Başvuru sahibi veya başka bir kişi çalışma izni başvurusunu Norveç Başvuru Portalı na kaydettirmeli, ücreti ödemeli ve başvuruyu destekleyici belgelerle birlikte başvurmak için Vize Başvuru Merkezinden bir randevu almalıdır. Norveç Göçmenlik Müdürlüğünde (UDI) işlem süresi 4 haftadır.
Norveç çalışma izni vize için Norveç başvuru portalını kullanarak çalışma izni başvuru kaydını yapmanız gerekir. Norveç başvuru portallarına kaydınızı yaparak, ücreti öder ve gereken evrakı sunabilmek için acentelerden randevu alırsınız. Norveç Göçmen Müdürlüğü'nün vize başvurusu değerlendirmesi süresi 1 aydır.
Norveç'te 90 günden fazla kalmak ve çalışmak istiyorsanız uzun süreli geçerliliğe sahip çalışma izni vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Norveç'te çalışma izni vizesi için başvuruda bulunduğunuzda, çalışma izni vizesinin size sağlayacağı imkanlardan en önemlisi oturum iznidir.
Norveç'e seyahat edecek Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize alması gerekirken Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için vizeden muaftır.
Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Alanı üyesi olan ülkelerden gelen vatandaşlar başka hiçbir vize ya da izne gerek duymadan Norveç'te çalışmaya başlayabilirler. Ancak Türkiye bu ülkelerden biri olmadığı için Türk vatandaşlarının Norveç'te çalışmak için oturum iznine sahip olmaları gerekir¹.
İlgili 26 soru bulundu
Başvuru sahibi veya başka bir kişi çalışma izni başvurusunu Norveç Başvuru Portalı na kaydettirmeli, ücreti ödemeli ve başvuruyu destekleyici belgelerle birlikte başvurmak için Vize Başvuru Merkezinden bir randevu almalıdır. Norveç Göçmenlik Müdürlüğünde (UDI) işlem süresi 4 haftadır.
Çalışma İzni Almak
İrlanda, Portekiz, Almanya Danimarka ve Finlandiya çalışma iznini kolay veren ülkeler arasındadır.
Avrupa'nın refah seviyesi açısından en gelişmiş ülkelerinde biri olan Norveç, ülkeye potansiyel bir göçmen akışını önlemek için vize sürecini iyice zorlaştırıyor. Ülkenin gelir seviyesi oldukça yüksek olduğu için başka ülke vatandaşlarının bırakacağı döviz gelirine çok fazla ihtiyaç duymuyor.
Bazı özel durumlarda ihtiyaç olan vizeler insanlar tarafından çok pratik ve kolay bir şekilde de alınabilmektedir. Norveç vizesi için de bu durumdan yararlanılmaktadır. En hızlı ve erken şekilde Norveç vizesine ilgili başvurudan sonra 10 ila 15 gün gibi süreler dahilinde ulaşılabilmektedir.
Bordo pasaportu olan Türk vatandaşları, Norveç'e gitmek isterlerse, vize koşuluna uymak durumundadırlar. Yeşil, Gri ve Siyah pasaportu bulunan vatandaşlar ise 180 günlük periyotta, 90 gün için vizeden muaf sayılırlar. Kısa süreli ve uzun süreli vize başvuruları ayrı şekilde farklı belgelerle yapılabilir.
Euro'ya çevrildiğinde ise Norveç'te aylık brüt asgari ücret 3500 Euro'ya denk geliyor. Asgari ücret hesaplaması için Norveç'te Mc Donalds'ta kasiyer olarak çalışan birinin saatlik ücretini referans alırsak bu yaklaşık 10 Euro'ya denk geliyor.
Umuma mahsus pasaport hamillerinin, Norveç'teki eğitim kurumlarında dil eğitimi alabilmeleri için Norveç dil okulu vizesi almaları gerekmektedir.
Norveç'te en az 7 yıl yaşa.
"Kalma süresi" koşulu, Norveç vatandaşlığına hak kazanmak için yerine getirmen gereken ilk koşuldur. Çoğu başvuru sahibi, kesintisiz en az 7 yıl boyunca oturma izni ile Norveç'te yaşamalıdır.
Yeşil (hususi) pasaport veya gri (hizmet) pasaport sahibi iseniz, Norveç'e gitmek izin yapmanız gereken tek şey Norveç uçak bileti almak. Hava yoluyla İstanbul'dan Oslo'ya direkt uçuş yaparak 4 saatte Norveç'e ulaşabilirsiniz. Yani Norveç'e vizesiz girebilmek için yeşil veya gri pasaport sahibi olmanız lazım.
Norveççe, Norveç'te konuşulan ve İskandinavca da denen Kuzey Cermen dil ailesine bağlı bir dildir.
Norveç umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşlarından vize istemektedir. Resmi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının ise yapmayı planladıkları seyahat 180 gün içinde 90 günü aşmıyor ise Norveç için vize almalarına gerek olmayıp bu süreyi aşan seyahatler içinse Norveç vizesi almaları gerekmektedir.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Norveç, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından korunan iltica hakkına saygı gösteren bir ülkedir ve iltica başvurularını ciddiye alıyor.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Norveç Öğrenci Vizesi İçin Bankada Ne Kadar Param Olmalıdır? Norveç öğrenci vizesi için bankada yıllık 128.887 NOK bulundurulması gerekir. Norveç'te bir yarıyıl okuyacak kişilerin banka hesabında güz dönemi için 58.585 NOK, bahar dönemi için 70.302 NOK olması gerekir.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Vatandaşlığı kolay alınan ülkeler arasında İspanya, Yunanistan ve Portekiz vardır. Bu seçenekler vatandaşlık alması kolay ülkeler olarak karşımıza çıkar. Ancak en kolay vatandaşlık alınan ülkeler arasından Portekiz açık ara birinci konumdadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri