Klima cihazlarında genellikle bir su toplama haznesi vardır ve bu haznenin drenaj boruları aracılığıyla dışarıya su atması gerekir. Eğer drenaj sistemi tıkalı veya bozuk olursa, bu su haznede birikmeye başlar ve sonuç olarak klima su akıtmaya başlar.
Klima İç Ünitesi Su Damlatıyor
Eğer su bir kapta toplanıyorsa; kabı boşaltın ve drenaj borusu ucunun suya girmemesine dikkat ediniz. Toz filitreleri tıkanmış olabilir, toz filitrelerini yıkayın. İç ünite petekleri (Kondansör) kirlenmiş olabilir özel kimyasalları ile bakımı gerekir. Servis çağırın.
Eğer sizin de klimanızın dış ünitesi su akıtıyorsa öncelikle endişelenmeniz gereken bir durum olmadığını belirtelim. Klimaların iç ünitesinde bulunan nem, gider borusu aracılığıyla dışarıya gönderilir. Dış ünitenin montajı doğru bir şekilde yapıldıysa, dış ünitenin su akıtması normaldir.
Klimaların soğutma modundaki çalışma prensibini iç ünitedeki nemi dışarıya atması olarak tanımlayabiliriz. Dolayısıyla havadaki nemle orantılı bir şekilde bakır boruların bağlantı elemanlarında yoğuşma meydana gelir. Bu yoğuşmadan kaynaklı su akıntısı oluşur. Yani bu normal bir durum olup, arıza sebebi değildir.
Klimayı nemli bir ortamda ve uzun süre soğutma konumunda çalıştırıyorsanız hava çıkış yerlerinde damlama olabilir. Bu durumda fan hızını en yüksek seviyeye çıkartarak tekrar deneyin. Son olarak makinenin filtreleri kirli olabilir, temizleyin. Klimayı nemli ortamda uzun süre soğutma konumunda çalıştırıyorum.
İlgili 24 soru bulundu
Dışarıda yer alan klimanızın sağ veya sol yan tarafında bir sıcak bir soğuk gaz borusu bulunur. Yaz aylarında soğuk gaz borusu ile dış ortamdaki sıcak hava karşılaştığında gaz borusu üzerinde terleme şeklinde su damlacıkları oluşur. Bu durum sanki borudan su akıtıyormuş görüntüsü verebilir.
Klimalar soğutma modunda çalışırken iç ünitenin, içerideki sıcak havayı alıp dış üniteye vermesi gerekiyor. Bunu yaparken havadaki fazla nemi de alıyor. Sıcak hava, içerisindeki nemle birlikte dış üniteye geldiğinde nem oranına göre yoğuşma olayı yaşanıyor. Bu yoğuşmadan dolayı su akıntısı başlıyor.
Klima Soğuk Hava Üflemez
Klima gazı bitik veya düşük seviyedeyse havalandırma deliklerinden soğuk hava gelmez. Gelen hava normal oda sıcaklığındadır. Düzgün çalışan bir A/C sistemi soğuk hava üflemelidir. Gelen hava oda sıcaklığında ise klima gazı bitiktir ve yeniden doldurulması gerekir.
Normal şartlarda yazın soğutmada geleneksel evinizde kullandığınız 12.000 Btu bir klima günlük ortalama 6 litre ile 10 litre arası su üretecektir. Farz edelim yaşadığınız bölgede soğutma sezonunuz 4 ay ve günlük klimanız 8 litre su oluşturuyor.
İçilmesi uygun değildir. Ütü vb. saf su kullanımına uygun alanlarda kullanılabilir.
Çünkü split klimada kullanılan gazlar yanıcı veya parlayıcı bir özelliğe sahip değildir. Sadece klimalar yüksek basınçtan dolayı desibeli yüksek bir ses oluşumuna sebep olabilir. Meydana gelen alev oda içerisindeki diğer alanlara sıçrayarak yangına neden olmuştur. Olayda can kaybı yaşanmaması bir şanstır.
Klima eğer ki gaz eksiltmişse, klimanın soğutma gücü azalır. Klima dolayısıyla da yeteri kadar soğutma yapamaz. Klima gazı eksilmişse, nem tutucu filtrede daha az klima gazı olacaktır.
Klimaların dış ünitelerinden su akmasının temel sebebi, iç ünitede biriken suyu dışarıya gider borusu yoluyla atılması gerektiğinden kaynaklanıyor. Bu yüzden de dış ünitenin su akıtıyor olması aslında çoğunlukla bir problem teşkil etmiyor.
Bu normal bir durumdur. Baymak klima iç ünitede oluşturduğu nemi dış ünite hortumu ile gönderir. Bu açıdan da dış ünitede su akıntısı olması durumu cihazın normal çalıştığını ve sorun olmadığını belirtir. Bu gibi durumlar için servis yardımı almaya gerek yoktur.
Klimayı nemli bir ortamda ve uzun süre soğutma konumunda çalıştırıyorsanız hava çıkış yerlerinde damlama olabilir. Bu durumda fan hızını en yüksek seviyeye çıkartarak tekrar deneyin. Son olarak makinenin filtreleri kirli olabilir, temizleyin.
Dışarıda yer alan klimanızın sağ veya sol yan tarafında bir sıcak bir soğuk gaz borusu bulunur. Yaz aylarında soğuk gaz borusu ile dış ortamdaki sıcak hava karşılaştığında gaz borusu üzerinde terleme şeklinde su damlacıkları oluşur. Bu durum sanki borudan su akıtıyormuş görüntüsü verebilir.
Eğimin olmadığı koşullarda yoğuşan suyun ayıklanmasını sağlamak amacıyla tahliye etmek için kullanılır. Bu tahliye edilen su bir kanala gönderilir.
Motor ve çevresinde yer alan mekanizmalar soğuk su yardımı ile yıkanmalıdır. Hava filtresi gibi parçaların yakınına mümkün olduğunca su tutulmamalıdır. İşlem bittikten sonra araç uzun süre kullanılmamalı ve tüm parçaların kuruduğundan emin olunmalıdır.
En yaygın neden, yeniden doldurulması veya değiştirilmesi gereken soğutucu eksikliğidir. Diğer olası nedenler arasında arızalı bir soğutma fanı, tıkalı bir kabin hava filtresi ile ilgili bir sorun yer alır. Klima konusunda eğitimli bir kişi, genellikle her iki göstergeyi de okuyarak bir sorunu teşhis edebilir.
Bu yüzden kış aylarında araç klimasının ayda en az iki kez çalıştırılması ve klima gazı seviyesinin yılda bir kez düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir.
Klima gazının belirli bir ömrü yoktur. Klima gazının ömrünü kullanım sıklığı ve süresi belirler. Standart bir klima gazının her yıl %10 ila %15 arasında azaldığı söylenebilir. Bir kaçak durumunda bu oran artacaktır.
Genel olarak klima gazı 2 sene kadar gitmektedir.
Çok normal. Klima soğutma yaparken, iç ünite serpantinler terler zaten. Bu terleme iç ortam nem oranına bağlı olarak değişir. Yoğuşma yani terleme, sıcak nemli hava ile soğuk yüzeyin teması ile oluşur.
Fakat çiçeklerde kesinlikle kullanmayın çiçeğiniz kısa sürede kuruyup ölecektir bu tecrübeyle sabittir .. Klimanın havadaki nemi su halinde ayrıştırdığını düşünürseniz çiçeğe sadece saf su vermiş oluruz! minerallerden yoksun olan çiçekte kısa sürede kurumuş olucaktır..
Uygun sıcaklık seçilmemiş olabilir, soğutma konumuna alın. Hızlı soğutma özelliğini seçerek kullanmayı deneyin. Çözülmezse filtreleri kirli olabilir temizleyin. Klimanız hâlâ soğutma yapmıyorsa dış ünitesinin (motoru) teras gibi uzun süre güneş gören bir yerde konumlanmış olup olmadığını kontrol edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri