Klima kumandanızın üzerinde “Sleep (uyku)”, “Silent (sessiz)” veya “Comfort (konfor)” yazan bir tuş bulunacaktır. Kumandanın üzerindeki bu tuşu kullanarak klima iç ve bazı modellerde dış ünitenin de çalışma devrini düşürerek daha sessiz ve sizi rahatsız etmeyecek bir hava akımı ile çalışma moduna geçebilirsiniz.
Yaz aylarında klima derecelerinin genellikle dışarıdaki sıcaklık değerinden 7-8 derece daha az olması tavsiye edilir. Örneğin 30 derecelik bir sıcaklıkta uyku halindeyken klimanın derecesinin 23 civarına sabitlenmesi önerilir.
Otomatik uyku ve programlama modunu içeren ürünlerin en önemli faydası, gereksiz enerji tüketimini azaltmasıdır. İnsan sağlığı ve güvenliğinin yanı sıra bütçeye de büyük katkılar sunan uyku modu, oldukça tasarruflu klima modu olarak bilinir.
“SLEEP” tuşuna bastığınızda klima uyku modu ayarına geçer.
Ünite ısıtma modunda çalışırken, ilk yarım saat geçtikten sonra ayarlı sıcaklık 1°C azaltılır, ikinci yarım saat geçtikten sonra bir 1°C daha azaltılır ve bunun üzerinden 1 saat daha geçtikten sonra ise 1°C daha azaltılır.
İlgili 34 soru bulundu
Genellikle uyku için ideal ortam sıcaklığı 16 – 19 dereceleri arasındadır. Bununla beraber yazın uyurken klima kaç derece olmalı merak ediyorsanız; genellikle dışarıdaki sıcaklık değerinden 7-8 derece daha az olması öneriliyor. Örneğin, dışarıda 30 derecelik bir hava varsa uyku için klima 23 dereceye getirilebilir.
Klima kumandanızın üzerinde “Sleep (uyku)”, “Silent (sessiz)” veya “Comfort (konfor)” yazan bir tuş bulunacaktır. Kumandanın üzerindeki bu tuşu kullanarak klima iç ve bazı modellerde dış ünitenin de çalışma devrini düşürerek daha sessiz ve sizi rahatsız etmeyecek bir hava akımı ile çalışma moduna geçebilirsiniz.
Apple ekosisteminde “Night Shift”, Android ekosisteminde ise genelde gece modu olarak geçen (Farklı isimler de var) bir mod bulunuyor. Bu mod açıldığı zaman telefonların ekranı sıcak tonlara geçiş yapıyor (Sararıyor) ve böylece hem gözler korunmuş oluyor hem de uyku kolaylaşıyor.
Sleep modunda çalışır iken MODE, FAN SPEED veya ON/OFF tuşuna basıldığında Sleep modunda çalışma durur. FRESH Tuşu Fresh (Taze hava) fonksiyonun çalıştırır ve kapatır.
Karanlık modu kullanmanın daha uzun batarya ömrü, daha az parlama ve mavi ışığa maruz kalma gibi çeşitli avantajları vardır. DAHA FAZLA BATARYA, DAHA AZ ŞARJ: Karanlık modu kullanmak batarya ömrünüzü %30'a kadar uzatabilir; bu da telefonunuzu eskisi kadar sık şarj etmeniz gerekmeyeceği anlamına gelir.
SLEEP (Uyku) Modu:
Uyku modu açık olan bir klima yaklaşık 6 saat sonra otomatik olarak kapanacaktır. Cihaz kapatıldıktan sonra uyku fonksiyonu iptal olur. Fan ve otomatik modlarında bu fonksiyon kullanılmaz.
Klima kullanımında ideal sıcaklığı uyanıkken 24, uykuda ise 25-26 derece olduğunu kaydeden uzmanlar, "Klima kullanımı için ideal sıcaklık seviyesi 24 derece olarak kabul ediliyor. Geceleri ise 25 - 26 derece arasına ayarlamak uyku kalitesi açısından yarar sağlıyor.
Klima kumanda ekranın sağ alt kısmında bir köşeli üçgen sembolü göreceksiniz. Bu tuşa her bastığınızda klimanın kaç saat sonra duracağını gösteren rakam artacaktır. Uyku ayarını en az 1, en fazla 7 saate kadar ayarlayabilirsiniz.
“Klima havasının doğru yayılmaması karşısında uyumak ve terli durmak, bir anda çok sıcak ortamdan soğuk ortama geçmek gibi durumlar klima çarpmasına sebep olur. Bu durum vücutta ciddi ısı değişimleri yaptığından kas ağrıları, kas tutulmaları, kramplar, baş ağrısı gibi şikayetlere sebep olabilir.
A sınıfı ve 9000 BTU klimaların hesaplanmasında maksimum hızda saatte 0,8 Kw elektrik harcadığı bilinmektedir. Bunun yanı sıra elektrik, Kw olarak ortalama 0,7961 kuruştur. Bundan dolayı Bir saat içinde 0,632 TL elektrik yakmaktadır. Yani saatte 50 kuruş elektrik yakmaktadır.
Bu hesaplamaya göre, sadece günün sıcak saatlerinde 8 saat kullanılan bir klima yaklaşık olarak günlük 13 TL elektrik tüketir. Tüm gün kullanıldığında 24 saat için 40 TL civarında bir elektrik tüketimi gerçekleştirir. Sadece belirli saatlerde kullanılan bir klimanın aylık yaklaşık elektrik maliyeti ise 410 TL olur.
Telefonunuzda Android 7 Nougat sistemi çalışıyorsa, telefonunuz şarj olmadığı ve ekran kapalı olduğu sürece sabit tutulmasına gerek kalmadan Uyku moduna girer. Uyku modundayken: Wi-Fi bağlantınız açık olsa bile Wi-Fi taramaları gerçekleştirilmez. Uygulamalar ağ erişimine sahip olmaz.
“Uyku Modu” fonksiyonu seçildiğinde cihaz, ortamın sıcaklığını otomatik olarak kontrol eder. ON/OFF zamanlayıcı istenilen saatte cihazın açılıp kapanmasını sağlar.
sleep [slept|slept] {fiil}
uyumak {fi.}
Gece modu, sayfa parlaklığını ve kontrastını düşürerek düşük ışık koşullarında gözlerinizi korur. Bu özelliği açmak/kapatmak için Tarayıcı > Araç kutusu > Gündüz modu bölümüne gidin.
Ayarlar-> Ekran Parlaklığı-> Karanlık Mod'u seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Android'e özgü uygulamalara daha erken gelmiş olsa da, gece modunun Android işletim sistemine gelmesi vakit aldı.
Karanlık mod pil ömrünü %30'a kadar uzatıyor. Karanlık mod, gözlerin kamaşmasını önlüyor ve mavi ışığı azaltıyor. Böylece uyku düzenimizi bozan mavi ışıktan korunmuş oluyoruz.
Klima kumandanızın orta kısmında yer alan açma/kapama düğmesine basın. Mod tuşundan istediğiniz çalışma modlardan birini seçin. Aşağı yukarı ok işaretlerine basarak sıcaklık ayarını yapın. Klimanızı uyku moduna almak için kumanda ekranında yıldız sembolü belirene kadar ''Zaman Ayarı'' tuşuna basın.
Kumandanızdan SLEEP tuşuna basarak uyku modunda çalıştırabilirsiniz. Bu tuşa basıldığında klima uyku moduna geçer veya uyku modundan çıkar. Uzun çalışma sürelerinde klimanızda yapmış olduğunuz sıcaklık ayarlarının kademeli olarak arttırılması ya da azaltılması sağlanır.
Klimaları sık sık açıp kapatmak daha fazla elektrik tüketilmesine sebep olur. Bu nedenle klimanın sıcaklık ayarı ideal ev sıcaklığına göre belirlenmeli ve cihazın sürekli olarak belirlenen sıcaklıkta çalışması sağlanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri