Vücudun belli noktalarında beliren deri sarkması için en kesin çözümlerden biri spor yapmaktır. Düzenli spor yapmak kasları güçlendirir. Böylece zamanla vücut kendini toplamaya başlar. Özellikle ağırlık çalışmaları, sarkan derilerin toplanma sürecini hızlandırır.
İlk yanıt vereceğimiz soru: “sarkan deri kendini toparlar mı?”. Sarkmış bir deriyi eğer bu sarkma minimal düzeyde ise bir miktar toparlanmasını sağlamak mümkündür. Ancak yoğun bir sarkma şikayetinin çözümü cerrahi müdahale ile mümkün olabilir.
Bu hasta grubunda sarkma deformasyonu yoğun olduğu için ameliyatsız deri sarkma tedavi yöntemleri de istenilen çözümü sağlayamaz. Özetle, verilen yoğun kilolardan sonra görülen vücut sarkması için spor ve ameliyatsız yöntemler etkili olmaz.
İlgili 29 soru bulundu
Mekik çekmek ve benzeri egzersizler kasrın kaslarınızı kuvvetlendirir ve sıkılaştırır, bu da sarkmış deri görünümünü azaltır.
45 Kilo ve Üstünde Hafifleyenler Dikkat
Özellikle 45 kiloya yakın ve üstende kilo kaybetmiş kişilerde yüz sarkması ortaya çıkabiliyor. Hasta o kadar kilo verince göbek bölgesi, sırt, popo, meme, kollar ve üst bacakta sarkmalar oluşuyor.
Aloe vera, cildi sıkılaştırmak açısından en iyisidir. Aloe vera jelindeki asit cildinizin elastikiyetini artırır ve sarkmış cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildiniz için doğal bir kremdir. Limondaki C vitamini kollajen oluşumuna yardımcı olur, böylece cildinize esneklik kazandırır.
Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, hindistancevizi yağı kuru cildi etkili bir şekilde tedavi edebilir, cildin sarkmasını önleyebilir ve kırışıklıkları giderebilir. Sabahları cilde az miktarda hindistancevizi yağı uygulayabilir ve gece yatmadan hemen önce bu miktarı ikiye katlayabilirsiniz.
Doğal yöntemlerle gözenekleri sıkılaştırmak mümkündür. Bunlar arasında buz uygulaması, limon suyu, bal, elma sirkesi, yeşil çay, papatya çayı, nane yaprağı gibi doğal malzemeler kullanmak yer alır. Ayrıca düzenli egzersiz yapmak, yeterince su içmek, sağlıklı beslenmek de gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olur.
Yapabileceğiniz egzersizlerden birkaçı şöyledir; Karın bölgesini sıkılaştırmak için; mekik çekmek en bilindik ve fayda sağlayan yöntemdir. Bacak ve kalça sıkılaştırmak için; bisiklet sürmek, yüzmek, koşu veya yürüyüş yapmak bu bölgelerde sıkılaşmayı sağlayarak sarkmaları önleyecektir.
Eğer kısa bir zaman diliminde çok fazla kilo verirseniz cildiniz azalan vücut yüzey alanınıza tam olarak adapte olamaz ve bu sebeple sarkmalar meydana gelir. Ama vermeyi hedeflediğiniz kiloyu zamana yayarak verdiğinizde, bu hacimsel küçülmeye deriniz de adapte olarak ilerleyeceğinizden dolayı sarkma olmayacaktır.
Kol Sarkması Sporla Düzelir Mi? Spor kasların gelişimi ve şekillendirilmesi için çok büyük etkiye sahiptir. Kaslar vücudun daha sıkı görünmesini sağlarken sarkmaları da önleyebilmektedir. Kol sarkmalarında spor etkili olabilmektedir.
Kilo azaltma ameliyatının ya da önemli miktarda kilo vermenin ardından deri ve dokular genellikle elastikiyetini kaybeder ve vücudun yeni küçülmüş boyutuna uyum sağlayamaz.
Kilo vermiş bir hastada genellikle kas gerilerek deri fazlası çıkartılarak cilt düzleştirilir. Eğer çok fazla bir deri ve cilt birikmesi varsa, bir miktar etkisi olabilir. Ama genelde sırt ağrıları için deri çıkartma ameliyatı yapılmaz. Kol bölgesinde ameliyatı izini kabul etmiş bir hasta için sonuçlar mükemmeldir.
Vücut ani ve fazla kilo vermeler sonucu iç hacmini kaybettiği için yağlar ve kaslarla gerilmiş deri bir anda gevşer ve sarkmalara sebep olur. Deri sarkmaları herhangi bir spor ve egzersizle de kurtulması mümkün olmayan bir problem olduğu için zayıflama sonrası vücut toparlama operasyonlarına ihtiyaç duyulur.
Boyun ve dekolte bölgesinde yapılacak botoks uygulamaları ile kırışıklıklar giderilir, daha diri ve genç bir cilt yapısı elde edilir. Botoks uygulamasının başarısı, kırışıklık ve sarkmanın boyutuna bağlı olarak değişebilmektedir.
Yanak sarkmasına en etkili çözüm bol su tüketimi ve dengeli beslenmedir. Tedavi aşamasında yüz egzersizleri ve masaj yöntemi, yanak sarkması için hekiminizin önerdiği maske ve kremler dolgu ve botoks işlemleri de tercih edilebilir.
LAHANA YAĞI, YOSUN YAĞI VE KAKAO YAĞI
Lahana, yosun ve kakao yağı kan dolaşımını hızlandırır ve bölgesel yağların yakılmasını sağlar. Selülüt görünümü ortadan kaldırır ve vücudun sıkı ve pürüzsüz olmasını sağlar. Lavanta yağı, kakao yağı ve yosun yağını eşit miktara karıştırıp sorunlu bölgeye sürebilirsiniz.
Cilt dokusunun sıkılaşmasını sağlayan Voonka likit kolajen sıvı formuyla kolay bir şekilde tüketilir. İhtiyaç duyulan gıda takviyesini başarılı bir şekilde karşılamanız için uygundur.
Avokado, fındık, zeytinyağı, somon balığı ve keten tohumunda bulunan yağlar, deri hücrelerinin kendilerini yenilemesine, cilt esnekliğinin artırmasına yardımcı olur; cildin pürüzsüz, sıkı ve yumuşak olmasını sağlar. Cildin elastikiyetini korumak için A ve C vitamininden zengin gıdalar yiyin.
Kırışıklıklar ve sarkmalar; 30'lu yaşlardan sonra azalan kolajenle orantılı olarak cilt esnekliği ve gerginliğini kaybetmeye başlar. Buna bağlı olarak özellikle alın veya göz çevresi gibi kasların sıklıkla kasıldığı yerlerdeki gerilmelerle uyumlu kırışıklıklar ve esnekliği kaybeden cildin sarkması ortaya çıkar.
Doğum yapmış her yaştan kadında görülebilmekle birlikte 20'li yaşlarında bile görülen vakaların mevcut olduğu bir durumdur. Özellikle çok doğum yapmış ya da zorlu doğum yapmış kadınlar daha risk altındadır. Bununla birlikte yaşla doğru orantılı olarak sarkma problemlerinin de görülme sıklığı da artmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri