Botox'un en çok kullanıldığı ve iyi sonuç alındığı bölgeler alın, kaş arası ve göz çevresini içeren yüzün üst bölümleri. Yüzün alt bölümleri ve boyunda da kullanılabilmekle birlikte bu bölgelerde de iyi sonuçlar vermektedir. Tedaviden 7-10 gün sonra etkileri görmeye başlar, 4-6 ay sonrası etkileri azalmaya başlar.
📌Özellikle estetik uygulamalarda yüz bölgesinde yaş ile veya mimiklerin kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıkların giderilmesinde güvenli bir şekilde kullanılır. Deneyimli ellerde ve düzgün dozlama ile yapılan botulinum toksin uygulamalarında herhangi bir yan etki neredeyse görülmez.
Bir şişe Botox, 100 botox ünitesi botulinum toksini içerir. Bu şişeye 2 cc. serum fizyolojik konulduğunda, 1 cc. de 50 botox ünitesi toksin bulunur. Bu 2 cc, PPD enjektörüne çekildiğinde; 0,1cc. de 5 botox ünitesi toksin olan bir preparat hazırlanmış olur.
3 bölge botoks, yüzün üst kısmındaki üç ana bölgeye; alın, göz çevresi ve kaş arası bölgesine uygulanan botoks işlemidir. Bu bölgeler, mimik hareketleri nedeniyle zamanla çizgilenme ve kırışıklıkların en çok görüldüğü alanlardır.
Tam olarak yanakların üzerine yanak botoksu işlemi yapılmaz. Yüzün alt bölgesine ve yanak olarak bilinen jawline kısmın belirginleştirilmesi için işlemler yapılabilir. Yanak botoksu uygulamalarının sağladığı etki ile yüzde V şeklinde bir yapı olması sağlanır.
İlgili 45 soru bulundu
Belirgin elmacık kemikleri yüze daha genç, dinamik ve estetik bir görünüm vermektedir. Aynı zamanda yüzü toparlayıp yukarı doğru çeker ve böylece nazolabial çizgiler ve çene hattında ki sorunları azaltmada faydası olur.
Yanak sarkmasına en etkili çözüm bol su tüketimi ve dengeli beslenmedir. Tedavi aşamasında yüz egzersizleri ve masaj yöntemi, yanak sarkması için hekiminizin önerdiği maske ve kremler dolgu ve botoks işlemleri de tercih edilebilir.
Botoks, yaşlanma ile birlikte yüzde oluşan mimik kırışıklıklarını azaltmaya yarayan bir tekniktir. Dolgu ise kırışıklık tedavisinin yanında çökme tedavisi ve silik yüz kontürlerinin vurgulanmasında da kullanılmaktadır.
Uygulamada botoks alın ve göz çevresine uygulanır. Eğer ihtiyaç duyuluyor ise ek uygulama olarak kaşın bitim noktalarına da botoks enjekte edilir. Kaş botoksunda en önemli husus dozun doğru algılanması ve iki kaşın dengeli bir şeklide kaldırılmasıdır.
Botoks işleminden sonra etkinin başlaması genellikle 2 ila 7 gün arasında değişir, bu etki uygulanan botolinum toksinin tipine, uygulanan bölgenin büyüklüğü veya küçüklüğüne ve kişilerin cilt yapılarına göre farklılaşmaktadır. Botox uygulamasının tam etkileri en geç 2 hafta içerisinde etkin sonuçlarını vermektedir.
Botoks yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Enfeksiyon gibi risklerden kaçınmak için steril olmayan ortak kullanım alanlarında vakit geçirilmez. Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur.
Botoksun etkisi ne kadar sürer? Botoksun etkisi genel olarak 3-5 ay sürer. Botoks etkisinin 3 ayda sona erdiği veya 6 ay sürdüğü kişiler de vardır. “Botoks yaptıranların yorumları” ilk kez Botoks yaptıranlar ilk botoksun 2-3 ay sürdüğü ancak ikinci Botoks uygulamasından sonra daha uzun sürdüğünü söyleyecektir.
Uygulamaların sayısı arttıkça Botoks'un etkisi 12 ay kadar devam edebilir. İlk uygulamadan sonra yaklaşık 3 ay sonra güçlü kaslarda hareket geri dönmeye başlar. 4 ay sonra zayıf kasların hareketi de başlar. 6 ay sonra etki tamamen ortadan kalkar. 4-6 ay arasında tekrarlanmasında fayda vardır.
Botoks yüzde ve vücutta nerelere uygulanır? Yüzde; kırışık ve çizgilerin en sık oluştuğu bölgeler olan göz çevresine, kaş arasına, alın bölgesine yapılır. Ayrıca bu uygulamayla kaş ve burun ucunu kaldırmak da mümkündür.
Botoks cildi parlatır mı? Botox uygulaması sonrasında kırışıklık ve yaşlanmanın diğer izleri geçici olarak silindiğinden dolayı ciltte geçici bir parlaklık ve kırışıksız görünümün sağladığı bir aydınlanma olmaktadır.
Botoks sinir kas arasındaki iletimi bozarak ,mimik kaslarının kullanılmasını engeller. Yani mimik kasları sinirden gelen uyarıyı geçici bir süre için alamaz ve kasılmaz. Böylece Botoks mimik kaslarını durdurarak oluşturduğu kırışıklıkların gerilemesini veye yok olmasını sağlar.
Ayrıca kaş uç alt kısımlara uygulanan ek botoks kaş kalkıklığının artmasına katkı sağlar. Botoks kaş kaldırma sonuçları herkeste değişik derecede oluşur. Amaç doğal ve hafif bir kaş kalkıklığı sağlamaktır. Alın ve kazayağı bölgesine yapılacak botox zaten kaş kalkıklığı için yeterlidir.
Botoks Enjeksiyonları: Botoks enjeksiyonları, göz kapağı kaslarının geçici olarak gevşemesine neden olarak badem şeklinde bir göz görünümü oluşturabilir.
Kaş Botoksu Göz Kapağını Da Kaldırır Mı? Kaş botoksunun uygulanması, danışanlarımızın arzuları doğrultusunda göz kapağını da kaldırmaya yönelik olarak yapılabilir. Hem kaşlarının hem de göz kapaklarının düşmüş olduğundan memnun olmayan hastalarımıza aynı anda kaş ve göz kapağı kaldırma botoksu uygulaması yapılabilir.
Böyle durumlarda sarkan cilt çeşitli operasyonlar sayesinde toparlanmaktadır. Full face lift, elastikiyetini kaybeden alnın, yerçekimi ile düşen kaşların, gerginliğini kaybeden yüzün ve sarkan boyun bir arada düzeltilmesi uygulamalarını içeren bir operasyondur.
Botoks cilt çizgilerinin ve kırışıklıkları hafifletip ortadan kaldırırken taze ve doğal bir görünüm ortaya çıkarır. Doğal güzelliğin ortaya çıkması ile minimal makyaj renge katması için yeterli olacaktır. Botoksun etkisi geçicidir, nörotoksin uygulandıktan 4-6 ay sonra etkisi başlar 4-6 ay içinde kaybolur.
Yüz çizgileri hafifken dolgu, botoks gibi kırışıklık önleyici işlemleri yaptırabilirsiniz. Ayrıca cilt altına anti-aging vitamin, mineral uygulamaları ve lazer işlemleri de yapılabilir. Cilt sarkması için en uygun tedavi yöntemi lazer ve ultrasondur.
Merhabalar yağ dokusu kaybı kendi kendine yerine konamayacağı için çöküklük olan bölgeye dolgu enjeksiyonu yapılabilir. Böylece yüzünüzün simetrik görünümü yeniden yaratılır. Ancak dolguların kalıcılığı 7-8 ay kadardır. Etkinin devamlılığı için düzenli olarak yaptırmanız gerekiyor.
Kolajen ve elastin cildi destekler, esnek, pürüzsüz ve sıkı kalmasını sağlar. Yaşlanma sürecinde kolajen üretimindeki yavaşlamanın yanı sıra cilt ve yüz dokularında hacim kaybı da oluşur. Bu durum cildin sarkmasında büyük rol oynar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri