Sebebi, kılların vücut kokusuna yol açabilecek bakteriler için bir yuva haline gelebilmesidir. Sanılanın aksine, koltuk altı kıllarınızı tıraş etmek veya düzeltmek terlemenizi engellemez, sadece ter önleyici veya deodorantın daha etkili çalışmasını sağlayarak vücut kokusunun azalmasına yardımcı olur.
Lazer epilasyonun ter bezlerinin az veya çok çalışmasını etkilediğine dair de herhangi bir veri yoktur. Bu nedenle lazer epilasyonun terlemeyi artırdığını söylemek doğru olmaz.
Bu önlemler; deodorant kullanma, sistemik antikolinerjik ilaçlar, iyontoforez ve botoks uygulaması şeklinde özetlenebilir. Botoks uygulamasında koltuk altı, avuç içi veya ayak tabanına oldukça küçük iğnelerle müdahale edilir. Bu sayede ter bezlerinde sinir iletisini etkili bir şekilde bloke ederek etkisini gösterir.
Aslında ter vücudumuzdan atıldığı ana kadar kokusuz bir sıvıdır. Ancak vücuttan çıktıktan sonra cilt üzerindeki çeşitli bakterilerle birleştiklerinden bir koku salgılarlar. İşte bu yüzden, tüyler bu ter kokusunu artırıcı etki yaparlar. Ağda gerçekten cilt üzerinde pütürleşmeye yol açabilir.
İlgili 24 soru bulundu
Terleme ayrıca buharlaşma yoluyla vücut sıcaklığımızın soğumasına yardımcı olur. İşe yarıyor çünkü su molekülleri diğer maddelerden daha yüksek oranda buharlaşıyor. Su buharı havada diğer tüm maddelerden daha hızlı hareket eder, bu nedenle ısının vücuttan kaçması daha uzun sürer.
İnsan vücudunda gelişen bazı toksinlerin de vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Egzersiz, heyecan, stres, fiziksel olarak yorgunluk, aşırı baharat tüketimi gibi durumlarda terleme miktarında artma görülebildiği gibi sıcak havalarda vücut ısı artışını düzenlemek için de terlemede artış görülür.
Mevcut ter önleyici miktarı arttığı için, gözeneklere daha etkin nüfuz eder. Bu, ter bezlerine terlemeyi azaltmaları veya durdurmaları için sinyal gönderir. Etkinliğini artırmak ve tahrişten kaçınmak için tamamen kuru cilde uygulayın.
Aynı zamanda terlemeye karşı da birebir olan pudra, terlemeyi azaltarak terli görünümde kurtulmaya yardımcı olur. Sık yağlanan saçların da kurtarıcı olan pudra saç diplerine biraz serpilerek yağı emer ve yağlı görüntüyü almış olur. Bebek pudrası cilt bakım alanında da çok fazla kullanılmaktadır.
Kasık Terlemesi Tedavisi ve Bacak Arası Terlemesinin İlaçla Tedavisinde en yaygın kullanılan ilaçlara antikolinerjikler denir ve bunlar vücudun ürettiği salgı miktarını azaltabilir. Çoğu durumda terlemeyi tedavi etmek için glikopirolat ve oksibutinin kullanılır.
Sisli havaların sık olduğu bölgeler, fabrika dumanları ile aşırı kirlenen havanın solunduğu alanlar, kapalı giyim tarzı tercihleri yeterli D-vitamini oluşumunu engeller. D-vitamini eksikliği saptandığında çocuğunuza verilecek D-vitamini tedavisi, çocuğunuzun aşırı terlemesini dramatik olarak azaltacaktır.
2 - Bol su için
Sanılanın aksine bol sıvı tüketimi terlemeyi artırmıyor. Su vücut sıcaklığını dengede tutmayı sağlıyor. Terleme yoğun olduğunda, vücudumuzdan tuz kaybı da gerçekleşiyor.
Terlemeye Karşı Alınabilecek Önlemler
Soğuk su içmek vücut ısısını dengeler ve aşırı terlemeyi engeller. Mümkün olduğunca soğu su içmek işinize yarayacaktır.
Tüylenme, bilindiği üzere bakterilerin tutunma oranını artıracağından kötü koku oluşumunu önemli ölçüde artırabilir. Ağır kokulu baharatlar, kebap, sarımsak ve soğan, kahve, alkol gibi ter oluşumunu tetikleyen ve kötü kokuya sebep olabilen gıdaların tüketimini azaltabilirsiniz.
Bazı kadınlarda koltuk altı, kasık, kalça ve göğüs altında ter üreten kıl kökleri ve bezleri tıkanır ve ölü deri hücreleri dışarı atılamaz. Bu durum oluştuğunda, tıkanmış folikül veya bez, bakteriler için bir üreme alanına dönüşür.
Koltuk altı pedleri, genellikle yumuşak ve emici bir yapıya sahiptir. Koltuk altına yerleştirilerek, terin giysilere geçmesini önleyerek kötü koku ve leke oluşumunu engeller. Ayrıca, koltuk altı bölgesindeki nemli ortamı azaltarak, cilt tahrişini önler.
Güzel bir banyodan sonra yarım limon suyunu koltuk altlarınıza sürerek oluşacak ter kokusuna karşı şahane bir önlem almış olursunuz.
Özcan, “Tıpta hiperhidroz olarak geçen aşırı terlemeye karşı doğal yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Başta elma sirkesi olmak üzere, papatya, ısırganotu, ve ada çayıyla hazırlanan bitkisel karışımlar terleme soruna çözüm olabilir” dedi.
Antibakteriyel özelliğe sahip sabun ve duş jelleri ile her gün duş alarak terlemeyi ve ter sonrası oluşan kokuyu en aza indirebilirsiniz.
Deodorant kullanabilirsiniz, ancak bunlar da terlemeyi engellemez, sadece ter kokusunun bastırılmasına yardımcı olur.
Duş aldıktan sonra vücuttaki gözenekler açılır ve bu gözenekler sayesinde ter vücuttan atılabilir. Bu nedenle sık sık duş almaya özen gösterin. Duştan sonra mutlaka koltuk altı deodorantı kullanarak terlemeye karşı önlem alabilir ve koltuk altlarının kuru kalmasını sağlayabilirsiniz.
Kalp ve damar hastalıkları oluşma riskini azalttığı bilimsel olarak bilinen terleme, uzun vadede sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralayabilir. Düzenli olarak spor yapmak veya hareket etmek vücudunuzun rutin şekilde terlemesini sağlar.
D Vitamini Eksikliğinin Etkileri Nelerdir? Baş ve boyun bölgesinde aşırı terleme; D vitamini eksikliği sonucu vücut ısısında artış meydana gelmektedir. Vücut aktivitesinin normal olması halinde bile vücut ısısının yükselmesi ile terleme oluşmaktadır.
Kadınlarda özellikle menopoz sonrası aşırı terleme görülebilirken, aşırı kilo, alkol ya da uyuşturucu kullanımı, baharatlı yiyecekler, kafein gibi etkenler de terlemeyi artırabilmektedir.
Aşırı terleme tedavisi yöntemleri arasında, botoks enjeksiyonu, ter bezlerinin cerrahi olarak çıkarılması, mikrodalga terapi, ilaç tedavisi ve liposuction gibi seçenekler bulunmaktadır. Botoks enjeksiyonu, ter bezlerini bloke ederek terlemeyi azaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri