkileyebilir, yani kirpikler de bu durumdan etkilenebilir. Çekilerek koparılan kirpiklerin tekrar uzaması birkaç ayı alabilir.
Hindistancevizi yağı, Hint yağı gibi maddeler, vazelin kirpik köklerini besler ve kirpiklerinizin uzamasına yardımcı olur. Buradaki tek dikkat etmeniz gereken nokta, bu doğal malzemeleri makyajsız ve temiz kirpiklere uygulamak olacaktır. Ayrıca kirpik uzatma yöntemleri kişiden kişiye farklılıklar gösterebilmektedir.
Zeytinyağı, vazelin, E vitamini ve Hint yağı kaşların gürleşmesine ve uzamasına yardımcı olan yağlar arasındadır. Bir pamuk yardımı ile günde iki kez kaşlara bu yağlardan herhangi biri uygulanabilir. Badem Yağı, saçları gürleştirdiği gibi kaşları da gürleştirir.
Göz altındaki koyu renk halkalardan kurtulmak için zeytinyağı kullanabilirsiniz. Zeytinyağı, cildinizi aydınlatmaya ve koyu lekeleri gidermeye yardımcı olan polifenoller, E vitamini ve fitosteroller içerir. Zeytinyağı ayrıca göz çevresindeki hassas cildi besler ve ince çizgileri yumuşatır.
Vazelinin kirpikleri gürleştirdiği ve uzattığına dair bir bilgi söz konusu. Bu bilgi gerçekten doğru mu? Açıkça söylemek gerekirse cevap; hayır! Vazelinin kirpiklerin uzamasına ve gürleşmesine doğrudan katkı sağladığını ortaya koyun somut bir veri bulunmuyor.
Vücudumuzdaki diğer tüyler gibi kirpiklerin de bir yaşam döngüsü vardır. 3 evreden oluşan bu döngü uzama, değişime uğrama ve düşmeden önce duraklama dönemlerini kapsar. Kirpiklerin kökleri hasar görmedikçe yeniden uzama mümkündür.
Normal bir üst göz kapağında 150-200, alt göz kapağında ise 70-100 arası kirpik bulunur. Kirpikler göz sağlığı için oldukça önemlidir.
Vazelin, kaş ve kirpiklerin uzamasını sağlarken kıl köklerinin ihtiyaç duyduğu yağı sağlar. Uygulama: Pamuk ya da kulak çubuğuna birkaç damla zeytinyağı damlatın. Yumuşak şekilde kaş ve kirpiklerinize sürün.
Zeytinyağının içindeki bileşenler gözdeki nem dengesini düzenlemeye yardımcı olabilmektedir. Sızma zeytinyağı parmaklara damlatılarak hafifçe masaj yaparak göz kapaklarına günde 1-2 kez uygulanabilir.
Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, Hint yağı, Badem yağı, Kuşburnu yağı, Jojoba yağını öneriyoruz. Zeytinyağı ve diğer doğal yağlar kirpiğe nasıl uygulanır? Bizim önerimiz pamuklu bir kulak çubuğunu zeytinyağına veya diğer yağlara daldırıp kirpik diplerinize sürebilirsiniz.
Bu uygulamayı haftada 1-2 defa yapabilirsiniz. Cildimiz, güneşin zararlı ışınları, sivilce problemleri gibi nedenlerden dolayı lekelenebilir. Zeytinyağı ciltte meydana gelen lekeler için birebirdir.
Vazelin haftada birkaç gün, bir kulak çubuğu yardımıyla kirpik uçlarına az miktarda uygulanabilir. Uygulama sırasında ürünü göz içine kaçırmamaya özen göstermek gerekir. Uygulama mümkünse gece yatmadan önce yapılmalıdır, gün içerisinde sürekli gözleri açıp kapamak vazelinin göze kaçmasına neden olabilir.
Bahsetmiş olduğumuz vazelin kirpik uygulamasını haftada en az 4 defa kirpik diplerinize uygulayın. Bu yöntemi gece yatmadan önce uygulamak daha faydalı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri