Kivi, limon ve pudra şekerini sıcak suda kaynatın. 10 dakikada kaynadıktan sonra süzün ve fincanlara aktarın. İşte bu kadar kolay. Kivi çayınızı afiyetle içebilirsiniz.
Kivi çayı antioksidan maddeler bakımından zengindir. Tüketildiği durumlarda bağırsak hareketliliğini hızlandırır ve sıkışan gazların atılmasını sağlar. Kabızlık ve ödem gibi sorunları lezzetli bir içecekle çözmek isterseniz; kivi çayını tüketebilirsiniz.
Kivi suyunda bulunan mineraller, bağırsakların canlanmasını sağlar. Lifli yapısı sayesinde sindirimi kolaylaştıran kivi suyu, bağırsaklarda parazit oluşumunu önler ve sağlıklı işleyişi gerçekleştirir. Mide problemlerini de ortadan kaldıran kivi suyu, mide asitlenmesine de önlem olmaktadır.
Kivi Çayı Hazırlanışı
Toz oralet olarak satılan çeşitleri de sıcak suya katılarak hazır sıcak içecek haline gelir. Kivi kabuğunda daha fazla antioksidan bulunmasıyla kivi kabuğu da çay şeklinde demlenerek tüketilebilir.
C, E, B2 ve A vitaminleri ile bakır ve fosfor, yönünden zengin kivi, kanser oluşumunu ve kabızlığı önlüyor, kanı sulandırarak kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor.
İlgili 38 soru bulundu
Kivinin saçlı yüzeyi antioksidanlardan zengindir ve anti kanser, anti-inflamatuar (iltihap karşıtı) ve anti alerjik özelliktedir. Kabuğu kendisinden 3 kat daha fazla antioksidan içerir. Staphylococcus ve E-coli gibi gıda zehirlenmelerine yol açan bakterilerle savaşır.
l Kivi yüksek oranda lif içerir. Bu lifler bağırsakların düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar ve sindirim sistemini hızlandırmaya yardımcı olur. l Kanı temizleyici özelliği vardır.
Öncelikle kabuğunu soyduğum kivileri dilimleyip derince bir kaba alıyorum. Üzerine şekeri ve balı ekliyorum. Benim kivilerim çok ekşi olduğu için miktarı biraz fazla tuttum siz istediğiniz ölçüde şeker kullanabilirsiniz. Hatta şeker yerine sadece bal veya pekmez bile koyulabilir.
Yapılan bir araştırmada uyku problemi çekenlere yatmadan 1 saat önce iki adet kivi yediklerinde uyku sürelerinin %13,4 oranında arttığı ve uyku kalitesinin de %5.41 oranında yükseldiği gözlenmiş. Yani kivi ve uyku arasında güçlü bir bağlantı vardır.
Kivi Meyvesinin Zararları Nelerdir? Gastrit, reflü ve ülser gibi hastalıklara sahip kişiler bu meyveyi tüketirken dikkatli olmalıdır. İçerisinde potasyum barındırdığı için böbrek hastalarının tüketmesi komplikasyonlara neden olabilir, yeterinden fazla tüketmeden önce doktora danışmaları gerekir.
"C vitaminin yanı sıra A ve E vitaminin de bulunduğu kivinin çok fazla faydası var ama en bariz faydası, kanser türlerinin geciktirilmesi ve kansere yakalanma riskinin azaltılması. Antioksidan özelliğiyle kansere karşı koruyucu etkisi var. Kivinin yapısında bulunan lif oranı kabızlığı önlüyor.
Kivi, limon ve pudra şekerini sıcak suda kaynatın. 10 dakikada kaynadıktan sonra süzün ve fincanlara aktarın. İşte bu kadar kolay. Kivi çayınızı afiyetle içebilirsiniz.
Sabah bir kase yenmesini tavsiye eden uzmanlar, ara öğün olarak da tüketilebileceğini belirtiyor. Bir adet kivi kan şekeri kontrolünü de sağlıyor. Kolon kanserinin engellenmesine yardımcı olan meyve, kan pıhtılaşması riskini de azaltıyor. Kivi sindirim sisteminizin sağlığını korumaya yardımcı meyvelerden biri.
- Kansızlığa ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir. - Yaşlanmanın ciltteki belirtilerini azaltır.
1 çay bardağı sıcak suya 2-3 çay kaşığı (10gr) Altıncezve Kivi aromalı içecek tozu dökerek eriyinceye kadar karıştırıp servis yapınız. Soğuk içmek için; 1 su bardağı suya 1 çorba kaşığı (25gr) Altıncezve Kivi aromalı içecek tozu dökerek eriyinceye kadar karıştırıp servis yapınız.
Ancak pek çok kişinin bilmediği şey, kivi meyvesinin eti marine etmek ve yumuşatmak için de kullanılabileceği. Kivi, et liflerini parçalayan doğal bir enzim olan actinidin içeriyor. Actinidin, eti lapa haline getirmeden bağ dokularını parçalamada çok etkili.
Nasıl Yenir? Kivi soyma işlemi için klasik tekniğin yanı sıra kaşık da kullanılabilmektedir. Uçları kesilen olgun kivilerin kabuğu kaşıkla meyveden kolaylıkla ayrılabilir. Bu vitamin deposu meyvenin, kivi tozu şeklindeki içeceği de mevcut olup bu içecek kivi oralet ya da kivi çayı isimlerini de alabilmektedir.
En güzel meyve suyu: Greyfurt, portakal ve kivi suyu
Hazırlanışı: Portakal ve greyfurtun suyunu sıkın. Blenderdan geçirdiğiniz kivinin üzerine ekleyin. Son olarak suyu da blendera ekleyip karıştırın. Elde edeceğiniz meyve suyunu uygun bir bardağa dökün.
Yüksek oranda kivi tüketimine bağlı olarak da alerjik reaksiyonlar gelişebilmektedir. Ayrıca her gıdada olduğu gibi kivinin de aşırı miktarda tüketimine dikkat edilmelidir. Yüksek oranda kivi tüketimi, ishal, mide bulantısı gibi sorunlara yol açabilmektedir.
Özellikle de ananas ve kivi gibi bazı tropik meyveleri yedikten sonra ağzınızda yanma ve acı hissedebilirsiniz. Elbette bunun sebebi, ağız fizyolojinizdeki bir problem olabilir: Özellikle de pamukçuk (aft), ağız ülseri veya B Vitamini eksikliği gibi sorunları olanlarda bu yanma daha sık görülür.
Kivinin içinde actinidin adlı bir madde var. Bu bir enzim ve proteini kırıyor. O yüzden kiviyi yoğurtla beraber kullanmak isterseniz, kiviyle yoğurdu karıştırıp hemen servis etmeniz gerekecek. Eğer beklerse kivinin içinde actinidin yoğurdun içindeki proteini kıracak ve karışımınız da çok sulu bir hale gelecek.
Sağlıklı kalp ve arterler
Araştırmacılar kivi meyvesinin trombosit aktivitesini ve plazma lipitlerini modüle edip etmediğine bakmış ve “28 gün boyunca günde iki veya üç kivi tüketmenin, trombosit agregasyonunun kollajene ve ADP'ye verdiği kontrollere kıyasla% 18 oranında azaldığını” bulmuşlardır.
Kivi içerisinde bulunan aktinidin adı verilen enzim, proteinleri parçalamaya yardımcı olur ve bu da sindirim sürecini kolaylaştırır. Böylece bağırsak hareketlerini arttırarak kabızlığı önler.
Ekşi bir tada sahip olan kivinin içeriğinde C vitamini ve yüksek oranda lif bulunur. Bu da kivinin vitaminler ve antioksidanlar açısından zengin olduğunu göstermektedir. Tropikal bir meyve olan kivi, kalp sağlığını ve bağışıklığı destekleyerek sindirim sistemini düzenler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri