kaliteli şık görünüm 16 cm Kılçık Dikiş Tutmaz Bıçak Kamp Çakısı 16 cm dikiş tutmaz kılçıkçakı birinci sınıf malzemeye sahip bıçak yanında jobon marka özel Su ve nemden etkilenmez, paslanma yapmaz.
Çakı modellerinin en çok bilinenlerinden olan dikiş tutmaz çakılar ince ve ergonomik olmasından dolayı çok satılmaktadır.
argoda şişe benzeyen ince bıçaklara verilen ad. maket bıçağı * da bu kategoriye girer. yaygın inanışa göre, kesiği çok ince ve derin olabildiği için dikiş atması çok zor olur(muş) *.
Bu çakılar, çeşitli şekillerde kullanılabilir, bir şişenin kapağını açmak, bir tırnağı kesmek, bir kutuyu açmak, iğne batırmak veya hatta balık tutmak gibi işlemlerde kullanılabilir. Bu çakı, çok amaçlı kullanımı ile bilinen, işlevsel bir araçtır.
Saplandığı yer dikiş tutmaz.
İlgili 16 soru bulundu
Bıçak Taşımanın Cezası
Kabahatler Kanunu'na göre 189 TL idari para cezası kesilir. Bu cezalar çakı, muşta, bıçak, sopa, delici, kesici ve zarar verecek bütün aletler için geçerlidir. Kanun koyucu bazı bıçakların taşınmasını ve bulundurulmasını yasaklamış ve karşılığında ceza öngörmüştür.
Dikiştutmaz çakı Ürünümüz yerli el yapımı işçiliktir.Av,kamp,arazide rahatlıkla kullanabilir ve koleksiyonunuzda sergileyebilirsiniz. 4116 çelikten imal ettiğimiz çakımızın kesimden ziyade diğer bir fonksiyonu delmeye yöneliktir.
Kanuna göre, çakı veya diğer kesici aletleri taşımak, halkın güvenliğini tehlikeye atmak anlamına gelir. Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerine göre, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a aykırı şekilde çakı taşımak suç oluşturabilir.
Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.
6136 Sayılı Kanun Taşınması Yasak Olan Bıçaklar
Bunlardan birkaçı şu şekildedir. Şiş, kama, balyoz, keser, ustura, kasatura, pala, çakı, jilet, cop, kamçı, satır, şiş, tornavida ve çivili sopa gibi bıçak ve aletler taşınması yasak olanlardır.
Meyve kabuğu soyma, sebze doğrama, dal budama benzeri işlerin kolayca üstesinden gelen küçük çakı ve kıl bıçakları geleneksel çakı tasarımının tüm karakteristik özelliklerini de üzerinde barındırır.
Herhangi bir işte başarı sağlayamayan kişiler için dikiş tutturamamak deyimi kullanılır. Kişi farklı işler dener ancak hiçbirinde başarılı olamaz.
Dikiş izlerinin kesi izlerinden en önemli farkı önlenebilir olmasıdır. Cilde atılan dikişlerin kalıcı iz bırakmasında en önemli faktör, dikiş materyalinin inceliği veya kalınlığından ziyade, dikişlerin kaç gün yerinde tutulduğudur. Cilt dikişleri 5-7 gün içerisinde alınırsa kalıcı bir dikiş izi oluşmaz.
Çakı, açılıp kapanan bir veya birkaç ağızlı küçük cep bıçağıdır. Sustalı olmayan çakının kişilerin üzerinde bulundurulması ve taşınması serbesttir. Kesici kısmı 15 cm olan bıçağın bulundurulması ve taşınmasının serbest olduğu yönünde Kriminal laboratuvar raporları bulunmaktadır.
6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen "Kelebek" ve "Sallama" diye tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen çeşitli bıçaklar ve benzeri aletlerin maksat dışı olarak taşınmasının yasaklanması ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanmasına ilişkin karar aldı.
İlgili hadis der ki; “sizden biriniz silahını çıkarıp din kardeşine işaret etmesin. çünkü o bilmez, belki şeytan silahı elinden çıkarır da, bu yüzden cehennemin bir çukuruna yuvarlanır”. Bu nedenle bıçak, makas gibi silah vazifesi görebilecek eşyaların doğrudan bir başkasını işaret ederek verilmesi uygun görülmüyor.
Çakı, bıçak veya muşta gibi delici ve kesici aletlerin taşınması durumunda Kabahatler Kanunu'na göre 189 Türk Lirası idari para cezası verilebilir. Ancak, taşıma amacının saldırı olduğu tespit edilirse, bu durumda 3 aya kadar hapis cezası da uygulanabilir.
Bu hükme bakılırsa, konumuz açısından: 1-) “Kama, hançer, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar…”; 2-) İle, salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.”
Polisin El Koyma Yetkisi:Polis, bıçak taşımanın yasal olup olmadığını belirlemek için yetkilidir. Eğer polis, kişinin bıçağı yasa dışı bir amaçla taşıdığını düşünürse, el koyma yetkisine sahiptir.
Kabahatler Kanunu'na göre delici, kesici, öldürücü, yaralayıcı alet taşıyan kişiler işleme tabi olup, söz konusu kişilere 189 Türk Lirası para cezası ya da Adli Sicil Kayıtları incelenerek ya da hal ve şartlara göre kişinin saldırıda kullanma amaçlı bulundurma durumuna göre 3 aya kadar hapis cezası verilmektedir.
kanuni düzenlemeye göre kesici delici. saldırı amaçlı kullanılabilecek. bıçak çakı ve pala gibi tüm aletlerin taşınması. izin olmadığı müddetçe suçtur.
Saldırı veya savunma amacıyla üretilmiş olmayan bıçaklar taşınabilir. Örneğin, bir İsviçre çakısını üzerinizde taşıyabilirsiniz. “Multi tool” adıyla anılan çok amaçlı aletlerin parçası olan bıçaklar da taşınabilir. Bunun dışında zanaat ve hobi gibi kullanılan kısa namlulu oyma ve deşme bıçakları da taşınabilir.
15- Sap (Handle): Bıçağın tutulmasına yarayan bölümüdür. Bu cihetle kabza da denilmektedir.
Türkiye'de bıçak üretilen bölgeler arasında en başında; Bursa, Sürmene, Denizli, Sivas gelmektedir. Bıçakçılığın en çok gelişmiş olduğu şehirlerden birisi olan Bursa'da Yeşilyayla Kesici Aletler Madeni Eşya İnş.
Pirge kemik sıyırma, deri yüzme, kesim, soyma, et sıyırma, et doğrama bıçağı soyma işlemlerinin kolay bir biçimde yapılmasını sağlar. Kurban dönemlerinde sıklıkla tercih edilen bu model oldukça keskin bir yapıya sahiptir. Pirge chef, elite bıçağı olarak adlandırılan modeller ise çok sayıda şef bıçağı modelini içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri