bibliyografya (bibliography)- Kaynakça. Yararlanılan kaynakların yazar,eser adı, yayınevi, cilt, sayfa, yer, tarih bilgileri. blok alıntı (block quotation)- Beş satırdan fazla alıntının aynen ve farklı puntoda yazılması.
Arka kapak yazısının okuyucuyu kitabın içeriği ve değeri, önemi hakkında doğru bilgilendirmesi beklenir öncelikle. Öte yandan kitabın okuyucunun dikkatine sunulması, okuyucunun satın almaya teşvik edilmesi de bir diğer amaç olduğu için kitabın cazip hâle getirilmesine, metnin albenili olmasına çalışılır.
Arka kapakta yazı yoğunluğunun fazla olacağından kullanılacak görsel yazının altında kalacağından bir arka plan, zemin gibi olmalıdır. Yazının okunması önleyecek bir arka plandan kesinlikle kaçınılmalıdır. Unutmamalı ki arka kapak tasarımında amacımız tanıtım yazısını okutmaktır.
Yazdıkları yazım türlerine göre farklı sıfatlar da alabilir: şair, güftekâr, hikâyeci, senarist, makaleci, köşe yazarı gibi. Yazarın eserleri, mensup olduğu toplumun kültürüne katkıda bulunur ve toplumda bir sanatçı olarak kabul edilir.
Bölümler önemlidir
Kitap bölümü de genel olarak Giriş kısmı, Ana metin, ve Sonuç kısmı olarak 3 ana başlık altında ele alınmalıdır.
İlgili 23 soru bulundu
kısım (part)- Eserdeki bölümlerin üstündeki bölüm.
Kitap künyesi; tarih, roman, edebiyat, genel kültür gibi farklı alanlardaki tüm kitapların ne zaman ve kimin tarafından yazıldığını gösteren bir bilgi listesidir. Yani kısacası, kitap hakkındaki tüm gerekli bilgilerin yer aldığı bölüme kitap künyesi adı verilir.
Kitap bölümü başlığında, her kelime büyük harfler ile yazılmalıdır. En fazla 2 satır başlık olmalıdır. Başlığın önünde bölüm numarası bulunmalıdır. Yazar isimlerinde, her ad ve soyadının ilk harfi büyük geri kalanı küçük olmalıdır.
Kitap bölümü: Yazar(lar)ın Soyadı (,) Adının Baş harfi (.) parantez içerisinde yayın yılı (.) Kitap Bölümünün Adı.
Kitabınızın içi, üç ana bölüme ayrılır: ön bilgiler, ana metin, ve arka bilgiler.
Dünyanın ilk kitabının M. S. 868 yılında yazıldığı biliniyor, kitabın adı “Diamond Sutra”. Diamond, elmas anlamına gelirken Sutra kelimesinin ise dini bilgi ve vaaz anlamını taşıdığı bilinir. Kıssalar ve öğütler içeren Diamond Sutra, aynı zamanda dini içerikli bir kitaptır ve Buda'nın öğretilerini kapsar.
Kitap Editörlüğü: Yazarın ya da yazar adayının yazdığı eseri okuyarak kitabın bütünlüğünü oluşturan kişidir. Belirlediği eksiklikler, fazlalıklar ve belki de hatalar doğrultusunda yazarı yönlendirir; kitabın olabileceği en iyi şekilde basıma hazırlanmasını sağlar.
HİKAYE UNSURLARI (Olay, yer, zaman ve kahramanlar) - YouTube.
Yer; Hikayede olayın yaşandığı mekan veya veya çevreler. Zaman; Olayın geçtiği dönem olarak bilinir. Bu durum herhangi bir an, mevsim ya da gün olabilir. Dil ve anlatım; Etkili sözcükler, deyim ve atasözü ile beraber tamlamalar ile zenginleştirilmiş dil olarak öne çıkıyor.
Kaynak gösterme yoluyla bilginin gerçek sahibinin hakkı teslim edildiği gibi, araştırmacının kendi katkısının ne olduğu da açıkça gösterilmiş olur. Kaynak belirtme, araştırmacının görüşlerinin doğruluğunu destekleyen başka kaynaklar olduğunu ve/veya karşıt görüşleri de göz önüne aldığını gösterir.
Seri Kitap künyesi:
Yazar Soyadı, Adının Başharfi., Kitabın adı, Serinin adı ve numarası, Yılı. Örnekler Baykan, D., Allianoi Tıp Aletleri, Studia ad Orientem Antiquum 2, 2012.
Kitap girişi, kitabın konusu hakkında bilgiler vermeli ve karakterleri tanıtmalıdır. Girişi yazarken okuyucunun kitapla ilk buluşması olduğu unutulmamalı ve detaylar verilmelidir. Yer ve zaman tam anlamıyla belirtilmeli eğer belirtilmeyecekse de bu durum gerekli cümlelerle okuyucuya aktarılmalıdır.
Tablodaki yazılar 11 punto olmalıdır. Yazı tipi “Times New Roman” olmalıdır.
2) A4 sayfa boyutunda sayfa ölçüleri sol 4, üst 4, sağ alt 2,5 cm olacak şekilde boşluk bırakılmalıdır. 3) Ana metin Times New Roman 11 punto, iki yana yaslı, paragraflararası ön 0 arka paragraf 6nk, satır aralığı 1,5 satır, paragraf başı yapılacaksa soldan 1 cm içeri girilerek boşluk bırakılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri