Kokteyl şurubu çeşitleri hem alkollü hem de alkolsüz içeceklerinize renk ve aroma veren özel lezzete sahip şuruplardır. Soğuk kokteyl çeşitlerinde, içeceğinizin renklendirilmesinde önemli bir rol oynarken, sunumlarınızı daha keyifli bir görünüme kavuşturur.
Kokteyller, içecekleri karıştırılarak birçok tadın bir araya toplanıp karıştırılması ile ayrı bir içecek oluşturulmuş şeklidir. Bunların çoğu alkollü olmaktadır. Fakat alkole hassas olan kişiler ve çocuklar için alkol karıştırılmadan yapılmasına alkolsüz kokteyl denir.
Alkolsüzdür. Yağ, kolestrol, glikoz ve katkı maddesi içermez.
Kokteyl şurupları bozulur mu? Aroma renk ve yoğunluk bakımından tercih nedenidir. Diğer şuruplara göre kuru madde oranı % 10 fazla olmasına rağmen % 30 daha az tatlıdır. Ağzı açıldıktan sonra kapak kapalı olarak muhafaza edilirse son tüketim tarihine kadar aroma, renk ve yoğunluğunda herhangi bir azalma olmaz.
İlgili 25 soru bulundu
Kokteyl şurubu nasıl saklanır? Bu şurubu yapmak kolaydır ve bir aya kadar sürebilir. Raf ömrünü uzatmak için içine meyve ve otlar gibi tatlandırıcılar ekleyebilirsiniz. Şurubu saklamak için buzdolabında buzdolabında saklayabilirsiniz.
Kokteyl şurubu, soğuk ve sıcak içeceklerin yanı sıra lezzetli kurabiye, kek ve pastalar ya da keyifli kahve kokteylleri hazırlamak için de kullanılabilir.
Renklendirici şuruplar çeşitli meyvelerin özü kullanılarak yapılan gıdaya uyumlu ve genel olarak yoğun şekerli sıvılardır. İçerlerinde alkole yer vermezler. Alkollü olanları şurup kategorisinden çıkmış olacaktır. Bizim burada anlatacağımız renklendiriciler genellikle kokteyllerde kullanılan renklendiricilerdir.
İngilizce “cocktail” kelimesinden doğmuş olup anlamı "horoz kuyruğu"dur. Yapılan araştırmalara göre 11.000 kokteyl Uluslararası Barmenler Birliği'nde, 7.000 çeşit de İngiliz Barmenler Odası'na kayıtlı.
Kokteyller; Genel olarak bir ana içki baz alınarak yapılır. Genellikle votka, cin, tekila, rom, viski vb. yüksek alkollü içkiler ana içkidir. Ana içkinin kokusuna, tadına uygun, karıştırılması sonucu uygun bir renk ve lezzet verecek yardımcı içki ve ya bir başka içki karıştırılır.
Kokteyl sözcüğü ilk defa ispirto, şeker, su ve acı (bitter) karışımını ifade etmek için kullanılmıştır. Bir küçük yudumuyla kişiyi bulutların üstüne çıkaran bir içecek olarak bilinir. Günümüzde kokteyl sözcüğü alkol içeren her karıştırılmış içkiyi ifade etmek için kullanılmaktadır.
Şurup bile içmiş olsanız mutlaka üzerine bir bardak su için. Çünkü alınan ilacın etkili olabilmesi için, mide veya bağırsakta çözünerek, kana karışması gerekir. Sizin ilaçla beraber içeceğiniz su, bu çözünmeyi kolaylaştırır, kana karışmayı hızlandırır.
Açıldıktan sonra 15 gün içinde kullanılmalıdır. 25°C altında oda sıcaklığında saklayınız.
Yapılışı: Vişne suyu, mandalina suyu ve nar suyunu karıştırın. Servis bardaklarına buz parçalarını ekleyin. Hazırladığınız meyve suyuna maden suyu da ekleyerek güzelce karıştırın. Karışımı servis bardaklarına paylaştırın.
İmam-ı Muhammed Şeybânî hazretleri; “Çok içilince sarhoş eden içkinin azı da haramdır” buyurmuştur ve fetva da bunun üzerinedir. Başka ilaç varken, bunları ilaç olarak içmek de haramdır.
Monin şurup çeşitleri geniş bir kullanım alanına sahiptir. Kahve şurupları, sıcak ve soğuk kahve çeşitlerinde kullanılır. Monin şuruplar kahvelerin dışında alkollü kokteyller, alkolsüz kokteyller, pasta, kek, tatlı, dondurma, milkshake, frappe ve smoothie yapımında da kullanılır.
Monin kahve şurubu ilk kez 1912 yılında Fransa' da ortaya çıkmıştır.
Süt kreması yapmak için shaker'ınıza birkaç parça buz ve az miktarda süt koyarak 10 saniye sert ve hızlı bir şekilde çalkalayın. Shaker'ın kapağını açtığınızda sizi köpük ve krema dokusunda bir süt karşılayacaktır.
Kokteyl çeşitli içkilerin veya meyve sularının karıştırılarak oluşturulan karışık içkilere denir. Kelime, İngilizce cocktail yani horoz kuyruğu sözünden gelir. Özellikle viski, cin, votka, rom, tekila gibi içkilerin kendine has kokteyleri bulunur.
Teknolojik olarak nişastayı glikoz şurubu haline çevrilmiş ve kolay üretiliyor ancak hiçbir zaman pancardan üretilen kristal şekerin yerini tutmuyor ve karşılamıyor. Enerji bakımından da düşük, tatlılığı da yine farklı ve kalitesi düşük oluyor. Glikoz şurubunun tatlılarda kullanılması doğru değildir.
Glikoz şurubu ise mısır nişastasının çeşitli enzimler ya da asit ile sıvılaştırılması sonucu ortaya çıkan sıvı şekerdir. Glikoz şurubu parlak, renksiz, berrak bir görünüme sahiptir. Glikoz şurupları çoğunlukla tatlı, dondurma, çikolata sektörlerinde yiyeceklerin tatlılığını arttırmak için kullanılmaktadır.
Cezve yada tencereye şeker ve su katılır. Harlı ateşte 5-6 dakika kaynatılır. Üzerine yarım çay kaşığı tuz atılır ve tüm malzeme yoğunlaşana kadar pişirilir.
Uluslararası ve özel kokteyl hazırlanmasında barmenlerin tercih ettiği aromalı şuruptur. Kokteyllerde pasta,kek pudding özel talılarda ve çay kahve benzeri sıcak içeceklerde aroma ve şurup olarak 1/8 oranında kullanılır Ayrıca sıcak ve soğuk su ile 1/8 oranında sulandırılarak içilir . Servis önerisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri