Kokina çiçeğinin kırmızı meyvesi zehirli olabilir. Uzmanlar özellikle küçük bebeği ve evcil hayvanı olan yurttaşları uyarıyor. Yutulduğu zaman mide bulantısı ve kusmaya sebep olan kokina, daha ciddi sonuçlara yol açabilir. Uzmanlar özellikle bebekli aileleri uyarıyor.
Öncelikle kokina çiçeğinin silcan adı verilen kırmızı meyvelerinin özellikle evcil hayvanlar için tehlikeli olabileceği, zehir etkisi oluşturabileceği söyleniyor, aklınızda bulunsun. Eğer evinizde en az bir hayvanla yaşıyorsanız ya da küçük yaşlarda çocuklarınız varsa onları bu bitkiden uzak tutmanızda fayda var.
Yılbaşı Çiçeği (Kokina) Zehirli Mi? Elbette kokina çiçeği isteyenler için en büyük kaygı “Yılbaşı çiçeği zehirli mi?” sorusudur. Aralık ayında çiçek açtıktan hemen sonra kırmızı meyveler veren kokina çiçeğinin meyveleri zehirli olabilir.
Kokina çiçeği bakımı, oldukça kolaydır. Kokina çiçeği vazoda suya konulur mu diye merak ediyorsanız, evet konulabilir. Ancak suyun kokina çiçeğinin yapraklarına değmemesine dikkat etmelisiniz. Aksi halde yapraklar çürüyebilir.
İlgili 41 soru bulundu
Kokina demetine nasıl bakılır ? Kokina demetinizin uzun ömürlü olması için durduğu yerin direkt güneş almayan ve serin bir yer olmasını tavsiye ediyoruz. Haftalık olarak 1 saat az su dolu vazoda sulama yapılması tavsiye edilir. Kesme dallardan oluşan bir demet olduğu için ortalama 3-4 ay kadar dayanmaktadır.
Batıl bir inanışa göre yılbaşında alınan kokina, bağlı kalmalıdır. Eğer sonraki seneye kadar canlı kalmayı başarırsa eve maddi açıdan bereket ve kazanç getireceğine inanılır.
Eğer bu güzel çiçeklerin solmamasını istiyorsanız Kokina çiçeği bakımına dair dikkat etmeniz gereken birkaç faktör var. Kokina çiçeği için ideal olan sıcaklık normal oda sıcaklığıdır. Çok sıcağı da çok soğuğu da sevmez. Bu şekilde çiçek rengini uzun süre boyunca solmadan koruyabilir.
Evinizde daha güzel görünmesini istiyorsanız size doğru çiçeği seçebilirsiniz. Kokina çiçeği faydalı mıdır sorusuna cevap olarak efsaneye göre evinize uğur, bereket ve şans getireceği örnek verilebilir.
Kokina, aydınlık ve havadar ortamları seven bir bitkidir. Yeşil yapraklarının solmaması için, aldıktan 1 ay sonra, haftada 1 kez köklerini suda bekletebilirsiniz. Ancak suda bekletme süresi, 1 günü geçmemelidir.
Noel Yıldızı gibi çoğu yılbaşı çiçeği toprak yüzeyi hafifçe kuruduğunda sulanır. Kokina çiçeği ise cam vazoda saklanır. Saksının altındaki fazla suyun drenaj deliklerinden akmasına izin vermek gerekir. Bu bitkilerin saksısını su altında bırakmak kök çürümesine ve diğer sorunlara neden olabilir.
Kokina çiçeğinin kırmızı meyvesi zehirli olabilir. Uzmanlar özellikle küçük bebeği ve evcil hayvanı olan yurttaşları uyarıyor. Yutulduğu zaman mide bulantısı ve kusmaya sebep olan kokina, daha ciddi sonuçlara yol açabilir. Uzmanlar özellikle bebekli aileleri uyarıyor.
Kokina, yeşil yapraklı dallarını kırmızı meyvelerle taçlandıran bir çiçek. Uğur getirdiğine, bir yıl boyunca solmadan, yapraklarını dökmeden tazeliğini korursa 'ev sahibi' olunduğuna inanılıyor.
Siz de 2022 yılında mutlu etmek istediğiniz sevdikleriniz için, yılın güzel geçmesini sağlayacak minik ama etkili süprizler yapmak isterseniz, onlara eşsiz görüntüsüyle kalpleri fethedecek Kokina Yılbaşı Çiçeği hediye edebilirsiniz.
Özellikle yeşil yapraklarla 1 sene boyunca yaşam alanlarınızı aynı tazelikle güzelleştirmeye devam eden bir Kokina çiçeğinin devam eden güzelliği, diğer sene sizi mutlu edecek olayların beklediği anlamına gelir. Kokina ismi, yunanca kırmızı anlamına gelmektedir.
TOMURCUKLAR KIRMIZI KALMALI
Kokina çiçeği ile dilek tutma geleneği olduğunu da anlatan Düver, “Rivayet o ki eğer yılbaşında kokina çiçeği alıp dilek tutarsanız, çiçek bir yıl boyunca solmamasını sağladığınızda dileğiniz kabul olur.” Şeklinde konuştu.
Tavşan memesi otu (Ruscus aculeatus), Ruscaceae familyasından, 20 ila 50 cm boyutlarında, her zaman yeşil, güçlü ve yeşil dalları olan bir çalıdır. Kökleri ve geçişi Antakya yöresinde taşlara ve aktarlara zehir olarak satılmaktadır.
Ruscus aculeatus, Ruscus cinsine bağlı bir bitki türüdür.
KOKİNANIN UĞURU
Şans getirmesinin yanı sıra bir rivayete göre; kokina çiçeğinin yaprakları ve kırmızı meyveleri 1 yıl boyunca çürümez ya da solmaz ise çiçeğin sahibinin ev sahibi olacağına inanılıyor.
Demet halinde satışa sunulan Kokina çiçekleri uygun bir vazo içerisinde mümkün olduğunca düzgün şekilde muhafaza edilebilir. Kolay bakımı ve yaprak dökmemesi sayesinde özellikle yılbaşında sıkça tercih edilen bu bitkiye haftada birkaç kez su vermeniz yeterlidir. Hatta kış aylarında bir defa bile yeterli olur.
Yılbaşı bitkisi 1 yıl ya da 1 yıla yakın canlı kalabiliyor. Uğurlu bitkimiz kokina, ne sıcak ortamlardan ne de soğuk ortamlardan hoşlanıyor. Ilık ortamlar onlar için ideal.
Yılbaşı çiçeği, narin bir saksı bitkisidir. Bu nedenle bazı etmenlerden hızlı etkilenerek sararıp solması söz konusu olabilir. Çiçek, aşırı sulanma durumunda köklerin çürümesine bağlı olarak ölür. Özellikle saksıda direnaj deliklerinin olmaması, saksıda biriken fazla suyun dışarı çıkamamasına neden olacaktır.
Ama şöyle bir handikapı var; kokina çiçeğini 1 sene boyunca yaşatmanız gerek. Ayrıca çiçeği kendinize almayacaksınız, size hediye edilmeli. Yani yeni yılda aldığınız bu çiçeği diğer yılbaşına kadar rengi bozulmadan muhafaza edebiliyorsanız, yeni bir ev alabilirsiniz.
Çiçeğin çabuk açması ve büyümesi için toprağa bir miktar kuru çay da konulabiliyor. Çiçeklenme mevsimi geciktiği takdirde sulama suyuna yılbaşı çiçeği coşturan ve vitaminler koymak fayda sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri